Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Kránitz László így látta a 2013-as évet a megyében

A politikus szerint a megye nem hogy nem teljesít jobban, 2013-ban megindult a katasztrófa felé.
Közleményben értékelte a 2013-as évet Kránitz László, az MSZP megyei elnöke, országgyűlési képviselő: "Szegénység, súlyos pénztelenség, munkanélküliség, gyár bezárás, trafik mutyi, ÁFA-csalás, káosz az oktatásban. Ez jutott a megyének 2013-ban, de a Fidesz szerint az ország jobban teljesít. Vegyük észre: zajlik az agymosás és a népbutítás.

A megye nem hogy nem teljesít jobban, 2013-ban megindult a katasztrófa felé.
A rábaközi falvakon soha nem látott munkanélküliség, szegénység és kilátástalanság ül. Akinek még van munkája, az sem képes megélni. A Kapuvári Húsüzem megmentése sehol, több százan maradtak munka nélkül, ma is 120 termelő vár hiába a juttatásokra. A dél-rábaközi kis- és középvállalkozások a létükért küzdenek, adók tömegét zúdítják rájuk. Aki még teheti, menekül, viszi a pénzét, a tudását.

Az oktatás nagy zajjal, az egészségügy csendben omlik össze. A szakképzés romokban, az iskolákat elöntötte a nagy nemzeti giccs és az ideológiai nevelés, a nagy hagyományokkal bíró Nyugat-magyarországi Egyetem csődben. Az egészségügyi ellátást lassan szétverik, Csornán nem szülnek, nem műtenek, aki életben akar maradni, annak a soproni vagy győri kórházig bírnia kell.

A megyében is dübörög a földmutyi, a trafikmutyi, a fejlesztések „közgépesítése" zajlik a városokban, miközben az előző ciklusban elindított közúti fejlesztések zöme helyben áll, és nincs előre lépés a Szigetköz problémájának kezelésében sem.

Ez volt a 2013-as év, és ehhez a romboláshoz asszisztáltak a Fidesz képviselői a megyében!" - fogalmazott Kránitz László.
     

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri buszmenetrend: fontos változások lesznek vasárnaptól!

Az elmúlt hónapok tapasztalai és az utasok kérései alapján autóbusz-menetrendi korrekciókat vezetnek… Tovább olvasom