Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Nagy értékű pacemaker gép segíti a betegek gyógyulását Győrben

A Szívkatéterezés Győr Alapítvány pacemaker beültetésre alkalmas röntgen képerősítő rendszert ad át a kardiológiai osztálynak. A berendezés több mint 40 millió forintot ér.

A Szívkatéterezés Győr Alapítvány 2005-óta támogatja a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szakmai munkáját.

Többek között finanszírozta a szívkatéteres laboratórium kialakítási munkálatainak jelentősebb részét, a Kardiológiai Osztály felújítását, az eddig működő helikopter leszállópálya kiépítését, valamint számos drága műszer (például színkódolt dopplerrel felszerelt szívultrahang, defibrillátor, laborcentrifuga, véralvadásmérő készülék, gyógyszeradagoló pumpák, infúziós pumpák, 24 órás EKG és vérnyomásmérő készülékek, futószalagos EKG-terhelési rendszer, informatikai eszközök, bútorok) beszerzését, több mint 100.000.000 forint értékben.

Fotó: Kisalföld-archívum.
Fotó: Kisalföld-archívum.

Az alapítvány magánszemélyek, vállalkozók, cégek, egyéb alapítványok és szervezetek valamint Győr Megyei Jogú Város adományaiból képes ezeket a fejlesztéseket magas színvonalon elvégezni, a megye és a város valamint az országos média hathatós segítségével.

A szívkatéteres laboratórium felszerelését követően az alapítvány céljául tűzte ki, hogy a Kardiológiai Osztály minőségi munkáját egy pacemaker beültetésére alkalmas modern, mobil röntgen képerősítő berendezés beszerzésével segíti, tekintettel arra, hogy a korábbi készülék több mint 30 éves, teljesen elavult és leamortizálódott.

A gép beszerzése alapfeltétele a modernebb pacemaker kezelések (defibrillátor pacemaker, biventricularis pacemaker beültetés) bevezetésének.

Ezt megelőzően a Szívkatéterezés Győr Alapítvány egy modern Pacemaker Ambulanciát alakított ki a Kardiológiai Osztály területén, melyben a betegeket XXI. századi körülmények között vizsgálhatják a szakemberek.

Az ambulancia műszerezettsége és a szakemberek képzettsége már lehetővé teszi a fentebb részletezett készülékek programozását és ellenőrzését.

"A pacemaker beültetésére alkalmas modern, mobil röntgen képerősítő berendezés beszerzése megtörtént. Az alapítvány három ajánlattevő közül a legkedvezőbb árajánlatot kiválasztva vásárolta meg a GE OEC 9900 Elite - MD Cardiac C-íves sebészeti röntgen képerősítő készüléket - bruttó 41.875.000 forintos áron" - mondta portálunknak Hajba Ferenc, a Szívkatéterezés Győr Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Olvasóink írták

 • 9. nane 2011. október 20. 09:15
  „Pikulics: Hullamataharirészegen senki ne ne dolgozzon bármilyen jó szakember is.Reméljük megváltozik.A világot nem csak egyhelyről lehet megváltani.”
 • 8. Pikulics 2011. október 19. 05:56
  „Kedves erstehilfe!
  Nem akarok vitába szállni, lehet, hogy mindannyian egy dolog több oldalát látjuk. Nekem a doktor segitett tuljutni a krizisen, gyorsan és pontosan. A humorára volt aki allergiásan reagált. A legfontosabb: ö a csokoládét értékelte, és nem mint állitották róla, a piát. Mindenkit meggyógyitani nem lehet, ez benne van a pakliban. De...
  Tiszta szivböl örülök, hogy a kardiologia müködik, hogy egyre jobban müködik, a doktorokkal és növérekkel együtt. És ez a lényeg.”
 • 7. erstehilfe 2011. október 18. 21:19
  „Kedves Pikulics!
  Én szivemből örülök,hogy veled igy alakult.
  "és a felelötlen gyanusutgatások"-szerintem inkább tények...
  Veled ellentétben van,aki már nem mondhatja el a véleményét,sajnos.
  Irigység,gerinctelenség?Ha tudod,miért nincsen - szerintem az ország egyik legjobb kardiológiáján-nem irnál ilyet.
  Mindenesetre kivánjunk neki közösen,sok szerencsét,és egy pozitiv Kisalföld cikket...”
 • 6. Pikulics 2011. október 18. 20:47
  „erstehilfe:
  Nem tudok semmit? Ö mentette meg az életemet, és én is tudom, miért nincsen Györben! Az orvosok közötti irigység és a felelötlen gyanusutgatások döntöttek, no meg a gerinc hiánya. A cikk meg a kardiológiáról szól, ahova ö is tartozott.”
 • 5. erstehilfe 2011. október 18. 20:15
  „Kedves 1!"Egyetlen kivétel: óriási kár volt Schreiner doktor elüldözése"
  Nem tudsz te semmit.De Ő tudja,miért nincs már Győrben...
  Na mindegy,változni jó irányba is lehet.
  A cikk meg nem róla szól...”
 • 4. skrisz 2011. október 18. 14:30
  „Nagyon színvonalas a kivizsgálás és hozzáértő, segítőkész, türelmes orvosokkal és nővérekkel találkoztam, sajnos a napokban, de nem lehet egy rossz szót sem szólni a kardiológiára és az ott dolgozókra! HÁLÁS VAGYOK ÉS KÖSZÖNETTEL TARTOZOM A MUNKÁJUKÉRT!!!!!”
 • 3. nane 2011. október 18. 13:58
  „Legalább Csornára is jutott jó szakember:)”
 • 2. pappe 2011. október 18. 13:30
  „El sem hiszen, hogy két pozitív hír egymás alatt! (A másik az épülő kerékpárutas.) Bravó!!!”
 • 1. Pikulics 2011. október 18. 13:25
  „Ahogy a nögyógyászatot csak birálni tudtam és tudom, a kardiológiát csak dicsérni tudom. Egyetlen kivétel: óriási kár volt Schreiner doktor elüldözése.
  Ö most Csornán menti az életeket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árusítóhelyek kizárólag kistermelőknek, figyelmeztető ellenőrzések

Módosította a közterület-használat szabályairól szóló helyi rendeletét az önkormányzat. Tovább olvasom