Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Megújult az adyvárosi Kodály Zoltán utca

A győri útkezelő szervezet irányítása mellett felújították a Kodály Zoltán utca Ifjúság krt. és Földes G. u. közötti szakaszát. Az ünnepélyes átadást kedden tartották.

Máthé-Tóth Pétertől, az útkezelők tájékoztatásért felelős mérnökétől a kisalfold.hu megtudta: a Kodály Zoltán utca Adyváros egyik legfontosabb gyűjtőútja, jelentős tömegközlekedési útvonal - naponta több ezer autós, gyalogos és kerékpáros használja. Az 1970-es évek elején kiépült és leaszfaltozott utca mindkét oldalán parkolóállásokat alakítottak ki.
A 12 méter széles és 470 méter hosszú útszakasz burkolata - hosszú ideje - nem volt felújítva költségvetési okok miatt, pedig állapota indokolta volna. Az úttest alaprétege egyébként jó minőségben készült el a '70-es években, azonban a ráfektetett aszfaltréteg a 35 év használat nyomán mozaikosan szétrepedt, a közműjavítások után átrepedt. Az elhasználódás után minden éven kátyúzni kellett a burkolatot.
A felújítás során a szakemberek figyelembe vettek közlekedésbiztonsági és korszerűsítési elemeket, így a Kuopio parkot keresztező járda vonalában lévő gyalogátkelőhelynél középszigetet alakítottak ki - szem előtt tartva a jelentős gyalogosforgalmat.

Régi igény teljesülhetett ezen kívül: a Kodály Z. u. 15. sz. épületnél az autóbusz megállóhelyek közelében új gyalogátkelőhelyet alakítottak ki.
A felújítás során korszerű forgalomtechnikai eszközöket is láthatnak a közlekedők: a gyalogátkelőhelyeknél kiemelt fényvisszavetésű fóliákkal ellátott táblákat alkalmaztak. A hosszirányú burkolati jelek tartós, esőbiztos kivitelűek, azaz a felületükről csepp formában tovább engedik az esővizet az aszfalton, így a burkolati jel láthatósága a kisebb vízfilm miatt jelentősen jobb, mint a hagyományos burkolati jelé.

A munka kivitelezője a Magyar Aszfalt Kft., tervezője a Viadukt Kft. volt. A munkálatok 59,2 millió forintba kerültek. A kivitelezés során beépítettek összesen 197 méter szegélykövet és mintegy 917 tonna aszfaltot.

Olvasóink írták

 • 16. AHA 2009. november 05. 13:37
  „juhit
  Addig amíg a hivatalos használatba vételi engedély nem érkezik meg,addig nincs mit átadni.Hiába készült el már hónapok óta.Ez a bürokrácia.”
 • 15. hozzászóló1000 2009. november 04. 21:34
  „Fanyalgók, járjatok gumicsizmában bokáig sárban, mert úgy látszik, nektek az tetszik. A Széchenyi tér is jobb nektek szürke aszfalttal fél mérteres szintkülönbséggel. Akkor a babakocsit, meg a kerekesszéket legalább úgy kell feldobni a magasabb részre, mert így túl egyszerű.
  A kiépített lassítóknál meg rohadjon meg az összes gyalgos, aki az útra merészkedék átkelés céljából, vagy neeem? Éjjel így nem lehet bepiálva rallyzni, mert a csúcs verda annyira azért nem csúcs, hogy érzékelje a kikerülni valót.
  Egyébként is mindenki, aki bármit felújít a városban, vagy arról dönt, az egy szemét állat, vagy neeeem????
  Ne is érezzétek soha jól magatokat. Az jobb is, mert akkor legalább lehet fikázni, nem??
  Sosem fogom megérteni az ilyen embereket.”
 • 14. juhit 2009. november 04. 17:05
  „Jó hogy végre megcsinálták szerintem.
  Én csak ezzel az álszent átadás ceremóniával nem értek egyet, főleg, hogy már ideje kész. Akkor meg minek kell itt jópofizni, meg szalagokat vagdosni? Ja bocsánat, el is felejtettem, hogy a politikusok nem dolgoznak, ők ilyen formaságokkal töltik a "munkaidőt"....”
 • 13. sky630331 2009. november 04. 15:34
  „Hát ez nagyon jó.
  Akkor fizető parkolóvá tenni mindent, úgy mint a belvárosban. Fizetek a házam előtt a parkolásért és épitményadót a garázsért. Ott nem olyan emberek laknak mint máshol?????
  Itt meg leszakad az aszfalt.
  A pofátlanság teteje, mint ami az országban folyik.”
 • 12. p.pablowsky 2009. november 04. 11:19
  „Úgy elkerültem a Kodályt, mióta elkezdték a felújítást, hogy azóta sem jártam arra. Nem is tudtam, hogy elkészült. Ráfért az biztos.

  Igazmondó: A csatornafedelek nem szintbe rakása, lassan ősi magyar hagyomány lesz. ;)

  Kíváncsi vagyok az győrújfalui útfelújítás mikor kerül ténylegesen befejezésre?
  Lassan fél éve nem csináltak vele semmit, pedig nincs kész, mert az kandeláberek, terelőszigetek tábláinak megvilágítása, a sebességmutató berendezések nem üzemelnek, 2 helyen mg még villanykábelek is kiállnak a földből. Az "átadás" után 1 héttel már letarolta valaki az egyik terelőszigetet (lehet épp a megvilágítás hiánya miatt?). Azóta sem állították helyre.
  A "zajfogó" falakat úgy állították fel, hogy a József Attila utcából nem lehetett biztonságosan kikanyarodni, mert se jobbra, se balra nem lehetett látni tőlük. Frappánsan megoldották: egyszerűen vízszintesen kettévágták, majd otthagyták a maradékot anélkül, hogy a tetejét lezárták volna, egy deszkával vagy valamivel. Beleesik eső, most majd hó is, és belülről szétrohad majd.

  Javasolnám a Kisalföld valamelyik unatkozó újságírójának, ahelyett, hogy az Odama majmolókról adják le 1 héten belül 2× ugyanazt a cikket, nézzem már utána mi a helyzet Újfalun, biztos szép cikk lenne belőle, ráadásul ez is elég sokakat érint (helybeliek, átutazók).”
 • 11. Truder 2009. november 04. 09:47
  „Hála az égnek.”
 • 10. igazmondó 2009. november 04. 07:00
  „Az a baj, hogy azokat a telibevert csatornafedeleket mégsem sikerült szintbe hozni.
  Úgy zakatolnak a kocsi kerekei alatt mintha vonatoznék.”
 • 9. mauz 2009. november 03. 22:59
  „Csabi és balogjóska a toronydarus fejlesztéseket hiányolja városunkból az "MSZP Tükör" c. lap győri hasábjain, kíváncsi vagyok, ehhez mit szólnak... Gondolom rettenetesen nagy sikkasztásokat és haveri megrendeléseket sejtenek ez ügyben.

  Csak az a baj, hogy a vörös éra alatt nem sok ilyesmi történt városunkban, építettek két körforgalmat meg egy felüljárót (állami lóvén), meg a senkiházi gyurcsány átadta a (Győr-városi hitelen épített!) Nádor aluljárót, aztán szevasztok panelprolik, szavazzatok ránk, mert rettenetesen nagy a rasszizmus és a Fidesz egy szemét állat, Orbán Viktor pedig különben is egy cigány (ha már egyszer a rasszizmusnál tartunk)...”
 • 8. Túrabakancs 2009. november 03. 22:18
  „Valóban jó minőségű a leterített aszfaltréteg, viszont a felesleges szigetek, ill. szűkítések kialakítása hülyeség
  szerintem. Este bizony balesetveszélyes helyzetek is létrejöhetnek a benyúló szűkített ívek miatt. Ettől eltekintve
  minden megfelelő.”
 • 7. t-a-ibi 2009. november 03. 21:17
  „Tetszik a sokaság az átadók körül! -hogy nincs is ott senki? De lehetne.

  Azért kíváncsi lennék, mennyi pénz lesz elszámolva az avatásra?”
 • 6. kolombela 2009. november 03. 21:14
  „Úgy látszik, hogy városunk vezetői fázis kiesésben élnek.”
 • 5. Anikó69 2009. november 03. 20:38
  „Óhhh,hogy oda ne rohanjak. :))))))”
 • 4. Hedon 2009. november 03. 19:52
  „#1

  Azért még mindig jobb ez a változat mint amire Molnár csacsi szakosodott.
  Kancellária úr átadta a Szechenyi híd felét júniusban, aztán kiderült októberben
  hogy még a félig késznek hitt oldal sincs kész. Októberben fel kellett
  bontani a tök új burkolatot mert a dilatációs szerkezet még nem is volt beépítve.
  Igaz előtte már az is kiderült hogy a hídfő rézsüburkolása beomlott.”
 • 3. Táncos 2009. november 03. 19:31
  „Vili, mit kotnyeleskedsz te ott? Intéztél el te már bármit is el Adyvárosban? Tettél le bármit is az asztalra?
  Csak vádaskodni tudsz a nejeddel együtt, produktum nélkül..”
 • 2. adalfold 2009. november 03. 18:43
  „de a választás a mosthoz közelebb...”
 • 1. szószatyor 2009. november 03. 18:25
  „Lol. Ez az utca már augusztusban elkészült.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megérkezett a tél az országba - videóval!

Az ország nyugati megyéibe kedden délelőtt megérkezett a tél, az ország nagy részén havazik. Tovább olvasom