Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 5°C | 13°C Még több cikk.

Munkába lendül a vízdíjbehajtó brigád

Az év végi ünnepek idején szüneteltette a víz- és csatornadíj-tartozások behajtását a Pannon-Víz zrt., de január közepétől újra munkába lendül a vízdíjbehajtó brigád.

– Részvénytársaságunknak nem az a célja, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben ügyfeleit a szolgáltatásból kizárja, hanem hogy kölcsönösen átsegítsük egymást a kialakult helyzeten. Ebben mi úgy tudunk közreműködni, hogy ügyfeleink részére fizetési haladékot, kamatmentes részletfizetést biztosítunk. Amennyiben partnereink nem élnek ezen lehetőséggel, akkor sajnos marad a kizárás – fogalmazott Hollós Zsolt, a Pannon-Víz zrt. értékesítési osztályvezetője.

Minden vízdíjszámlán feltüntetik az aktuális tartozásokat. Aki ezután sem fizet, előbb fizetési emlékeztetőt, majd fizetési felszólítót kap. Utóbbiban már a fizetéselmaradás egyéb következményeit is közlik.

Ötvös László és Peredi László január közepétől ismét felkeresi a hátralékosokat.
Ötvös László és Peredi László január közepétől ismét felkeresi a hátralékosokat.

A lakossági fogyasztóktól érkezett visszajelzések alapján arra következtet a vízszolgáltató, hogy sokan úgy gondolják: mivel a víz nélkülözhetetlen a létfenntartáshoz, ezért nem lehet a csapokat elzárni.

Kormányrendelet teszi lehetővé, hogy a hatvan napon túli fizetéselmaradással rendelkező fogyasztási helyen a vízszolgáltatást szüneteltessék. Az említett jogszabály 50 liter/fő/nap mennyiség biztosítását írja elő, amely 150 méter távolságon belül elhelyezett közkútról, illetve négy emeletnél magasabb lakóépületben minden negyedik szinten elhelyezett tárolókból történhet.

– Több támogatási rendszer létezik, amelyeket helyi önkormányzati rendeletek szabályoznak: adósságkezelési vagy lakásfenntartási támogatás is igényelhető. A hátralékkal rendelkező – akár családi házas, akár társasházi fogyasztó – ha felveszi a kapcsolatot a vízszolgáltatóval, saját hatáskörben is tudunk segíteni kamatmentes részletfizetéssel, fizetési haladék engedélyezésével. Aki nem mutat semmilyen fizetési hajlandóságot, azoknál az ügyfeleinknél – a becsületesen fizető fogyasztóink védelmében – kénytelenek vagyunk a leghatékonyabb módszereket alkalmazni – fogalmazott Hollós Zsolt.

Olvasóink írták

 • 7. pancser 2010. január 22. 00:02
  „Azt hiszem valakik megint nem e világon élnek. A dolog egyszerű, aki nem fizet, nem kap szolgáltatást! Amikor felnőttem a falunkban nyoma sem volt vízvezetéknek, mégsem haltunk szomjan, tiszta ruhában jártunk. Aki a nemfizetőket pártolja gonolja már meg mit beszél. Semmi nincsen ingyen, még a víz sincs, az állam is a mi pénzünkből segít ha segít. térjünk már észhez, különben ebben az országban nem lesz rend. Kiváncsi lennék a sok rendetleneket pártolóra, ha mondjuk az ő vízórájukról öntözném a kertemet ingyen.”
 • 6. adamasz1977 2010. január 21. 16:24
  „És mit fog csinálni ez a két nyikhaj? Pl a cigósoron? Ja, gondolom oda nem tennék be a .... lábukat!”
 • 5. szocdem 2010. január 21. 12:43
  „Kedves szoci!

  A nem fizetők helyett szerinted nekünk nő mejd meg a fizetnivalónk.
  Ezt gyakorló vállakozóként, és némiképp a szolgáltatásokhoz is értő emberként mondom: neolibsi demagógia. Sajnálok mindenkit aki ezt komolyan veszi.

  Más.
  A vízszolgáltatáshoz szükséges fizikai rendszert MI ÉS AZ APÁINK hoztuk létre, az KÖZTULAJDON! Aogy a víz is! Sajnálatos, hogy ide kevered a gáz, és a többi vezetékes szolgáltatást is, mert azok magántulajdonban vannak. (A lopást hogy kevered ide azt nem értem, de talán szoci környezetben az megszokott lehet)
  A vizszolgáltatásból senkit sem lehet kizárni törvényesen. A kizártaknak viszont a vizszolgáltatást valahogy biztositani kell, ami PÉNZBE kerül. Nem is kevésbe. AZT VISZONT MI FIZETJÜK!!!!

  A kizárással való fenyegetés nem más mint a lakosság még fizető képes részének riogatása. Hogy miért?
  Talán ebből megérted.
  KunkAndrás - a szocik főnöke- az ősszel belegyezett, hogy a képviselő testület a köztartozás fogalmából "kivegye" a közüzemi tartozás fogalmát, és azok a panelházak is kaphassanak felújitási támogatást, amelyekben közüzemi hátralékos is lakik. Érted? Beleegyezett abba, hogy egy fogalmat az értelmének és a jogi tartalmának megfelelően használjanak az önkori határozatában!!!
  Aztán hozzá tette: "nem volna jó, ha ez a változtatás ösztönözné a lakosságot a nem fizetésre"...

  Most meg jössz ezzel a törvénytelenséget támogató teljesen antipatikus hsz-el.

  Ezek után jogos a kérdés: Mit is gondolnak a szocik a civilizációról, meg az emberekről??”
 • 4. Szoci 2010. január 19. 20:25
  „A kizárással fenyegetett lakosság , nem fizet , van aki évek óta!
  A nem fizetők helyett a rendes embereknek nől majd meg a vízdíja! Neked, nekem, stb

  Ilyen a világ vagy fizetsz a szolgáltatásért, vagy nem, de akkor ne tartsd a markod! Mert az LOPÁS!
  Mindent tilos lopni, csak a vizet, az áramot, meg a gázt nem, ezt te komolyan gondolod?
  HA meg ennyi kérdésed van akkor ne itt irogass, hanem keresd meg a szolgáltatót vele!”
 • 3. MTT 2010. január 19. 17:04
  „A legszebb az egészben, amikor a dolgozó nem kap fizetést, akkor vizdíjat fizessen, vagy enni adjon a családnak???”
 • 2. szocdem 2010. január 19. 11:41
  „Tisztelt Pannonvíz!

  A lakosság vezetékes ivóvíz és csatorna ellátása a MAGYR ÁLLAM kötelező közfeladata, amit az önkormányzatok, illetve azok cégei, vagy megbizottai hajtanak végre.
  Létezik egy kormnyrendelet, ami a lakosság, a szociális intézmények kizárását tiltja, bár nyelvértelemzési okok miatt a felhatalmazott szolgáltatók, - akik valamért sajátjuknak gondolják mind a vizet, mind a vízhálózatot -ezt vitatják.
  Azt gondolom, hogy el kellene gondolkodni azon, hogy a kizárással fenyegetett lakossági fogyasztóka számára miképp fogják a törvényben garantált fogyasztást biztositani ha:
  - A vízkorlátozás jogszerüségéhez szükséges mérnöki számitások, és OMH által hitelesitett korlátozó eszközök nem állnak az adott helyen rendelkezésükre?
  - A fogyasztási hely tekintetében, ahol a szolgáltatást biztosítani kell, a lakásokat illetve a vízmérő helyét kell alapul venni?
  - A lakossági fogyasztót - pl. családi házas területen- ha kizárják, milyen állami keretből építenek közkutat, ahol a fogyasztást biztosítják? (A tv szerint a közkut létesítése beruházás, amit 50%- ban az állam a központi költségvetésből, illetve 50%-ban az önkormányzat fizet.) Illetve ha azt saját forrásból épititk azzal hogyan számolnak el a tulajdonos önkormányzat felé???? (Végül is velünk.)
  - Tájékoztatják-e a lakosságot, hogy a közkutak fogyasztását az önkormányzat köteles fizetni - így a kizártak mellet bárki bármiylen célra ingyen szerezhet a közkutakon vizet???

  Örömmel venném ha ezekre a kérdésekre valki érdemben válaszolna, lévén hogy erősen átverés, és megtévesztés íze van ennek a cikknek.”
 • 1. janika 2010. január 19. 10:58
  „Hogy is van ez? A szolgáltató Pannon-víz és az Önkormányzatok némelyike a lakosság háta mögött megegyeztek a lakosság kifosztására? Sőt e kartellbe bevették az áramszolgáltatót is? Lényege az hogy a lakosságot kötelezték arra, hogy a saját áramfogyasztásuk terhére üzemeltessék a szolgáltató szennyvíz búvár szivattyúját? Igaz miért is ne tennék, hisz az is bevált e rendszerbe, hogy, aki nem termel, szemetet azzal is fizettetik a szemétszállítási díjat, mint, ha meg történne a szolgáltatás! Nos, miért ne fizethetne az szivattyújukat üzemelési áramért a szolgáltató helyett a lakosság? Vajon meddig tart az ily módon fennálló lakosság fosztogatása?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

V. Ferdinándon bukták el a nyereményt a testvérek

Egy soproni-iváni hölgypáros és egy győri joghallgató, valamint apukája szerepeltek a hétfő esti… Tovább olvasom