Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Korszerűsítik a Kovács Margit múzeum kiállítóterét

Korszerűsítik a győri Kovács Margit Állandó Kiállítás bemutatóterét és erősítik a múzeumpedagógiai programok kínálatát. A fejlesztésekre 17,5 millió forintot nyert a Városi Művészeti Múzeum a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében - közölte Grászli Bernadett múzeumigazgató csütörtökön sajtótájékoztatón.

A győri születésű művész kerámia figuráinak évtizedek óta a belváros egyik legszebb műemléképülete, a Kreszta-ház ad otthont. A tárlaton látható alkotások egy részét Kovács Margit adományozta szülővárosának. Ezt a kollekciót egészítették ki a szentendrei Kovács Margit Múzeum letéti anyagával.

Azonban a múzeum egésze szűk, nem rendelkezik olyan helyiséggel, amely egy-egy 25 fős gyermekcsoport fogadására alkalmas lenne. Ezért kerül sor kisebb átrendezésre. A fogadóhelyiségben helytakarékos bútorokkal ruhatárat alakítanak ki, a kiállítási teret pedig a műtárgyak átrendezésével "megnagyobbítják", azaz alkalmassá teszik arra, hogy egy osztálynyi gyerek párnákon ülve múzeumpedagógiai foglalkozások részese lehessen.

A pályázati forrásból új múzeumi óra sorozatot indítanak, amelyen szó lesz Kovács Margit néprajzi ihletésű alkotásairól, mesefiguráiról és a fazekasmesterség mibenlétéről. A tematikus műhelyfoglalkozások pedig a résztvevők kreativitásának nyitnak teret - mondta Pintérné Gergics Ágnes, a múzeum igazgatóhelyettese a sajtótájékoztatón. Hozzátette: ezen túl a gyűjteményt bemutató színes foglalkoztató füzet megjelentetését is tervbe vették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárult a Győr térségi hulladék-gazdálkodási rendszer projektje

A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) által támogatott projektek közül elsőként… Tovább olvasom