Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Magánösztöndíj a legjobbaknak

A győri Széchenyi egyetem gazdálkodási, közlekedésmérnöki, műszaki menedzser szakán ösztöndíjpályázatot hirdettek.
A Wáberer’s Holding az Universitas – Győr Alapítvány közreműködésével tizenkettedik alkalommal hirdette meg a győri Széchenyi István Egyetem gazdálkodási, közlekedésmérnöki vagy műszaki menedzser szakán ösztöndíjpályázatát.

A kiírás szerint a jó tanulmányi eredmény, a használható nyelvtudás és a tudományos diákköri tevékenység együttesen kellett a tíz hallgatónak adományozandó, öt hónapra szóló, havonta nettó 25 ezer forintot jelentő nemzetközi szállítmányozó, szállítási-csomagolási, logisztikai, jármű műszaki kereskedelmi ösztöndíj elnyeréséhez. Az ösztöndíj névadója Wáberer György, a szállítmányozó cég elnök-vezérigazgatója, aki egykor Győrben, a Széchenyi István Egyetem jogelőd intézményében, a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolán szerezte első diplomáját.

A Wáberer’s-ösztöndíjakat most elnyerő hallgatók közül négyen – a veszprémi Altmann Renáta, a nagykanizsai Fazekas Gábor, a győri Malacsin Viktória és a gönyűi Tóth Zoltán – a gazdálkodási szak logisztikai szakirányán tanulnak. A gazdálkodási szak nemzetközi szállítmányozási szakirányos hallgatói közül hárman pályáztak sikeresen (Filtos Péter és Juhász Gábor zalaegerszegi, Kun Klaudia zirci diák). A lovászi Péter Szilvia, a mezőfalvi Posch Evelin közlekedésmérnöki egyetemi szakos, a békéscsabai Szabó Csilla a közlekedésmérnöki képzés szállítmányozói szakirányán készül a diploma megszerzésére.

A Széchenyi-egyetem kiváló tanulmányi eredményt felmutató hallgatói a köztársasági és a tanulmányi ösztöndíj mellett – az Universitas – Győr Alapítvány szervezésében – tanévenként 20 „Győri Universitas", félévente 15–15 zenekari, 10–10 Wáberer’s-ösztöndíjat nyerhetnek el. Az alapítvány ösztöndíjprogramjának anyagi hátterét a személyi jövedelemadóból felajánlható 1 százalék és az egykori hallgatók felajánlásai teremtik meg. Az 1997-től a személyi jövedelemadóból felajánlható 1 százalékból az eltelt tíz évben 75 millió forint támogatást kapott a győri egyetem szakmai, tudományos hátterét fejlesztő, menedzselő alapítvány. Az elmúlt évi 1 százalékos felajánlás összege 9 millió 928 ezer 195 forint volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bakonyi vasútért túráznak

A 11-es számú vasútvonal megszüntetése ellen tiltakozva éjszakai és nappali gyalogtúrákat szerveznek… Tovább olvasom