Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Molotov-koktél repült éjszaka a nappaliba

Hatalmas csörömpölésre riadt fel egy nyugdíjas győri házaspár péntek éjszaka: valaki két Molotov-koktélt dobott be a csukott ablakon. Gyanújuk van, hogy ki tette.

– Éjjel egy órakor még utoljára kinéztem az ablakon, csendes volt az utca, egy lelket sem láttam. Lefeküdtem aludni, mire tíz perccel később hatalmas zajt hallottam – emlékezett vissza a 74 éves asszony.

A Fehérvári úti családi ház két utcafronti szobájába egy-egy Molotov-koktélt dobott be valaki; a gáz- vagy fáklyaolajat – a folyadékot még vizsgálja a rendőrség – sörösüvegbe töltötte a tettes, s összecsavart újságpapírkanócot tömött az üvegbe.

– Az a szerencse, hogy nem gyújtották meg, mert akkor lehet, hogy leégett volna az egész ház – mondta a férj, aki nevét és arcát – akárcsak felesége – nem vállalja a nyilvánosság előtt. Félnek, nehogy megismétlődjön az eset, mert bár ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást, van gyanújuk, ki lehetett. Egyetlen haragosuk van a szomszédságból, de a házaspár hangsúlyozta, ez csak gyanú, a nyomozás a rendőrség dolga.

– Nem ártottunk senkinek, a gyerekeink is rendes, becsületes emberek – erősítette meg az asszony, aki félve néz az éjszakák elé. – Amíg megy a tévé este, elvagyunk – mondta, majd hozzátette: reméli, hogy nem személyük ellen szólt a rémisztő tett, hanem „csak" randalírozó fiatalok véletlen célpontja lett békés otthonuk.

Pomaranski Luca

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pluszemeletért ajándék lift

Ráépítene még egy-két szintet a négyemeletes panelokra egy fővárosi társaság, cserébe a lakók felújítást és liftet kapnának. A konstrukció segíthetne a városi bérlakáshelyzeten is. Tovább olvasom