Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Megújult iskola Gyömörén

Az iskola egy kistelepülésen nemcsak az oda járóknak fontos, hanem a község összes lakójának, hiszen a közösségi élet egyik fontos színtere - hangzott el a helyi iskola felső tagozatának ünnepélyes avatásán, amelyet az elmúlt hónapokban teljesen átépítettek, kibővítettek.

Az "Oktatási környezet megújítása Gyömörén" című projekttel sikerült támogatást szereznie a települési önkormányzatnak terve megvalósításához. A Győr Menti Települések Iskolatársulása (Gyömöre, Kajárpéc, Szerecseny, Felpéc) nevében Gyömöre Község Önkormányzata, pályázatot nyújtott be az intézmény székhelyének, a gyömörei Vitéz Háry László Általános Iskola felső tagozatos épületének korszerűsítésére.

A projekt az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében 150 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, melyet a Magyar Állam és az Európai
Unió finanszíroz. Az önkormányzati önrésszel együtt 167 millió forintos beruházás valósult meg.

A projekt részeként az épület infrastrukturális fejlesztése, udvarfelújítás, valamint eszközbeszerzés valósult meg. A felújítás keretében sor került az épület homlokzati hőszigetelésére, nyílászárók cseréjére, elektromos és gépészeti rekonstrukcióra, napkollektor beépítésére.

Az épület bővítése során kialakítottak egy közösségi térként
funkcionáló aulát, egy adattárat és könyvtárat, egy egyéni foglalkoztatót.
Az épület teljes körű komplex akadálymentesítése lehetővé teszi a fogyatékkal élő tanulók akadály nélküli bejutását az épületbe és az épületen belüli közlekedést, megteremtve ezáltal az esélyteremtő, befogadó intézményt.

A beszerzett eszközök segítségével az intézmény tanulói XXI. századi oktatási körülmények között tanulhatnak, javulnak a speciális képzésre szoruló gyermekek esélyei, ezáltal kedvezőbbé válhatnak az iskola továbbtanulási mutatói is.

A kivitelezés március 30-án fejeződött be. Kivitelező: EURO Generál Kft. Tervező: Talent-Plan Tervező Kft. Műszaki ellenőr: ALG Tervező és Szolgáltató Bt. Projektmenedzser: HHP Contact Tanácsadó Kft. Közreműködő Szervezet: VÁTI Nonprofit Kft. Nyugat-dunántúli Területi Iroda

Olvasóink írták

  • 1. totel 2010. május 31. 09:59
    „Nem Győr menti települések iskolatársulása hanem GYŰR menti települések iskolatársulása !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyet keresnek a tejautomatának

Győr - ˝Biztos, hogy a jövőben is hozzájuthatnak a vásárlók a megszokott tejautomatához a… Tovább olvasom