Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Mentő ütközött kisbusszal Győrben

Az Újlak úti forgalmi jelzőlámpa pirosat jelzett, a mentős ennek ellenére behajtott a kereszteződésbe, ahol összeütközött a kisbusszal. A mentő nem szirénázott. Nem sérült meg senki.

Csak fényjelzést használva haladt a mentőszolgálat csornai Mercedes eset-mentőkocsija Győrben, a Szent István út városból kivezető szakaszán a belső sávban csütörtökön késő este, 11 óra után néhány perccel.

Az Újlak úti forgalmi jelzőlámpa pirosat jelzett – az elsődleges megállapítás szerint –, a 37 éves mentő gépkocsivezető ennek ellenére behajtott a kereszteződésbe, ahová éppen akkor érkezett egy 32 éves férfi vezette Mercedes kisbusz. Mivel a mentő nem szirénázott, a számára szabad utat jelentő zöld jelzésre a vezető továbbhalad, s összeütköztek. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. Bala29 2010. március 08. 21:33
  „Kedves kismentő!
  Valamit nagyon félreolvsahattál!!
  Azzal amit irsz teljesen egyet tudok érteni de én nem ezt vontam kétségbe!
  Az a bajom hogy az a hivatalos közlemény és a kórházban is azt mondták nekünk hogy NEM történt személyi sérülés pedig egyértelmű hogy történt.Az hogy a mentő vezetője hibázott-e vagy nem engem nem is igazán érdekel csak hogy miért megy a hazudozás a sérülés ügyében azt nem értem!”
 • 26. kismentő 2010. március 08. 14:12
  „Szeretnék egy rövid hozzászólást tenni azon embereknek akik azt hiszik, hogy ők tökéletesek és mindenki más selejtes. Talán kezdjük az elején, olyan magyar szó nem létezik, hogy mentős. Atévhittel ellentétben két dolog létezik, van mentő autó és mentő dolgozó. A mentő szó egy embert jelöl és nem egy autót. A másik kívülről sokkal könyebb okosnak lenni és ócsárolni a másik munkáját. Bármilyen hihetetlenül hangzik a mentő dolgozók azért vannak, hogy segítsenek a beteg embereknek, aki mellesleg az is lehet aki szidja őket. Arra nem gondolnak azok az emberek akik hátráltatják a munkánkat, hogy ő is kerülhet olyan helyzetbe amikor nekünk kell segíteni rajta.
  Kedves Bala29!
  Hozzászólásod olvasva szeretném felhívni a figyelmedet és másokét is arra a tényre, hogy a megkülönböztető jelzés nem feltétlenül jelenti azt, hogy padlógázon rohan a mentőautó. A megkülönböztető jelzés lényege az lenne, ha az autós társadalom segítené a munkánkat, hogy folyamatos és egyenletes tempóval haladhassunk és minél kevesebb gyorsítás és lassítással érjük el a célunkat. Én nem tudom mi történt a mamáddal de feltehetően azért mentek megkülönböztető jelzéssel, hogy minél kisebb legyen a szállítási trauma.
  A hozzászólásom nem mindenkinek szól mert szerencsére rengeteg olyan ember van aki inkább segít mint hátráltat minket. Nekik külön köszönöm és szerintem ők az igazi hősök.”
 • 25. Mankapunka 2010. március 07. 02:17
  „Én azért sajnálom a szegény Sprinter is. Új szivet fog kapni ő is!”
 • 24. Bala29 2010. március 06. 21:19
  „Sziasztok
  Sajnos közelről érint az ügy mert az én nagymamámat vitte akkor a mentő mikor karambolozott!
  A csornai kórházból hozta Győrbe CT-vizsgálatra és amikor csornára tartott vele vissza akkor történt az eset. Úgyhogy nem hiszem hogy sietős lett volna nekik mivel sajnos elég beteg a mamám de sürgős ellátásra nincs szügség az állapotában. A személyi sérülésről annyit hogy a combján van egy hatalmas kék-fekete bevérzéses folt ami a kórházba szállítás elött nem volt ott.(péntek este vitték be a csornai kórházba).
  Úgyhogy ennyit a hír hitelességét illetően hogy nem történt személyi sérülés...”
 • 23. ambulance 2010. március 06. 19:19
  „T. látó 55!

  Tudod, a mentőállomáson nincs büfé... És hiába visszük a szendvicset, almát, ebédet, ha két harapás után lecsengetnek...ha érted. Ha 12 óra alatt 9 esetre hívnak, vagy becsúszik egy pesti kiruccanás, akkor a kaja ott rohad meg a táskában az állomáson. A mentők ("s" nélkül) nem engedhetik meg maguknak, hogy éhségtől kopogó szemüktől, rossz gyógyszert kapjanak ki a táskából.
  Láttad már, hogy csengetéskor hogyan repül az ebéd tányérostól a kukába?
  További jó étvágyat fiúk! :D”
 • 22. Mankapunka 2010. március 06. 16:52
  „Túra
  Látom,hogy mikor már én mentem akkor már mindenkit az út széléről kapartak össze.

  Anyagi kár nem jelentős,úgyhogy semmi probléma.”
 • 21. Mankapunka 2010. március 06. 16:48
  „fussaley
  Én a Jereváni útról tudom,hogy akik ott laknak a körforgalomnál,azok szoktak betelfonálni,hogy hangos a szirána,és nem tudnak aludni. Én is kihűltem,mikor hallottam az embereknek milyen problémáik vannak.

  zotya

  Azzal nincsenek tisztában,hogy a piroson át lehet menni,hgy elősegítsd a továbbjutásukat. Ezért nem szeretem,mikor az öregek azzal villognak,hogy 30 éve van jogsia,de ilyeneket nem tud.”
 • 20. soproni 2010. március 06. 13:37
  „17.látó55! A téma nem ez volt,mint amiről Te beszélsz "Egyébként a tilosban megállás témájában indult a fórum. "Olvasni,olvasni...!”
 • 19. zotya975 2010. március 06. 10:53
  „Hmmm ..."Úgy értem, hogy megállás előtt biztos láttátok: vannak páran a sorban, de nem érdekes, biztosan előre engednek minket, mert mi vagyunk a mentősök." Szóltak, hogy hadd menjünk előre, vagy úgy néztek ki, mint akik előre akarnak menni? Vagy történt valami atrocitás a boltban? Én a kisgyerekes anyukákat is előre szoktam engedni a boltban, és jé, még élek!”
 • 18. látó55 2010. március 06. 10:40
  „. Levi104 2010.03.05. 13:04
  Igazi bunkó...ki kell szúrni az összes gumiját...

  Most veszem észre azért téged is irritál pár dolog......”
 • 17. látó55 2010. március 06. 10:34
  „Levi104 2010.03.06. 08:15
  Szia Levi !
  Örülök, hogy reagáltál.
  Azt, h érted, h el vagyunk szállva maguktól!?!?!?!?!?
  Úgy értem, hogy megállás előtt biztos láttátok: vannak páran a sorban, de nem érdekes, biztosan előre engednek minket, mert mi vagyunk a mentősök.
  ennünk nekünk is kell.....
  Meg azoknak is akik az Audiban, Rábában stb. dolgoznak. Megoldjuk valahogy: otthonról viszünk vagy a büfében veszünk friss kiflit. Egyébként a tilosban megállás témájában indult a fórum. Tisztelem a munkátokat,
  de körül kell nézni, hogy kik azok és milyen autókkal, akik leszarják a szabályokat. Te ne akarj ebbe a körbe tartozni kedves Levi. Üdv !”
 • 16. zotya975 2010. március 06. 10:26
  „Elsőbbséget adni a mentőnek, ja persze. Áll a sor a piros lámpánál, belenézek a tükörbe (rémlik, hogy valamit mondott az oktató, hogy van 3 tükör a kocsin, úgy látszik csak nekem) látom hogy jóval mögöttünk jön a mentő villogva, szirénát még nem hallani. Szépen felálltam az egyik kerékkel a járdára, mondom középen pont elfér. A kedves autóstársaim meg akkor kezdik kapkodni a fejüket amikor a szerencsétlen mentősofőr már tolná őket félre. Aztán megy teszetoszáskodás, hogy most micsinnáájjak? Meg merre menjek. Egyszerüen siralmas mennyi bána ember van az utakon. Én 2 éves jogsival most kezdem kapisgálni a közlekedést, de nem okoz gondot egy mentőautót elengedni a kereszteződésben. Nem tudom a sok rutinos nagy arcnak miért van ezzel problémája.”
 • 15. Reálisolvasó 2010. március 06. 09:37
  „Nem kell itt sokat kihozni abból, hogy kellet-e volna éjjel szirénázni, meg mise alatt. A holnapi naptól minden megkülönböztető jelzéssel ellátott járművel, simán kell részt venni a közúti forgalomba. Mindjárt másképp nyilatkozna az itt okoskodók nagy része, ha hozzá vagy családtagjához kellene a gyors segítség.”
 • 14. Fussaley 2010. március 06. 08:58
  „Ha meg éjszaka is szirénázunk, akkor jönnek a telefonok, hogy minek szól a sziréna, mikor nincs forgalom. Sőt, már arra is volt példa, hogy vasárnap délelőtt a közeli templomból átszóltak, hogy ne szirénázzunk, mert zavarjuk a misét......”
 • 13. soproni 2010. március 06. 08:40
  „Na eddig a tűzoltókon csámcsogtak,most a mentősök következnek? Hasonló helyzetben én biztos elengedtem volna őket,annak ellenére,hogy csak a fényjelzést használták. Nem annyira megerőltető rálépni a fékre és 2 másodperccel később indulni a lámpától.”
 • 12. Levi104 2010. március 06. 08:15
  „T. látó55!

  Éppenséggel én voltam az aki, a sorban állt, de per pillanat rosszul láttad a helyzetet,mert előre engedett a Rábapatonai háziorvos ill akik még sorban álltak,így nem kellett 1 percet se várnunk...ennünk, nekünk is kell!
  Azt, h érted, h el vagyunk szállva maguktól!?!?!?!?!?”
 • 11. SPAN 2010. március 06. 08:11
  „Hát igen ha mindenki betartotta volna a szabályokat nem történik ez meg.
  A mercisnek is a zöldnél ki kellett volna araszolni a kereszteződésig? hogy ki kukkantson nem jön e arra épp egy vllogós?
  Mert ugye a ház sarka takarta a mentőt .Hmmm ???)))))”
 • 10. Janos111 2010. március 06. 01:11
  „nemcsak az osztrakoknal, mindehol kulfoldon felrehuzodnak az autosok.Mindegy hogy szirenaznak vagy nem, a tobbieknek koteleseguk utat adni. Csak a magyar autos-morallal is baj van.A sima villogas is elegendo./kulfoldon/”
 • 9. danigabi77 2010. március 06. 01:00
  „Nem akarok senkit sem védeni - sem támadni, ezért úgy általánosságban egy rövid megjegyzés a magyar közlekedési morálhoz. Aki sűrűn jár az osztrák fővárosban az könnyen észreveheti, ha "kéklámpás" jármű van a közelében, mert a járművezetők eszeveszetten állnak félre, pedig szirénahangot nagyon ritkán hallani. Úgylátszik ott már elértek egy olyan szintre, hogy aki a kéklámpát meglátja, már tudja mit kell tenni.”
 • 8. Túrabakancs 2010. március 05. 22:15
  „Mankapunka!
  Köszi az infót! Egyébként azóta megtaláltam a balesetről
  szóló cikket a Lánglovagok oldalán, valóban eléggé összetörtek
  a kocsik. Itt nézhető meg a baleset helyszíne, meg a kocsik:
  http://www.langlovagok.hu/kepek/4221_mentoauto-es-kisbusz-karambolja-gyorben
  Josh! Azért érdeklődtem csak az anyagi kárról, mert a nemlétező sérültekről szó van a cikkben! A piroson áthaladó
  megkülönböztető jelzést használó gépkocsiknak napszaktól
  függetlenül kötelező a sziréna használata a fényjelzésük mellett. Az meg kit érdekel, hogy a sziréna valakinek esetleg zavarja az álmait. Aki nem tud visszaaludni, annak a Zrínyi
  utcai pszichiátriai osztályon a helye. Fontosabb az
  emberi élet épsége, mint pár betegesen rosszul alvó nyugalma.”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útfelújítás a gépjárműforgalom kizárásával

Győr - Folytatódik hétfőtől a Kazinczy Ferenc utca felújítása, a hátralévő közel 80 méteres szakasz… Tovább olvasom