Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Négyfős rendőri stáb keresi Eva Rhodest

Győr - Négyfős rendőri stáb alakult a győri rendőrkapitányságon Eva Rhodes felkutatására. A bőnyi Csizmás Kandúr Állatmenhely vezetőjét utoljára szeptember 10-én látták, aki ellen egész Európára kiterjedő körözési és elfogatóparancs van érvényben.

Bár Eva Rhodest továbbra sem találja a rendőrség, felkutatása nagy erőkkel tart. Ennek egyik bizonyítéka, hogy a győri kapitányság négy rendőre munkaidejének nagy részében az eltűnt nőt keresi, a rendelkezésre álló adatokat értékeli. A rendőrség ezekben a napokban Eva Rhodes mobiltelefonjának híváslistáit ellenőrzi. Megkeresik azokat, akiket Eva Rhodes az elmúlt egy évben hívott, s azokat is, akik őt hívták – tudtuk meg dr. Reinhoffer Csaba alezredestől, a győri kapitányság bűnügyi osztályának vezetőjétől. Az ellenőrzésből a Kisalföld munkatársa sem maradt ki, akit Eva Rhodes gyakran hívott telefonon. Lapunk hosszú ideig közölte a Gazdát keresnek az állatok című rovatban a Csizmás Kandúr Állatmenhelyen tartott állatok kiközvetítésére a felhívásokat. Egy-egy cikk leadása után Eva Rhodes szinte naponta érdeklődött a megjelenés előtt, ezért is került fel munkatársunk a listára.

A rendőrség az ügyben továbbra sem rendelt el nyomozást. dr. Reinhoffer Csaba ezt azzal indokolta, hogy egyetlen apró jel sem utal bűncselekményre. Ennek nem mond ellent, hogy Eva Rhodes ellen körözési és elfogatóparancs van érvényben minden európai országban. Oka az, hogy az állatmenhely vezetőjének eltűnése után meg kellett volna jelennie a bíróságon, s mivel erre nem került sor, a bíróság körözteti.

Annak érzékeltetésére, hogy a rendőrség minden apró információt igyekszik hasznosítani, dr. Reinhoffer Csaba elmondta, több halottlátó is jelentkezett a rendőrségen Eva Rhodes ügyében, s a rendőrség meg is hallgatta őket. Volt, aki azt állította, a nő halott, s olyan is, aki szerint még életben van.

Eva Rhodes egy alkalommal éppen a Kisalföldnek nyilatkozott arról, hogy Afrikába készül, elefántokat akar gondozni. Kérdésünkre, elképzelhető-e, hogy felült egy gépre, s valahol Közép-Afrikában tartózkodik, az alezredes nemmel válaszolt.

– Valamennyi európai és Európán kívüli úti céllal közlekedő járat utaslistáit átvizsgáltatjuk, a légitársaságoktól és utazási irodáktól eddig visszaérkezett válaszok alapján egyiken sem szerepel Eva Rhodes neve, néhány társaságtól azonban még várjuk a választ – magyarázta dr. Reinhoffer Csaba, aki kérésünkre sem vállalkozott jóslásra, hogy vajon él-e még vagy bűncselekmény áldozata lett a nő?

A nyomravezetőnek továbbra is egymillió forintot ígér a rendőrség, amely nemcsak Eva Rhodest keresi, hanem azt a férfit is, akivel utoljára látták egy bevásárlóközpontban, ahol mobiltelefont vásároltak. Ha Eva Rhodes nem kerül elő, hozzátartozói öt év után nyilváníttathatják halottnak. A körözési törvény szerint a rendőrség húsz évig keresteti, dr. Reinhoffer Csaba azonban abban bízik, a négyfős külön stáb hamarosan értékelhető adatokhoz juthat, s a közvélemény választ kaphat a négy hónap óta gyakran feltett kérdésre: hová tűnt a brit állampolgárságú, magyar származású állatvédő, Eva Rhodes?

Olvasóink írták

 • 4. MTT 2009. január 22. 09:11
  „Aztán minek keresik? Ha akar, majd visszajön...Kinek hiányzik? Van egy mondás: " élj úgy, hogy ahol élsz, ne vegyék észre, hogy ott vagy, de ha elmész, hiányozz onnan" - Ezt talán ő nem mondhatja el magáról....”
 • 3. Primax 2009. január 21. 18:22
  „Talán "Rhodes"-iába ment...”
 • 2. Judytka 2009. január 21. 16:09
  „Meg ha nem hazudozik..
  Még,hogy elefántokat ápolni Afrikában??Kötve hiszem...”
 • 1. xyz01 2009. január 21. 14:10
  „Mindenesetre biztos ,hogy lehettek ellenségei az ezt megelőző bőnyi hírekből következtetve.
  Sokak szerint csak azért szerette az állatokat mert pénzt látott mögötte.
  Eladta a befogadott kutyákat országszerte a mendemondák szerint és ugye egy fajkutya azért
  15-20e-től indul.Még azét sem akarta visszaadni egyszer aki ugyan beadta hozzá de másfél nap
  után talált az eredeti gazdi új gazdát.Azt mondta ,hogy Kecskemétre ígérte a kutyát.
  De hogy mellette is írjak pár szót;egyedül őt lehetett riasztani a nap 24 órájában ha netán baleset volt
  állattal vagy sérült állatot találtál.Szó nélkül autóba ült hajnal 3-kor!Állatorvos egy sem.
  Megoldhatta volna a megye állatvédelmi gondjait ha melléállnak a nagyokosok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olcsó kővel nem lehet nyerni

Győr - A következő öt hétben várja Győr az ajánlatokat a Széchenyi tér felújítására. A rekonstrukció… Tovább olvasom