Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Megyénkben 2379-en maradtak magán-nyugdíjpénztár tagok eddig

Megyénkben 2500-an sem döntöttek úgy, hogy a magánnyugdíjpénztári megtakarításaikat viszik tovább. Az utolsó napokban sem várható nagy roham, végső hajrá.


"Szerda déli 12 óráig Győr-Moson-Sopron megyében 2379 fő nyilatkozott maradási szándékáról a magán-nyugdíjpénztáraknál.

A hét elejétől közepes mértékű emelkedés tapasztalható a nyilatkozatot tevők számában" - mondta a kisalfold.hu-nak Horváth Imréné, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságának vezetője.

"A magán-nyugdíjpénztárban maradni kívánó személyeknek nyilatkozatukat a nyilatkozat megtételét követően öt napon belül a munkáltatójuknak be kell mutatni vagy megküldeni.
 
A nyugdíjbiztosítás igazgatási szerveinél és a külképviseleteken tett
nyilatkozatokat az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság gyűjti
össze, majd 2011. március 1-ig megküldi a magán-nyugdíjpénztáraknak és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének" - hangsúlyozta Horváth Imréné.

Horváth Imréné - fotók: H. Baranyai Edina.
Horváth Imréné - fotók: H. Baranyai Edina.
 

"Vas és Zala megyére vonatkozóan nem tudok adatokkal szolgálni,
tekintettel arra, hogy már nem regionális szervezetben működünk, hanem a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Szakigazgatási Szerveként" - tette hozzá az igazgató.

Érdekesség, hogy a négy magán-nyugdíjpénztár által közösen létrehozott "tajekozodjon.com" portálon mostanáig összesen 380 745 alkalommal használták a várható nyugdíj értékét meghatározó speciális kalkulátort.

Más kérdés, hogy a nagy érdeklődés ellenére várhatóan országosan 100 ezren sem maradnak magán-nyugdíjpénztár tagok - vélekednek a közvélemény-kutató cégek.

Ezen a számon feltehetően az sem változtat, hogy az utolsó "választási" napokban minden bizonnyal többen teszik le voksukat a magánpénztári megtakarítások, mint január első heteiben.


Már csak pár nap maradt a nagy döntést meghozni.
Már csak pár nap maradt a nagy döntést meghozni.
Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. Sagittarius 2011. január 30. 23:37
  „36. Agent 2011.01.30. 16:31

  Hehehe..., most jól megmondtad!
  Tudom nagyon fáj, hogy a következő legalább 3 évben csak ennyi örömötök lehet maximum, hogy dumálhattok! Heheheheeee...”
 • 36. Agent 2011. január 30. 16:31
  „"Végre én is örülhessek valaminek! :-))))"

  Önmagad legőszintébb jellemzése volt, gratulálok, nagyobb örömöd sose legyen...”
 • 35. Sagittarius 2011. január 29. 23:15
  „Bízom benne, hogy eme újság hasábjain is megjelennek majd a pénztárcsődöket hírűladó cikkek. Ha másnem, legszebb öröm a káröröm alapon...

  Végre én is örülhessek valaminek! :-))))”
 • 34. Sagittarius 2011. január 29. 23:12
  „Asszem a magánpénztáraknak "Game Over"! ...így annak a pár maradottnak is! Ennyien a saját maguk jövőbeni ellátásához is kevesen lennének, nem még a pénztárapparátus eltartásához. Javaslom, fusson aki még megteheti, mert hamarosan annyi! Még pár hét, és sorban jelentik a csődöt a magánpénztáraitok!”
 • 33. Dwatson 2011. január 29. 20:40
  „adamasz1977!
  Ezt nevezed választási lehetőségnek?A maradók a jövőben csak fizetnek,de nem kapnak egyetlen forintot sem,megvonják tőlük mindkét ellátást,ha nem tudnád!Azzal kell elmenniük nyugdíjba ami most a számlájukon maradt,ez neked a demokrácia?”
 • 32. adamasz1977 2011. január 28. 12:23
  „felesleges köpködni! A Fidesz járt el helyesen és demokratikusan mert ők legalább hagytak választási lehetőséget. A pufajkás Horn és bandája milyen választást hagyott? semmit! A sok köpködő orbánfóbiásnak üzenném, ha el akarta volna "lopni" a pénzeteket akkor ő sem hagyott volma választási lehetőséget. Én az államit választottam mert a válság megmutatta, hogy egyik napról másikra zárhat be biztosító, bank...stb...”
 • 31. Agent 2011. január 28. 07:12
  „30, nézd itt ha jól látom rajtad kívül nem köpköd és ócsárol senki senkit. Ajánlom figyelmedbe, hogy alapvetően két típusú hozzáállás van, az egyik, amelyik a döntést és annak hatásait figyeli, elemzi, függetlenül attól, hogy melyik kormány hozta azt, a másik, amelyiknek tökmindegy a döntés milyensége, hatása, az a lényeg, hogy ki hozta. Tehát az, aki most tapsol ennek a döntésnek és okoskodva nyomja ugyanazt a propagandadumát, amit a kormányszóvivő, az abban az esetben, ha pl. a szocik ugyanezt a válság idején meglépik bizony az utcán borogatná a kukákat fidesz buzdításra, mivel a "kormány ellpoja a ZEMBEREK pénét", ezt te is tudod én is tudom, kár kimagyarázni.”
 • 30. Sagittarius 2011. január 27. 23:27
  „28. pancser 2011.01.27. 22:33
  "Mégis mit gondoltok, ha egy pénztárból elsíbolják a pénzt akkor hova futnának egyből a károsultak? Ahhoz az államhoz akiben nem bíztak!"

  Bizomány!! Ne legyen igazam, de félek hogy nem kell sokat várni, hogy ott jajjveszékeljenek a mostani magánpénztáras hangadók a parlament előtt, hogy konszolidálja őket az állam. Az az állam amit most egyfolytában köpködnek, ócsárolnak.”
 • 29. vikri 2011. január 27. 23:25
  „Úgy látszik, a szavazó többség szerint nem lehet jó döntést hozni. Szerintem sem. Ezért maradok passzív, így engem is a "támogatók" közé sorol a Kormány. Pedig ellenzem a dolgot...
  Persze a "leghangosabbak" most is a kommentelők között az államot támogatók. Az idő mindent eldönt. Sajnos. Szerintem akkor ezek a hangok elhalkulnak... Dehát most nem mi döntöttünk, hanem helyettünk döntöttek. Erre kellene majd emlékezni mindenkinek...”
 • 28. pancser 2011. január 27. 22:33
  „A szavazás egy nagy baromságot mutat. Dehogy bíznak az emberek a magánban, nem úgy néz ki. Aki meg bízik benne az azokhoz hasonlatos akik feleslegesnek tartják a biztosítást. Aztán ha az ár elviszi a házukat sínak-rínak és állami segítségért kérnek tőlem meg a többi állampolgártól. Mégis mit gondoltok, ha egy pénztárból elsíbolják a pénzt akkor hova futnának egyből a károsultak? Ahhoz az államhoz akiben nem bíztak!”
 • 27. Sagittarius 2011. január 27. 22:27
  „Válaszom mindenkinek!
  Ha jól veszem ki a szavaitokból, nem én jajjveszékelek, hanem Ti, hogy miért kell visszalépni az állami pénztárba! Engem felesleges faragnotok, faggatnotok és győzködnötök hogy miért ne! Bízzatok magatokban! -eldöntöttétek, hogy maradtok a magánban, és kész! 2500-an vagytok, bíztassátok egymást, és mondjatok egymásnak jól bevált lelkesítő agitprop dumákat. Hajrá! Kicsit több önbizalmat, és pozitív hozzáállást várok tőletek! :-)))))))”
 • 26. peet2 2011. január 27. 20:10
  „Valaki mondja meg miért kell z ÖNKÉNTES magánnyugdijpénztárban maradókat "ócsárolni?
  Az Állami nyugdijpénztár tagjai nem ÖNKÉNTESEK.
  aZ ÁLLAM "berekja a nagy kalapba a beszedett 10+24 %százalékot és arra költi amire a tüzoltáshozz épp kell.
  a Magán legalább próbálja fialtatni a befolyt összeget igy vagy ugy némi sikerrel.
  egyik 19 másik 1-20.
  Csak az a baj hogy a mostani kormánynak más az érdeke mint a társadalom valamilyen oknál fogva megcsömörlott és nem szavazó álampolgárainak.”
 • 25. Tabita 2011. január 27. 19:04
  „18.sagi .....Aki a vízverejtékes kétkezi munkájával megkeresett éhbéréből kuporgat a jövendő nyugdíjára, 1000x is meggondolja, hogy uzsorások, és tőzsdecápák piramisjáték alapú magánpénztáraira bízza-e a pénzét. Akik valós munka nélkül keresik meg a havi millióikat hivatalosan, (pártemberek, politikusok, szakszervezeti vezetők,...stb), ......

  Akkor csányi otp eftinél nem volt biztonságban (magánnyugdíjpénztári) az emberek pénze,ezt idáig senki nem mondta! Se nagy vezírünk (csúti törp) se szájjalártó pofátlanság pubi nem mondta eddig ezt,de még a Nemzet Tolla nyali pali bácsi is el halgata eszt előllünk, honap megyek és visza kérem magam az álamiba.”
 • 24. blise 2011. január 27. 18:12
  „Én abszolút nem keresek 500.000,- Ft, és bizony minimálbér környékére vagyok bejelentve, mivel egyszerűen nem lehet annyi járulékot kifizetni az ember után, amit ki kéne... nincs is sok pénz a számlámon, mégis maradtam. Azért, mert ilyen mocskos módon, ilyen rövid idő alatt, ennyire kevés információ birtokában nem lehet jól dönteni. Arról nem beszélve, hogy mire költik azt a pénzt ami visszafolyik... Az a kevés pénz viszont örökölhető lesz, az alkotmánybiróság meg úgyis eltörli azt a részt, hogy nem leszek jogosult állami nyugdíjra.. ha meg nem, akkor át kell menni full fekete foglalkoztatásba, azt kész. Ők akarták...”
 • 23. Vakegér 2011. január 27. 17:53
  „21. poto!
  Az is lehet, hogy csak a temetésünk napján dől majd el hogy jól döntöttünk-e. Ezzel azt akarom mondani, hogy ha valaki marad annak sem mindegy majd, hogy milyen konstrukciót választ nyugdijba vonuláskor.”
 • 22. Vakegér 2011. január 27. 17:49
  „2030-ra 700 ezerrel kevesebb lesz az ország lakossága. A nyugdíj ellátásban részesülők aránya viszont a mostani 20%-ról 30% fölé fog felmenni. Azaz a torta egyre kisebb lesz (kevesebben fognak járulékokat fizetni), viszont egyre több szeletre kell majd vágni.
  És ezt egy 2009-es tanulmányban írták le, akkor amikor még szó sem volt erről az átkényszerítésről.
  És mit is mondott Orbán Viktor? Csak a befizetett járulékokból lehet nyugdíjat fizetni. Vagyis egyre inkább csökkenteni fogják a kifizethető nyugdíjak mértékét. Valószínűleg a már megszerzett nyugdíjhoz nem nyulnak, de aki nyugdíjba megy az a bruttó bérének egyre kisebb százalékát kaphatja majd meg az államtól. És ez nem attól fog függeni, hogy ki van kormányon.
  Úgy hogy aki visszamegy az államiba (mert sokan vannak akiknek nem éri meg maradni) azok is minél előbb kezdjenek el takarékoskodni (nyugdíj előtakarékosság, önkéntes nyugdíj pénztár stb.) nyugdíjs éveikre, mert az állami nyugdíj valószínűleg nem sok mindenre lesz elég.”
 • 21. poto 2011. január 27. 17:46
  „Ennek semmi köze a narancshoz és a szegfűhöz.
  Mindenkinek úgy kell döntést hoznia,hogy rengeteg információ nincs a birtokában amire amúgy szüksége lenne.Ez a legnagyobb probléma szerintem.
  Idővel mikor elérjük a nyugdíj korhatárt kiderül ki döntött jól.
  Kár ezért másokat sértegetni.”
 • 20. Agent 2011. január 27. 15:59
  „Már csak azt kellene elmagyaráznia az olvtársnak, hogy vajh´ mitől "multinyaló" az aki marad - mondok valamit: ÖNGONDOSKODÁS, ennyi.
  Illetve - arra is jó lenne választ kapni, hogy a korfa kinézete és az azon kijelentés alapján, hogy "nem annyi jár majd amennyi jár, hanem amennyi jut" ugyan miért lenne életképes ötlet az államiban maradni?”
 • 19. Sagittarius 2011. január 27. 15:47
  „16. artie75 2011.01.27. 15:23
  "Ingyenélés.....?? Téged az zavar, hogy nem mindenki olyan szerencsétlen lúzer, hogy csak feketén kap munkát..."

  Köszönöm az irányomba mutatott aggódásod, de megköszönném, ha megpróbálnál valami normálisközeli emberi modort felvenni mielőtt megszólítasz! <moderálva....>

  Megosztom azért veled az arspoetikám: "Ha a czigán vígan meg tud élni munka nélkül, - akkor nekem is van annyi eszem!!" :-))))))”
 • 18. Sagittarius 2011. január 27. 15:39
  „17. Szabra 2011.01.27. 15:25
  "Milyen véletlen, hogy kb. ennyi az 500.000.- Ft-ot kereső emberek száma a megyében............."

  Asszem fején találtad! Aki a vízverejtékes kétkezi munkájával megkeresett éhbéréből kuporgat a jövendő nyugdíjára, 1000x is meggondolja, hogy uzsorások, és tőzsdecápák piramisjáték alapú magánpénztáraira bízza-e a pénzét. Akik valós munka nélkül keresik meg a havi millióikat hivatalosan, (pártemberek, politikusok, szakszervezeti vezetők,...stb), őket fölöttébb nem érdekli az a számukra nüansznyi összeg amit a nyugdíjra befizetnek. Legfeljebb elbukják, ha bedől a magánkassza, aztán ...na és!”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Pannon-Víz ellenőrzi a csatornákat Győrben

1700 győri fogyasztó számíthat arra, hogy a Pannon-Víz munkatársai megvizsgálják a… Tovább olvasom