Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Légy aktív önkéntes Gönyűn és Nagyszentjánoson!

A projekt fő célja, hogy az önkéntességet, s annak pozitív velejáróit népszerűsítse a felnőtt lakosság körében a két megyei településen.

Elindult az Együtt Európáért Alapítvány "Önkéntes tevékenységek népszerűsítése és elterjesztése Gönyű és Nagyszentjános településeken" című projektje melynek fő célja, hogy az önkéntességet, s annak pozitív velejáróit népszerűsítse a felnőtt lakosság körében.

Kiemelt célunk, hogy a két településen élő munkanélküliek és pályakezdők értesüljenek az önkéntesség nyújtotta előnyökről, és közülük minél többen bekapcsolódjanak a rendszeresen végezhető önkéntes tevékenységekbe, amelyből sok szempontból profitálhatnak, talán a munkaerőpiacra visszavezető úton megtett fontos lépés is lehet számukra, ezen kívül az aktív korúak foglalkoztatást helyettesítő támogatására (FHT) való jogosultság megszerzéséhez az önkéntes munka is beszámítható.

A tervezett önkéntes programok szociális, oktatási és egészségügyi területeket is érintenek. A tervezett tevékenységek közé tartozik a szabadidős programszervezés gyerekeknek, településgondozás, korrepetálás, lakossági házi egészségi állapot felmérés, számítógépes oktatás időseknek, rendezvényszervezés, idősek segítése pl. bevásárlás, kísérés, kertgondozás.

A programokat a helyi igényekhez igazítva terveztük, a megvalósítás során pedig ügyelni fogunk rá, hogy a jelentkező önkéntesek megtalálják a nekik legmegfelelőbb feladatokat, amelyekben fejleszthetik képességeiket, kompetenciáikat.

Ezt elősegítendő Önkéntes Pontot hozunk létre Gönyűn, ahol az érdeklődők naprakész információkat kaphatnak az önkéntes programokról, lehetőségekről és jobban megismerkedhetnek magával az önkéntességgel, s az általa nyújtott előnyökkel.

A projekt indulásáról a lakosságot a lehető legszélesebb körben szeretnénk tájékoztatni, ezért projektindító rendezvényt szervezünk 2012. február 16-ára. Gönyűn délelőtt 10:00-13:00-ig a Faluházban, Nagyszentjánoson pedig 14:00-17:00-ig a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében ismerkedhetnek meg az érdeklődők a projekttel és magával az önkéntességgel. Mindenkit sok szeretettel várunk!

További információ a www.egyutteuropaert.eu/projektek/onkentesseg oldalon vagy a 06-70/603-1287-es telefonszámon.

Regisztráció és jelentkezés a gonyuionkentespont@gmail.com címen lehetséges!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Megyei Rendőrfőkapitányság közleménye

Tovább olvasom