Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Lombgyűjtés Győrben - fotók, videó

A GYŐR-SZOL Zrt. városüzemeltetéssel foglalkozó szervezeti egységének egyik legnagyobb őszi feladata a falevélgyűjtés megszervezése és végrehajtásának koordinálása.
A város tömegközlekedési útvonalai mentén és a fasorral rendelkező utcákban már eddig is találkozhattunk a nagy teljesítményű lombszívó gépekkel.A speciális eszközök bővített műszakban, szinte folyamatosan járják a tömegközlekedési valamint a lakóutcákat és összegyűjtik a szegély mellett összegyűlt lombot.

A lombszívás zajjal jár, ezért a közszolgáltató a lakosság zavarásának elkerülése érdekében reggeltől este kilencig működteti a gépeket.A múlt hét elején, a városi zöldterületeken is kezdetét vette falevél gyűjtése. Városrészenként, lakótelepeken – többek között Adyváros, Marcalváros területén - mintegy 10-15 ember végez kézi lombgyűjtést.

Munkájukat például Győr belváros, Nádorváros és Révfalu nagyobb, összefüggő zöldterületein önjáró, univerzális kisgépek segítik. Az említett területeken a lombgyűjtéshez a GYŐR-SZOL Zrt. biztosítja a kiszolgáló gépi állományt is.

A falevélgyűjtés során fő cél, hogy az időjárás függvényében karácsonyig legalább egyszer megtörténjen a lombgyűjtés a közterületi zöld parkegységek területein.

A modern hulladékgazdálkodási rendszernek köszönhetően az összegyűjtött falevelet a GYŐR-SZOL Zrt. a komposzt előállítás egyik alapanyagaként hasznosítja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vona Gábor lakossági fórumot tart Győrben

Vona Gábor a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke tart sajtótájékoztatót, majd lakossági fórumot… Tovább olvasom