Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Nyelvtanulás nyáron

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete által minősített Hatos Nyelviskola vezetőjét, Hatos Hajnalkát kérdeztük arról, érdemes-e nyáron is a nyelvtanulással foglalkozni. A válasz úgy tűnik, egyértelmű.

A nyár inkább a nyaralás ideje, ennek ellenére a tapasztalatok azt mutatják, érdemes ilyenkor legalább egy-két hetet intenzív nyelvtanulással foglalkozni. Hatos Hajnalka, a már tíz éve működő nyelviskola igazgatója is így látja: „Nagyon hasznosak a nyári tanfolyamok. Saját tapasztalatból tudom, amikor az angolnyelv-vizsgára készültem, a kéthetes intenzív tanfolyam alatt annyit tanultam nyáron, mint év közben hónapok munkájával."

Ezért természetesen meg kell dolgozni. A Hatos Nyelviskolában például úgy számítják, ha valaki áldoz az idejéből napi hat órát az iskolára, majd még négyet otthon a szavak, a nyelvtan tanulására, nagyon gyorsan haladhat. A nyári tanfolyamokat jellemzően középiskolások és egyetemisták veszik igénybe, vagy azok, akik gyorsan szeretnének eredményt valamilyen utazási vagy üzleti céllal.

„A gyerekekre is gondolunk. nekem is van egy nyolcéves fiam, és tudom, hogy nehéz elhelyezni az iskolai tanév végétől. Meghirdetünk gyermekcsoportokat német és angol nyelvből. Délelőtt tanulnak, délután pedig kézműves-foglalkozásokon vannak. Népszerű."

A legtöbb nyelviskolában egyéni igényekre is készítenek programot. Hatoséknél például ha egy öt-hat fős gyerekcsapat bejelentkezik a szüleivel, már kidolgoznak számukra egy oktatóprogramot. De erre számíthatnak üzletemberek, egyéni tanulók is. És változott-e az oktatás jellege az elmúlt években? Befolyásolja-e a tanárokat, hogy lustábbak, kicsit kapkodóak vagyunk?

„A követelményeink magasak. Mi célorientált iskola vagyunk. Fontos az érettségi, a nyelvvizsga. Ehhez pedig tanulni kell a szavakat, a nyelvtant, hiszen ez utóbbi nélkül lehetetlen beszélni idegen nyelvet. De természetesen tanáraink próbálnak olyan módszerekkel dolgozni, hogy ne puszta munkának érezzék a hozzánk járók a tanulást, fontos az élményszerű nyelvtanulás."

A Hatos Nyelviskolában július közepéig tartanak a nyári kurzusok, majd augusztus közepétől újra beindul az élet az iskolai felkészítőkkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Társulati ülés a színházban

Vegyes érzelmektől fűtött, de fegyelmezett társulati ülést tartott tegnap a Győri Nemzeti Színház. A menesztett Korcsmáros György helyét február óta betöltő igazgató, Forgács Péter szerint a színészek „egymás szájától eszik el a kenyeret". Tovább olvasom