Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Közös előadás a Liszt-év alkalmából

A Liszt-évhez kapcsolódóan – a zeneszerző születésének 200. évfordulója alkalmából – közös előadást rendez „Magyar rapszódia" címmel a Győri Filharmonikus Zenekar és a Győri Balett Győrben, az egyetemi csarnokban április 16-án.
A filharmonikusok művészeti vezetője, Berkes Kálmán és Kiss János balettigazgató tegnapi közös sajtótájékoztatójukon elmondták, az előadás első felében Erkel Ferenc „Hunyadi-nyitánya", Bartók Béla „Magyar képek" és Kodály Zoltán „Galántai táncok" művei csendülnek fel. A második részben Liszt „Magyar rapszódiák" című művére készített koreográfiával lépnek színpadra a Győri Balett táncművészei.

A koreográfiát Fodor Zoltán fiatal táncművész készítette. Az est karnagya a Liszt-díjas Berkes Kálmán lesz. A közös produkció különlegessége, hogy a balett-társulat élő zenére táncol, ami mind tőlük, mind a zenekartól komoly egymásra figyelést igényel.

A tájékoztatón elhangzott: a közös produkciót – kiegészítve egy kortárs zeneszerző művére készülő balettel – a III. Győri Táncművészeti Biennále előestjén, június 22-én láthatja legközelebb a közönség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres 2010-es üzleti év az Audi Hungariánál

Az Audi nagyon sikeres üzleti évre tekinthet vissza: a vállalatnál 1.648.030 motor készült, (2009: 1.383.909) ami 19,1 százalékkal magasabb darabszám, mint az előző évben. Tovább olvasom