Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

MSZP: Ki a felelős?

Győr - „A Szauter utcai közbeszerzési pályázat esete ismét felhívja a figyelmet arra, hogy Borkai Zsolt polgármester elől vagy elzárják az információkat, vagy nincs mellette megfelelő szakembergárda, amely segítene az ilyen ügyek lebonyolításában.
Szeretnénk tudni, ki volt a felelős ennél a közbeszerzésnél" – a szocialisták tegnapi sajtótájékoztatóján Kun András képviselő tette fel ezt a kérdést azt követően, hogy a Kisalföld megírta: bár törvényesen és jogszerűen járt el a győri önkormányzat, de a Szauter utcai közbeszerzésnél akár 105 millió forintot is megspórolhatott volna, ha a pályázók elől nem zárja el a hiánypótlás lehetőségét.

„Tudtuk, tudtuk, csak nem sejtettük" – e filmbeli idézettel válaszolt Gergely Zoltán arra, miért nem léptek a baloldalon ez ellen már előbb is.

„A Szauter utca Németh Zoltán alpolgármesterhez tartozott, s megbíztunk a hivatalvezetés döntéseiben." Kun András még annyit tett hozzá, hogy „sem közbeszólni, sem kontrollálni nem tudunk, mert elzárnak a döntések elől, az erre hivatott bizottságban sem vehetünk részt. A közbeszerzést az önkormányzat képviseletét más ügyekben is eljáró Biczi és Tuzson ügyvédi iroda bonyolította le."

Kun számításai szerint a 105 millió forintból négy játszóteret lehetett volna építeni.

Olvasóink írták

 • 6. Atika2 2008. február 01. 04:10
  „Kun elvtarsrol nekem az iskolabezarasok jutnak eszembe - a mai Kisalföld-röl pedig az, hogy az MSZMP megyei lapjanak "melto" örököse. Kutyabol egyik esetben sem lett/lesz szalonna...”
 • 5. nonem 2008. január 31. 22:54
  „Aki nem ért Veled egyet az is hazaáruló? Csak úgy kérdezném Kedves Horváth TiborÚr!(?) Ha meg az összegben és %-ban ennyire biztos vagy- gondolom miért is ne?- akkor "bűnösök közt cinkos aki néma" Te szóltál valahol valakinek valamikor erről, hogy konkrét? OLVASNÁM! Legyen ez bármely oldal, akár a mostani is! Késés, nem várt körülmény nem csak bal oldalon hanem jobb oldalon is van- mint ezzel összefüggően a többlet költség is. Nem arról van szó, hogy 5 pár csizma helyett hatot kérek, és tudom, hogy mi az egy db ára! Kun nem tesz mást, mint ismétli a Fidesz korábbi ellenvetéseit! Jól teszi- érezzék a jobbosok is!- milyen a seprűnyél a küllő között!”
 • 4. ndr 2008. január 31. 18:31
  „Rettentően sajnálom Kun Andrást, amiért mindenből kizárják. Akkor bezzeg, amikor tejhatalmú "elvtársként" iskolákat szüntetett meg és gyáva nyúlként megbújt a városháza függönye mögött, -nem mert kiállni a tüntetők elé-, nem mondta hogy mellőznek bennünket. Biliben akarnak vihart kavarni, mert nekik ez így jó.”
 • 3. Valaki 2008. január 30. 10:13
  „Az MSZP miért nem akkor aggódott , amikor áron alul adták el a győri kábeltévét, többek között megfosztva az ingyentelefonálástól a győri polgárokat?”
 • 2. Cseter János 2008. január 30. 09:37
  „Már megint a közpénz! No és nost vajon hova vándorol? Kinek a zsebébe folyik be a könnyenjött pénz? Vajon kideríti valaki, hogy a ráforditott közpénz egyenlő e az értékkel? Miért nem a büm megelőzés foglakozik az ilyen esetekkel? Igaz ez is csak egy újság hír és erre nem lép a rendőrségünk? A közpénz milliók meg csak, hagy repkedjenek aki kapja marja? No és mi is van a gyerekkocsis radarozássál a közterületeken? Oda mennyit is költöttek a közpénzből és ott már van némi eredmény? Vagy csak arra jó, a hír, hogy az olvasókat ugrasszák össze? Persze vannak, akiki jót röhögnek, hisz ezeket a véleményeket az illetékesek nemolvassák.”
 • 1. Horváth Tibor 2008. január 30. 09:27
  „A szokásos komcsi közeli cégek taktikája. Olcsó nak tűnö árajánlat és "előre"nem látható többlet költségek megszokott menete nem jött be.
  Mindig igy csinálják. Igaza van Borkaiéknak aki nem látja át a munkát ne próbálkozzon. Biztos hiányzik nekik a tejelés a komcsiknak / kb 10 %/, nehéz lehet megszokni. Ezek a hazaárulók nem ismerik a becsületes munkát csak a mutyit.
  tibi”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr és a Volán-veszteség

Győr - Másfél éves tárgyalássorozat zárult le kedden, amikor Borkai Zsolt győri polgármester és… Tovább olvasom