Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Márc. 15. - Figyelem! Változik a buszmenetrend Győrben, Sopronban

A március 15-i ünnepségek ideje alatt lezárásokra, terelésekre kell számítani.
Győr

2014. március 15-én – szombaton – 10.30 és 11.30 óra között, továbbá 17.30 és 20.30 óra között Győrben ünnepség miatt, a rendezvények időtartamára a Szent István út Baross Gábor híd és Munkácsy Mihály utca közötti szakaszát teljes szélességében lezárják, ami jelentős mértékben érinti a helyi és helyközi autóbuszjáratok közlekedését.

Az 1-es és a 85-ös úton közlekedő helyközi autóbuszjáratok terelőútvonalon közlekednek, és nem érintik Győr, Eötvös park megállóhelyet.

A helyi autóbuszjáratok módosított útvonalon közlekednek, és nem érintik a Révai Miklós utca – Városháza – Aradi vértanúk útja, Megyeháza – Honvéd liget – Gárdonyi Géza utca megállóhelyeket. A rendezvény napján, a terelés idejére a Belváros jobb kiszolgálása érdekében (a Honvéd liget megállóhely kiváltására) Árpád út, Megyeháza néven ideiglenes autóbusz-megállóhely létesül.

Az 1, 1A, 6, 7, 11 vonalak járatai Nádorváros és Marcalváros felől a Baross Gábor hídig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Szent István út – Teleki László utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Aradi vértanúk útja terelőútvonalon érik el a Virágpiacot és a Zechmeister utcát, és megállnak a Baross Gábor híd, belvárosi hídfő és a Bajcsy-Zsilinszky út megállóhelyeken. Visszafelé a járatok a Munkácsy Mihály utca – Árpád út – Teleki László utca terelőútvonalon közlekednek, és megállnak az Árpád út, Megyeháza ideiglenes megállóhelyen. A 7-es járatok a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és a Baross Gábor hídon át közlekednek, így Gyárváros felé felszállási lehetőséget biztosítanaka Baross Gábor híd, belvárosi hídfő megállóhelyen.

A 2-es járatok a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. A Zöld utca felé a Bartók Béla út – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Zrínyi utca útvonalon közlekednek, nem érintik a Hunyadi utca, autóbusz-állomás megállóhelyet, de fel- és leszállást biztosítanak a Buda utca és a Nádor aluljáró megállóhelyeken.

Az 5-ös vonal járatai a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon fordulnak meg. Ennek megfelelően nem érintik a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyet, viszont leszállási lehetőséget biztosítanak a Buda utca – Nádor aluljáró – Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeken. A járatokra a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen lehet felszállni.

A 6-os vonal járatai Sárás irányából a Budai út, Árkád üzletház megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, ezt követően a Szent István út, Iparkamara (volt bútorbolt) – Roosevelt utca (Bartók emlékmű) megállóhelyeken állnak meg, ezért nem érintik a Gárdonyi Géza utca – Révai Miklós utca – Városháza megállóhelyeket. Kismegyer irányából eredeti útvonalukon közlekednek.

A 8-as vonal járatai a Révai Miklós utca helyett a Szent István út, Iparkamara (volt bútorbolt) megállóhelyről indulnak Pinnyéd irányába, és Likócs irányából oda is érkeznek. Pinnyéd felé a Teleki László utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Aradi vértanúk útja terelőútvonalon érik el a Zechmeister utcát, és megállnak a Bajcsy-Zsilinszky út megállóhelyen is. Likócs irányába a Munkácsy Mihály utca – Árpád út – Teleki László utca terelőútvonalon közlekednek, és megállnak az Árpád út, Megyeháza ideiglenes megállóhelyen.

A 14, 14B vonalak járatai Gyárváros felől a Szent István út, Iparkamara megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Teleki László utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Aradi vértanúk útja terelőútvonalon érik el a Virágpiacot és a Zechmeister utcát, és megállnak a Bajcsy-Zsilinszky út megállóhelyen is. Visszafelé a járatok a Munkácsy Mihály utca – Árpád út – Teleki László utca terelőútvonalon közlekednek, és megállnak az Árpád út, Megyeháza ideiglenes megállóhelyen.

A 19A vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Teleki László utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Aradi vértanúk útja terelőútvonalon érik el a Virágpiacot, és megállnak a Bajcsy-Zsilinszky út megállóhelyen is. A Virágpiactól a Munkácsy Mihály utca – Árpád út – Teleki László utca terelőútvonalon közlekednek, és megállnak az Árpád út, Megyeháza ideiglenes megállóhelyen.

17, 17B járatok a Virágpiac felől a Munkácsy Mihály utca – Árpád út – Teleki László utca terelőútvonalon közlekednek, és megállnak az Árpád út, Megyeháza ideiglenes megállóhelyen. Gyárváros felől a Budai út, Árkád üzletház megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, ezt követően a Szent István út, Iparkamara (volt bútorbolt) megállóhelyen megállnak, majd a Baross Gábor hídon át a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyig közlekednek.

Az AUDI gyár, 5-ös porta, parkolótól 18.10 órakor induló 12-es autóbuszjárat valamint a 18.04 órakor az Ipari Parkból induló 38-as járat a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyre érkezik.

A 22, 22B vonalak járatai Marcalváros felől a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Wesselényi utca – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon közlekednek. Ennek megfelelően Marcalváros, Ménfőcsanak felé nem érintik a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyet, viszont megállnak a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) és a Bartók Béla út, vásárcsarnok megállóhelyeken, a városközpont felé pedig leszállási lehetőséget biztosítanak a Buda utca – Nádor aluljáró – Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeken. A Marcalváros, Ménfőcsanak felé induló járatokra a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen lehet felszállni.

A 30, 30A, 31 járatok a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda érkeznek. Mindkét irányban a Baross Gábor hídon át közlekednek, így Győrszentiván felé felszállási lehetőséget biztosítanaka Baross Gábor híd, belvárosi hídfő megállóhelyen, a Belváros felé pedig a Szent István út, Iparkamara (volt bútorbolt) megállóhelyet is érintik.

A terelés ideje alatt a Baross Gábor hídon át, a belváros irányába közlekedő helyi autóbuszok kivétel nélkül megállnak a Baross Gábor híd, belvárosi hídfő megállóhelyen. A terelés által nem érintett megállóhelyeken a járatok az érvényes menetrendnek megfelelően közlekednek.

Fotó: Kisalföld-archív
Fotó: Kisalföld-archív

Sopron

Sopronban a március 15-i városi ünnepség miatt teljes lezárásra kerül az Ógabona tér/Petőfi tér 2014. március 15-én szombaton 09:00-től– 11:15 óráig.

Az Ógabona tér – Petőfi tér felé közlekedő autóbuszjáratok a fenti időszak alatt az alábbi útvonalon közlekednek:

7205 (33) Sopron – Sopronkőhida – Fertőrákos és a 7209 (14) Sopron – Balf – Kópháza felé közlekedő autóbusz járatok: Lackner K. u. / autóbusz-állomás/ - Várkerület/Mária szobor – Várkerület/Ötvös u. – Széchenyi tér – Móricz Zsigmond utca útvonalon közlekednek.

A járatok a lezárás ideje alatt nem érintik az Ógabona tér/Újteleki utca megállóhelyet, helyette a Várkerület/Mária szobor és a Várkerület/Ötvös utca megállóhelyeken állnak meg.

09:15-10:00 óra között a Várkerület/Ötvös utca - Ógabona tér – Petőfi tér útvonalon a városi fúvós zenekar és lovas huszárok felvonulása miatt a helyi autóbusz járatok közlekedésében kisebb késésekre kell számítani.

Forrás: kisalfoldvolan.hu

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dísztőrt adományoztak a 90 éves Kósa Lajosnak Győrben

Az országos rendőrfőkapitány Kósa Lajos nyugalmazott határőr alezredest köszöntötte kedden. Tovább olvasom