Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Meghódította Amerikát az Apor-kórus

Életre szóló élménnyel gazdagodott a győri Apor Vilmos-iskolaközpont kórusa: tíz napot töltöttek Kaliforniában.

Jövő tavasszal viszontlátogatásra várják Győrbe a Grammy-díjas Pacific Boychoir Academy fiúkórusát.

Minden egy lemezzel kezdődött: Boglári Pálné, az iskola tanára juttatta el azt kinti énektanár unokatestvérének, Trefil Carmennek. Ezt megismerve kereste meg az Apor-iskola énekkarát a kaliforniai Pacific Boychoir Academy Grammy-díjas együttese. A ˝Győr, a magyar kóruskultúra követe Amerikában˝ program keretén belül a diákok Iván Gabriella karnagy és Koppány László igazgató vezetésével a fiúkórus meghívására tíz napot töltöttek Kaliforniában. Koncerteken és interaktív előadásokon népszerűsítették a magyar zenekultúrát.

A Csendes-óceán, a Golden Gate híd látványa lenyűgözte a fiatalokat.
A Csendes-óceán, a Golden Gate híd látványa lenyűgözte a fiatalokat.

– Lenyűgöző, óriási, de mégis emberi léptékkel felfogható volt San Francisco, a hatalmas beton felhőkarcolók, a közöttük kacskaringózó régi villamosok, a hangulatos kínai negyed s az a sok náció, amely együtt él a Kaliforniai-öbölben – fogalmazott Iván Gabriella. – Bár az amerikai társadalom meglehetősen individuális, de az egyéni törekvések felett a közösségi célok elsőséget élveznek. Egy intézmény megítéléséhez az is hozzájárul, mennyire jó csapatai, kórusai vannak.˝

A diákok utazásához többen is hozzájárultak, így azt sikeres pályázatokon a város és a püspökség, a megyei önkormányzat elnöke, a Győr Kultúrájáért Alapítvány és az Artis of Arts Alapítvány, valamint Horváth László képviselő és Cziglényi László orgonaművész is támogatta.

(Bővebb információ és még több fotó: www.aporisk.hu honlapon.)

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búvárpalackok a kórháznak

A sportmerüléshez és a víz alatti ipari munkákhoz használt búvárpalackok megfelelnek arra is, hogy… Tovább olvasom