Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Nyakánál fogva vonszolta, majd megölte

Nem bírta elviselni a szakítást egy győri férfi, ezért szombaton éjjel a nyakánál fogva, mintegy nyolcszáz métert vonszolta segítségért kiabáló szerelmét a lakóházak között, majd a Corvin utcai Malom ligetben több késszúrással megölte a lányt.
illusztráció
Veszekedésre figyelt fel egy család szombaton éjfél körül Győrben, a Bartók Béla út 27-es számú házban. Először azt hitték, hogy az éppen hazavárt lányuk kiabál, ezért az asszony kinézett az ajtó kémlelőnyílásán.
– Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére a Bartók Béla út egyik házából, hogy a lépcsőházból veszekedést hallanak – számolt be a Kisalföldnek az eset részleteiről a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Kiss Imréné őrnagy.

„A bejelentők a hangoskodásból és az elhangzottakból ítélték meg úgy, hogy értesíteniük kell az ügyeletet. Mint elmondták, az ajtó kémlelőjén keresztül látták, hogy egy fiatalember egy nőt a nyakánál fogva vonszol a lépcsőházban."

A Győri Rendőrkapitányság járőrei azonnal a helyszínre mentek, de a háznál senkit nem láttak, ezért elindultak keresni a férfit és a nőt. Végül a Malom ligeti kézilabdapályánál azt látták, hogy egy férfi fut a Tihanyi Árpád út irányába.

A rendőrök először gépkocsival, majd gyalogosan üldözték a férfit, akit meg is találtak, egy autó alá bújt el előlük. A huszonkilenc éves győri K. Tamás ruházatának átvizsgálásakor előkerült egy rugós kés és egy női táska is a kocsi alatt volt.

Kattintson a képre >>Kerék- és lábnyomok a helyszínen.
– Időközben a többi kolléga a parkban kutatott, s az egyik padon rátaláltak a fiatal nőre, aki több szúrt sérülésből vérzett. Értesítették a mentőket, akik megpróbálták őt újraéleszteni, de sajnos nem sikerült – mondta el a főkapitányság sajtóreferense.

– A megyei rendőr-főkapitányság vizsgálati osztálya emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette K. Tamást. A 29 éves férfi beismerte tettét, de arról nem hajlandó nyilatkozni, hogy miért ölte meg a lányt – tájékoztatta lapunkat Kiss Imréné őrnagy.
Az elfogott férfinél megtalált rugós késen nem volt vérnyom, azonban a helyszíni szemle során a pad mellett találtak egy 17 centiméter pengehosszúságú, fehér műanyag nyelű kést, ami erősen vérrel szennyezett volt. Mindebből úgy tűnik, hogy a férfi fel volt készülve minden eshetőségre, hogy ha az övé nem, akkor másé se legyen volt szerelme.

Több késszúrás, eltört ujj

 A lány szüleit – nem sértve gyászukat – szerettük volna megkérdezni. Családi házuk kapujánál csak két hevesen ugató kutya fogadott bennünket. Bentről csak a csend „hallatszott".
A meggyilkolt lány bal mellkasán, a szíve körül több késszúrást talált a szemlebizottság, de a jobb kezének középső ujja is el volt vágva. Feltehetően akkor sérült meg, amikor védekezni próbált.
A Malom ligeti padnál ottjártunkkor még ott voltak a mentők és a helyszínelők gumikesztyűi, a hóban számos kerék- és lábnyom. Közöttük a gyilkosé is.

A gyilkosság helyszínét egy utca és mintegy 800 méter – azon a szakaszon legalább negyven lakás – választja el a Bartók Béla úti albérlettől, a férfi ennyit vonszolta az életéért rimánkodó 22 éves B. Juditot. Feltehetően már a nagy sárga ház melletti átjáróban megszúrta a lányt a férfi, ott is láttunk vérnyomokat.

 „ Már november óta nem éltek itt, addig nagyon csendesek voltak, talán csak egyszer volt szóváltás közöttük. A lány nagyon kedves, filigrán, szép arcú nő volt. Mindig köszönt. A kopasz fiú középtermetű, de kigyúrt testalkatú, ő kevésbé volt kedves."

A rendőröket mi értesítettük, amikor a lépcsőházban veszekedtek, s a járőrök két percen belül itt voltak. Két kocsival érkeztek, s nem vacakoltak jegyzőkönyvvel, hanem azonnal abba az irányba indultak, amerre a lányt vonszolta a férfi a nyakánál fogva. Szegény teremtés azt kiabálta: „Segítség, hívjanak rendőrt, meg akar ölni!" – mondta el a szemtanú, akinek a felesége hozzátette, hogy a férfin inkább elszántság, mint őrület látszott.

A lány azt is kiabálta, hogy a fiú hagyja békén őt, értse már meg végre, hogy vége, nem szereti. Bármit is tesz.

A férfi sűrűn járt vissza

A helyszínelők gumikesztyűi a gyilkosság helyszínén.

A pár mintegy fél évig lakott az albérletben, novemberben szakítottak. A lány egy hónappal előbb elköltözött, mint K. Tamás. A férfi azonban sűrűn járt vissza, többen látták őt:

– Többször várakozott a padlásfeljárónál – mondta az egyik lakó –, ott cigarettázott. Várta, hogy jöjjön a lány. Ez nem volt feltűnő, mert korábban itt laktak. Valószínű, hogy az áldozat a holmijaiért jöhetett vissza, s a férfi ezt használta ki. Nagyon sajnáljuk a lányt – tudtuk meg a szemtanútól.

Lapunk más forrásból úgy tudja, hogy K. Tamás biztonsági őrként dolgozott. Szenvedélyes szerencsejátékosként korábban nagy adósságot halmozott fel, ami miatt idegei megviseltek voltak. Ezt még fokozta nála, hogy Judit szakított vele.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Patkány a harmadik emeleten

Ön hogyan élné meg, ha harmadik emeleti lakásában a WC-fedelet felemelve egy termetes patkány… Tovább olvasom