Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Napi cuki: szitatunga született a győri állatkertben!

A kis csöppség legtöbb idejét anyja mellett tölti, de néha nem riad meg egy kis kalandtól sem.

A kis nőstény szitatunga még nem kapott nevet.

A győri állatkertben 4 éve láthatók szitatungák, így a Xantus János állatkert is közte van annak a három állatkertnek az országban, ahol látható ez a különleges életmódú antilopfajta - olvasható az állatkert honlapján.

A szitatunga (Tragelaphus spekii) - néha hívják szitutungának is - a csavartszarvú antilopok közé tartozik. Neve a bantu nyelvek szókészletéből ered. A szitatunga természettudományos felfedezése Philip L. Sclater (1829-1913) brit jogász és zoológus nevéhez fűződik.

A szitatunga félig vízi életmódot folytató antilop, hosszú patáival a mocsaras, ingoványos talajon való mozgáshoz alkalmazkodott - írják.

A kis szitatunga
A kis szitatunga. Fotó: http://www.zoogyor.com/

A bikák és a tehenek jelentős mértékben eltérnek egymástól. A bikák szürkésbarnák vagy sötét csokoládébarnák, a nőstények ezzel szemben fénylő rozsdavörösek vagy gesztenyebarnák. Mindkét nemnél megfigyelhetők világos színű csíkok a háton és a testoldalon, de a nősténynél ezek karakteresebbek. Közép-Afrika mocsaras vidékein fordul elő délre egészen Botswanáig, de a Csád-tó környékén és néhány más elszigetelt helyen is él. sok helyen veszélyben van vagy már ki is pusztult. A szitatunga félig vízi életmódot folytató antilop, hosszú patáival a mocsaras, ingoványos talajon való mozgáshoz alkalmazkodott. A bikák és a tehenek jelentős mértékben eltérnek egymástól.

A bikák szürkésbarnák vagy sötét csokoládébarnák, a nőstények ezzel szemben fénylő rozsdavörösek vagy gesztenyebarnák.

Minden infó a győri állatkertről itt >>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendőr nemcsak büntet, kávézik is Győrben - fotók, videó

Police Coffee - Egy csésze kávé a bűnmegelőzésért címmel kampány indult. A Győr Plázában pénteken… Tovább olvasom