Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Kudarcba fulladt a tervezett marcalvárosi karácsonyvárás

A Győri Nők Független Szervezete megannyi sikeres akció után az idei decemberre egyebek között meghirdette Marcalváros karácsonyát.
A kerület egyik központjának tekinthető helyen, a Marcal étterem előtt a szeretet útját alakították volna ki, s december 23-án közös karácsonyvárón, amolyan gyertyagyújtásos fesztivál vezette volna be az ünnepet. A Marcalváros karácsonya azonban, legalábbis, ahogy tervezték a szervezők, bizonyos, hogy nem valósul meg.

– Az a fontos, hogy miért nem valósul meg – mondja felháborodottan és nagy szenvedéllyel Havasrétiné Méry Judit, a Győri Nők Független Szervezetének elnöke. – Ötszáznál több a tagunk, és ennél is sokkal több a támogatónk. Városszerte ismertek rendezvényeink. Az apák napja, a nagyinap, a borfesztiválunk, a nyári hintós felvonulásunk. Ahogy tavaly és tavalyelőtt, december 20-án, idén is vagy háromszáz rokkant, rászoruló gyereket ajándékozunk meg a városházán. A Marcalváros karácsonya egy lett volna az újabb kezdeményezéseink közül.

A marcalvárosi aluljáró elé szeretetkaput képzeltünk, s az elé a feldíszítendő gyönyörű karácsonyfánkat. S egy hosszú utat, a szeretet útját, amelyet mindenféle árusok népesítettek volna be. Az árusok azonban sorra elvonultak, mert szerintem lebeszélték őket arról, hogy maradjanak, és mert a felállítandó karácsonyfa nem oda került, ahol a helye lett volna, az ünnepség centrumába, hanem jóval messzebb attól. Össze vagyok törve, hogy kudarcba fulladt ez a szép, szeretetünnepre szánt akciónk.

Lapunk megkérdezte Horváth László győri városi képviselőt, aki a marcalvárosiakat képviseli a tornyos házban. – Rossz helyre állíttattam a fenyőfát? – kérdezte. – De hiszen nem beszéltük meg a helyét. Én szereztem a fát, és 15 méterrel került távolabbra, az aluljáró szélétől. Arra gondolva, hogy hány standot terveztek eredetileg, úgy gondoltam, középen lenne a fenyőfa legjobb helye. Magam is úgy gondolom, hogy egy pártolandó jó szándékú kezdeményezés volt ez, s amiben tudtam, magam is támogattam és segítettem. Végül csak három árus vonult oda föl, s tőlük tudom, mivel nemigen volt forgalmuk, szedték a sátorfájukat, és elvonultak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárlási csúcsra még várni kell

Évről évre egyre kevesebb a vásárló – ez a megkérdezett belvárosi „faházas" árusok tapasztalata, akik nem annyira az Árkád nyitásának, sokkal inkább a pénztelenségnek tudják be a negatív tendenciát. „Igaz, ha év elején nyitott volna, talán jobb lett volna" – jegyezte meg Horváth József, aki a kezdetektől, nyolc éve árul ajándéktárgyakat a megyeháza előtt. Tovább olvasom