Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Mi lesz az iskolai étkeztetéssel?

Győr - A közoktatási intézményekben folytatott gyermek- és felnőtt- étkeztetésre vonatkozó közbeszerzési eljárás terjedjen ki valamennyi tálaló-, melegítőkonyha üzemeltetésére is – így szól a győri közgyűlés csütörtöki döntése. A szocialista képviselői frakció másféle véleményen van.
A tegnapi sajtótájékoztatón Kun András, a győri közgyűlés szo-
cialista frakciójának vezetője az iskolai étkeztetés átalakítását célzó közgyűlés döntést kifogásolta. A győri intézményekben (iskolákban) 58 helyen van étkeztetés. Ebből kilenc helyen ezt teljesen az önkormányzat végzi, a többinél pedig (közbeszerzés alapján) négy vállalkozó. A mostani közgyűlési döntés arra vonatkozik, hogy mind az 58 kerüljön közbeszerzés alá.

A gond ezzel egyrészt az, mondta el Kun András, hogy jelenleg még érvényes szerződések vannak, hogyan lehet kiírni pályázatot mondjuk 2010 utánra. Ráadásul 10 évi időtartamra szóló szerződéssel, holott nincs rá garancia, hogy a pályázaton nyertes vállalkozók, ha újak lesznek, milyen minőséget adnak. Márpedig lehetnek új vállalkozók, hiszen a „tétel" milliárdos nagyságrendű, olyan méretű, hogy arra nemzetközi pályázatot kell meghirdetni. Félő, hogy ebből a helyi kis- és középvállalkozások kimaradnak.

Tisztázatlan még egyebek között az is, hangzott el a sajtótájékoztatón, hogy mi lesz az iskolai konyhákat jelenleg üzemeltetők eszközeivel, hiszen komoly beruházásaik voltak. Ha megszűnik a mostani önkormányzati működtetés (az említett kilenc helyen), mi lesz az ott dolgozó 149 emberrel? A szocialisták egyebek között ezek miatt nem szavazták meg az előterjesztést. Újságírói kérdésre Kun András elmondta: a tervezett változás egyébként nem nagyon lehet hatással az iskolai étkeztetés költségeire, hiszen az ármegállapítás továbbra is az önkormányzat feladatköre marad.

Németh Zoltán alpolgármester a városházi sajtótájékoztatón leszögezte: „Felesleges álvitákat gerjeszteni, mert sem a gyerekek, sem a dolgozók érdekei nem sérülnek a döntés következtében."

Olvasóink írták

  • 1. Börönd Ödön 2008. május 31. 21:52
    „Nohát ez az okos Zotyó gyerek ehhez is ért, nemcsak a burkoláshoz, és a Polgármester fikázásához!
    Egyébként, valóban mit gerjesztik itt a feszültséget ezek a hülye Győrben lakó komcsik, majd a pesti haverok elintézik, hogy kihez kerüljön az étkeztetés. Kár nem ér ám senkit! Adolgozók érdekei nem sérülnek, mondja egy munka nélkül milliókat bezsebelő naplopó, a melós pedig mehet majd a fenébe....
    Köszönjük Emese....
    A Németh Zoltán megoldotta.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eddával indul a fesztivál

Győr - Az Edda Művekkel, valamint Marót Viki és a Nova Kultúrral kezdődik a győri nyári fesztivál… Tovább olvasom