Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Még gazdagabb tavaszi fesztivál

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Győri Tavaszi Fesztivál kulturális eseménysorozatot. A 25–30 milliós költségvetésből gazdálkodó fesztivál március 19-én kezdődik és április 7-ig tart. Pontosan 35 könnyű- és komolyzenei, irodalmi, táncos eseményre mehetnek el az érdeklődők.
Faludy György, Cseh Tamás, Dés László, Koós János, a KFT együttes és Bródy János. Még csak nem is teljes azon húzó nevek listája, amivel a nyolcadik alkalommal, március 19. és április 7. között sorra kerülő Győri Tavaszi Fesztivál büszkélkedhet.

A kínálat az Orosz–Magyar Egyesület szervezte művészeti bemutatóktól a 35. Magyar Filmszemle válogatásán át a Koós János által vezényelt Győri Filharmonikus Zenekarig bőséges. Aligha akadhat olyan városlakó, aki ne találna kedvére valót benne.

A tegnap megtartott sajtótájékoztatón a programokat koordináló Győri Fesztivál Iroda vezetője, Csurák Erzsébet elmondta, idén 25–30 millió forintból gazdálkodnak. A társintézmények együttműködése még további milliókat jelenthet. A fesztivál a támogatók, a civil szervezetek nélkül nem lenne életképes. Idén első alkalommal számolhattak be arról a szervezők, hogy egy jelentősebb (üzleti titokként kezelik ennek nagyságát), három évre szóló támogatást kötöttek a Renault Inicial Autóházzal.

Sok ingyenes rendezvény is gazdagítja a programot, de zömében fizetni kell majd a belépőkért. A legolcsóbb jegy a filmszemle alkotásainak vetítésére szól majd a Rómer-házba 400 forintért, míg a legdrágább Bródy János nagyzenekaros koncertje lesz a Richter Teremben 2100-ért. A sajtótájékoztatón Dömötörné Holeczky Judit alpolgármester asszony külön kiemelte, hogy egy ilyen színes programról méltán feltételezhető, turistákat csábít majd a városba. Ezért nyomtattak német nyelvű műsorfüzetet is a szervezők.
Az eseménysorozat főtámogatója, lapunk március 13-án jelentkezik négyoldalas külön fesztiválújsággal, abban a részletes programmal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elégedetlenkedve elismert fejlődés

A győriek legkevésbé a parkolással és a közlekedéssel elégedettek, míg a kulturális lehetőségeket és… Tovább olvasom