Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Maffiaper Győrben: a jövő héten hangzik el a `Koszi fivérek´ védőinek beszéde

A jövő héten ismertetik a diósdi maffia vezetésével vádolt testvérpár védői a másodfokú tárgyaláson fellebbezésük indokait a Győri Ítélőtábla előtt.

Az MTI információja szerint a perben kedden mondják el védőbeszédüket a Koszi-klán névadóinak jogi képviselői, Bánáti János és Nagy Gábor.

A Győri Törvényszék épületében folyó tárgyaláson a csütörtök déli szünet után felszólaló védők vagy ügyfelük felmentését kérték, vagy a büntetés enyhítését, azt, hogy elítélés esetén se kelljen börtönbe vonulniuk a vádlottaknak.

A bűnszervezetben, folytatólagosan, társtettesként elkövetett lopásért első fokon három évi fegyházzal sújtott G.P. védője például arra hivatkozott, hogy egy olyan fotó is szerepel a bizonyítékok között, amelyen formadzsekis, bojtos sapkás férfi látható; szerinte ez bárki lehetne, akinek testalkata hasonlít védencéére.

Megjegyezte: ügyfele azóta példás életet él, valamint három gyermek ellátásáról gondoskodik. Egyben kérte, hogy mellőzzék a bűnszervezetben elkövetést, és a férfit vagy mentsék fel, vagy olyan idejű elzárásra ítéljék, amelyet előzetes letartóztatása során kitöltött.

A csoport egyetlen, orgazdaságért elítélt tagjának, I.J.-nek az ügyvédje szerint ügyfelére olyanok vallottak, akiknek elmondását az első fokon eljáró tanács sem tekintette őszinte beismerésnek, ugyanakkor képtelenség, hogy védence egyedül értékesített volna félmillió liter lopott olajat. Mindezek alapján felmentést vagy a bűnszervezetben elkövetés törlését és jelentős mértékű enyhítést kért.

A társtettesként, folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett lopásért három év fegyházzal sújtott Z.Z. ügyvédje azt emelte ki: védence egyetlen alkalommal vett részt az olajlopásban, akkor is a húsz év fegyházra ítélt C.A. erőszak határát súroló rábeszélésére.

Azt, hogy a férfi ott volt-e, amikor csőcsonkot kötöttek a Mol olajvezetékére, a vádlott tagadja, és a többiek ezzel kapcsolatos vallomásai is ellentmondásosak - jegyezte meg, kérve, hogy ebben az esetben is törölje a másodfokú tanács a bűnszervezetben elkövetést. Az ügyvéd úgy nyilatkozott: lényegesen enyhébb, akár felfüggesztett börtönt tartana méltányosnak.

Felmentést vagy védence ügyének új eljárásra bocsátását kérte Sz.I. egykori rendőr jogi képviselője. Azt kérte, mentsék fel ügyfelét, de ha ez nem teljesül, ne hozzanak elmarasztaló ítéletet ügyfele ellen addig, amíg nem ér véget egy a vádlott feljelentése alapján a napokban elrendelt nyomozás, amely azt hivatott kideríteni, történt-e hamis tanúzás az ellene szóló bizonyíték beszerzésekor.

A Pest Megyei Bíróság 2010. június 1-jén első fokon egy vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt a különösen nagy értékre, bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult perben. Ketten 20 év fegyházbüntetést kaptak, több vádlottra 1 év és 18 év közötti szabadságvesztést szabtak ki.

Az első fokú döntés a vádlotti társaság számlájára írt a 2000-es évek elején elkövetett, a Mol százhalombattai finomítóját 100 milliós nagyságrendben megkárosító olajlopásokat. Megállapította azt is, hogy a bűnszervezet több tagja hogyan jutott el a védelmi pénzek szedésétől a nagy tételű olajlopásig, a diósdi kettős gyilkosságig, valamint a pénzszállító autók és bankfiókok elleni támadásokig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Modern lézerkészülékkel gyarapodott a fej-nyaksebészeti osztály a győri kórházban

Tompos Tamás, a fej- és nyaksebészeti osztály vezetője elmondta: a lézer használata nélkül az egyes… Tovább olvasom