Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Macskafogó a belvárosban

Cicamentő akcióba kezdett a Csizmás Kandúr Alapítvány Győrben. Az állatmenhely munkatársai május elseje óta kilenc kóbor macskát fogtak be az Arrabona-udvarban, s kezdték meg gyógykezelésüket.
Biztonságban: gazdára vár a befogott jószág.
Néhány lakóból hangos nemtetszést váltott ki – volt, akiből elfogadhatatlan stílusban – a Csizmás Kandúr alapítvány győri, Arrabona-udvarban megkezdett macskamentő akciója. Holott többen jelezték az állatvédők felé, hogy valamit tenni kellene szegény cicák, illetve a lakók érdekében.
– Sajnos vannak, akik gyűlölik a cicákat, de szerencsére olyanok is akadnak, akik szeretik őket. Sok jelzés érkezett hozzánk, hogy össze kellene fogni és tenni kellene valamit a szegény kóbor állatokért. S mert mi is régóta gondolkodtunk valami megoldáson, belekezdtünk befogásukba – magyarázza az alapítvány elnöke, Éva Rhodes. Az állatvédő elmondta, hogy a vehemens vádaskodásokkal ellentétben nem eladásra fogják be a cicákat, hanem azért, hogy a Bőny-Szőlőhegyen lévő menhelyen felgyógyítsák őket. Hiszen van közöttük olyan, amelyiknek a szemét kell menteni vagy a törött lábát meggyógyítani.
– A cicák megkapják a megfelelő védőoltásokat, s ivartalanítjuk őket. Majd, ha a lakókkal sikerül megállapodni, kellő számban újra elengedjük őket, hiszen jó szolgálatot tehetnek a rágcsálók elszaporodása ellen. Amelyik nálunk marad, annak gazdit keresünk – tudjuk meg.
Az állatmenhely munkatársai néhány önkéntes segítővel együtt 9 cicát fogtak be, s szállítottak kezelésre a menhelyre május elseje óta. Még öt-hat lehet belőlük az Arrabona udvarában. Ha itt végeznek, akkor a városban több helyen is elkezdik az akciót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A természet az életmód része

Öt évvel ezelőtt állapodott meg a győri önkormányzat és a Kisalföldi Erdőgazdaság Rt. arról, hogy a… Tovább olvasom