Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

Olvasóink segítettek a tandemező vakoknak

Régió - Százezer forint és egy kölcsönkisbusz hiányzott a gyengénlátók sportolását segítő egyesületnek ahhoz, hogy tagjai idén is elindulhassanak a Bécs–Budapest szupermaratoni versenyen. Olvasóink segítségének köszönhetően ez a gondjuk megoldódott.

„Segítséget kérnek a tandemező vakok" címmel október 4-én írtunk arról, hogy harmadszor szeretnék képviselni sorstársaikat a Győr környéki gyengénlátók a Bécs–Budapest szupermaratonin. Azonban a rajt előtt két héttel még nem volt meg hozzá a teljes összeg és a szükséges szállító járművek. Ezért gyors segítséget kértek lapunkon keresztül olvasóinktól.

Mittnacht József és felesége – akik látássérültekként elsőként teljesítették tandemjükkel a három fővárost érintő, háromszáz kilométeres távot – keresték meg szerkesztőségünket. Elmondták, hogy idén már hét párosuk, azaz hét látássérült és hét őket segítő látó ember indulna kétüléses kerékpárokon a versenyen szervezésükben, azaz a győri székhelyű Tandem Látássérültek Kerékpározását Segítő Egyesület tagjaként. Most már ehhez meg is van minden feltétel, szerintük a Kisalföldnek köszönhetően.

A cikk megjelenése után ugyanis az azt elolvasók közül többen hívták Mittnachtékat telefonon. Felajánlásaik révén összejött a hiányzó összeg, így az étkezési és a szállásköltség fizetése is megoldódott. Két kisbuszt is kapnak kölcsön a tandemesek a verseny idejére, ami felszerelésüket is szállítja. Az adakozók jó szándékú megyénkbeliek; a segítők közt magánszemély és vállalkozás is van. Így teljesülhet a tandemezők vágya, ott lehetnek a szupermaratoni október 18-i rajtjánál és arra is jó az esélyük, hogy teljesítik az egész távot. Korábban ez sikerült és most is edzésben vannak, sokat készültek erre a versenyre. Nagy élmény nekik egy ilyen esemény, azért is, mert ilyenkor eltűnnek a fogyatékossággal élők és a sportolók közti különbségek. Megint találkozhatnak sporttársaikkal, akikkel tavaly a szupermaratonin összebarátkoztak, újabbakat szerezhetnek, és remélik, hogy példájuk nyomán még több sorstársuknak, vak embernek lesz kedve a továbbiakban velük tartani. Persze már az is rekord számukra, hogy hét gyengénlátó indulhat együtt a Tandem egyesülettől és megjegyezték: idén a budapesti látássérültek sportegyesülete is hét kétüléses kerékpárral vesz rész a Bécs–Budapest szupermaratonin. 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bio, minden gyanún felül

Győr-Moson-Sopron - Előbb a dioxin, most meg a melamin – ha ez így folytatódik, az emberiség… Tovább olvasom