Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Kicsit stand-up comedybe ment át, avagy `ha csuklik a polgármester, gondoljon ránk!´

Érdemi kérdésből igen, de jó hangulatból nem volt hiány a győri közmeghallgatáson. Kiderült, hogy egy buszmegállót kérő nyugdíjas nagyon szurkolt a sportoló Borkai Zsoltnak.


16.19

Az idei győri közmeghallgatás véget ért.

16.16

Tovább lehet fokozni a jó hangulatot: a Tatai úton buszmegállót kérő nyugdíjasnak azt ígéri Borkai Zsolt: "annak ellenére megpróbáljuk a pénzt megtalálni, hogy helyközi járatok állnak itt meg".

Győr polgármestere hozzátette: "emlékszem, amikor a telefonon megkeresett, azzal kezdte, hogy szurkolt nekem a sportolói pályafutásom alatt".

Prédl Antal, a Győri Útkezelő Szervezet vezetője hozzátette: a hiányolt két buszmegálló kialakítása körülbelül 30 millió forintba kerülne.  

16.09

"Dunakapu térre írtunk ki tervpályázatot, mégis ebből van évek óta a legjelentősebb vita" - mondta Borkai Zsolt.

A közösségi közlekedés kapcsán Győr polgármestere újra elmantrázta, hogy várják az észrevételeket és finomítanak a menetrenden.

Az első konkrét megoldás is elhangzott: a Győr-szigeti út gödreit be fogják temetni. Ennek úgy megörült a problémát felvető a néni, hogy azt mondta: "ha csuklani fog a polgármester úr, akkor gondoljon ránk, mert jóhiszeműen cselekszik".

No, ez az pont amikor tényleg stand-up comedybe megy át a közmeghallgatás. 

16.04

Az utolsó felszólalók következnek. Egy nyugdíjas férfi meglehetősen patetikus módon beszél arról, hogy a Tatai úton két buszmegálló távol van egymástól.

Elmondása szerint ötödik éve csak vár és vár az új buszmegállóra több mint 100 nyugdíjas.

16.03

Egy idős hölgy Győr-Sziget lyukacsos aszfaltjára hívja fel a figyelmet.

16.01

Egy férfi a győri közösségi közlekedés gondjairól beszél: ha fontos meccs van az ETO-stadionban, megközelíthetetlen Gyárváros, május 1-én Kiskút liget, míg a Győrkőc fesztivál idején a Belváros.

15.55

A városképileg fontos épületekre a jövőben is írjanak ki tervpályázatot - javasolja egy építész.

"Mi a polgármester jelenlegi álláspontja a betemetett Duna-bástyáról? - kérdezte egy férfi, miután a Kisalföld 2011 júniusában Borkai Zsolttal készített beszélgetésből idézett.

15.50

Egy hölgy a táplánypusztai szociális otthon kapcsán mondja el a véleményét, jót és rosszat is, mire Borkai Zsolt tájékoztatja, hogy az otthon korábban a megyei önkormányzat, most pedig állami kezelésben van.

"Kérem, írja le a panaszokat, s továbbítani fogom az illetékeseknek" - zárta rövidre a polgármester. 

15.46

Borkai Zsolt a két méltató felszólalást köszöni szépen.

Győr polgármestere a buszmenetrend kapcsán elmondta: továbbra is várjuk az észrevételeket, mellyel finomítani, ésszerűbbé tudjuk tenni a menetrendet, de mindenkinek kedvezni továbbra sem szándékozunk.

15.43

Egy hölgy a győrszentiváni fejlesztéseket köszöni meg, s reményét fejezte ki, hogy a fejlődések a jövő évben se álljanak le.

15.39

Egy idősebb hölgy arra panaszkodik, hogy több szolgáltató irodája, orvosi rendelő a buszmenetrend-váltás után csak kilométeres sétákkal érhető Nagybácsáról.

"Egy 80 éves ember számára mindez komoly kihívást jelent. Győr egyáltalán nem szegény város, nem kellett volna ennyire megritkítani a járatokat" - közölte a hölgy.

15.37

Az első köszönő mondatok hangzanak el: két vízi közmű társulat képviselője köszönte meg az egész évi együttműködést. 

15.32

"Győr északi elkerülője meg fog épülni, erre az államtól garanciát kaptunk. A háttérben komoly egyeztetések, szakmai munka folyik" - mondta az Ipar utca meghosszabbításáról Győr polgármestere.

Utalva az Arrabona Városvédő Egyesületre Borkai Zsolt hozzátette: "a Városháza a jövőben sem kíván foglalkozni civil köntösbe bújtatott pártpolitikát folytató kezdeményezésekkel".

15.31

A Dunakapu tér kapcsán Borkai Zsolt elmondta: "az Arrabona Városvédő Egyesület minden fórumon megtámadta az építési engedélyt, ezért nem tudjuk egyelőre átadni a felújított teret. Amint elkészül a beruházás, az őstermelők minden további nélkül visszaköltözhetnek a térre".

15.26

Borkai Zsolt szerint a várólisták kezelése nem önkormányzati feladat. A buszmenetrend kapcsán a polgármester azt mondja, hogy akadnak pozitív példák is, de a tetemes finanszírozási összegek miatt nem tudja vállalni az önkormányzat, hogy a buszok taxiként szállítsák az utasokat.

A sátoros uszoda üzemeltetője a Rába-Quelle Kft.; a problémákat egyelőre ők tudják kezelni. "A 2017-es EYOF fesztiválra új uszoda épül, ezzel jelentősen nőni fog a medencék vízfelülete" - tette hozzá Borkai Zsolt.

15.22

Az Arrabona Városvédők elnökénél, Szabó Gyulánál a mikrofon. Szabó Gyula több kérdést is feltett írásban a Városházának, de mint elmondta, nem akarja lopni az időt, így csak egyet kérdez élőben.

A kérdés arra vonatkozik, hogy az Ipar utca meghosszabbítását szolgáló Mosonyi híddal mi lesz, mikor épül meg? Lobbizik-e ezért a Városháza?

15.19

Egy KISOSZ-tag (Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége) úr szerint a piac áthelyezésével 500 ember veszítette el az állását Győrben, mert az Árkád mellett felállított piac nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.

15.14

Elsőként egy Adyvárosban élő hölgy szólalt fel, három kérdése van. Szerinte komoly gond van a reumatológia várólistájával - egy beteget fél év után fogadnak -, a buszközlekedést "kinyírták" (a 8-as és 17A járat utasai kerültek kellemetlen helyzetbe a nyári menetrendváltással), illetve a sátoros uszodában "garantáltan" visszakapja mindenki a reumáját.

15.10

Borkai Zsolt újra a "fedélzeten", kezdődik a közmeghallgatás.

15.08

Ameddig nem kezdődik el a közmeghallgatás, olvassanak bele a délelőtti közgyűlési tudósításunkba: több érdekes téma is terítékre került.

15.03

Egyre többen gyülekeznek a 2013-as esztendő győri közmeghallgatására. Törvény írja elő, hogy minden évben legalább egy közmeghallgatást kötelező tartani.

Azon természetesen lehet vitatkozni, hogy mennyire szerencsés karácsony előtt négy nappal, péntek délután közmeghallgatást tartani.

A kisalfold.hu tudósítója szerint a legetikusabb az volna, ha év elején tartanának egy ülést, majd év végén még egyet, amikor is kiderülne, mennyire sikerült megoldani a problémákat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem emeli a tarifákat a Kisalföld Volán jövőre Győrben - közgyűlés online

Karácsonyi ajándék: minden képviselő megszavazta az iparűzési adó csökkentését, így 2-ről 1,8 százalékra mérséklődött a legfontosabb helyi adónem. Tovább olvasom