Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Kétirányú lesz a Gárdonyi utca

Győr - Háromnegyed év alatt másfélszeresére nőtt a győri Teleki utca forgalma csúcsidőben. Már készül a megoldás. A szakemberek szerint a belvárosi közlekedési rend átszabása ettől függetlenül eredményes volt.

Az elmúlt hetek próbaüzeme után tegnap hivatalosan is átadták a győri közlekedéskorszerűsítési program újabb ütemét, amely 80 millió forintba került. Az ünnepségen Gasztonyi Péter, a generálkivitelező Vill-Korr Hungária Kft. projektvezetője ismertette a beruházás részleteit. Az Árpád út és a Teleki utca kereszteződésébe rendőrlámpák kerültek. A Szent István úton a Teleki utcánál a keleti oldalra helyezték át a zebrát. Ugyancsak a főúton a Budapest felől érkezőknek balra kanyarodó sávot alakítottak ki a Városház tér felé. A Városház tér nyugati szakasza kétirányú lett, csakúgy, mint a teljes Révai utca. A Jókai utca börtönnél lévő szakaszának irányát megfordították.

A szakember a fontos változások között említette a lámpák átprogramozását, amely szerinte felgyorsította a forgalmat. Országosan is egyedülálló megoldást alkalmaztak: egy periódus – a jelzőlámpa körülfordulási, azaz újra zöldre váltási ideje – alatt a csomópontokban bizonyos irányok a forgalmi igényeknek megfelelően akár többször is zöldet kaphatnak.

˝Napközben előfordul, hogy teljesen kiürül a Szent István út˝ – mondta Gasztonyi Péter.

Borkai Zsolt azt mondta, a győriek hamar megszokták az új közlekedési rendet. A polgármester továbbra is megoldandó problémaként említette a túlterhelt Teleki utcát, melyen tavaly ősz óta másfélszeresére(!) nőtt a forgalom csúcsidőben. Úgy vélte, a Szigetet Révfaluval összekötő új Mosoni-Duna-híd 2010-es megépítése javít a helyzeten. Németh Zoltán alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője megjegyezte, rövid távon segíthet, ha a Gárdonyi utca végig kétirányú lesz. A módosításra még idén sor kerül, így a Nádor aluljáró, valamint a Szent István úton Budapest felől érkezők ezen az útvonalon is elérhetik a belváros keleti felét.

A két politikus arról is beszélt, hogy az önkormányzat az elmúlt két és fél évben nemegyszer állami út fejlesztését, átalakítását végezte el a győriek érdekében. Így történt most a Szent István út esetében is.

Olvasóink írták

 • 6. kisem 2009. június 04. 13:48
  „"...egy nagy barom volt..."
  Miért, mostanára megváltozott?”
 • 5. Levi104 2009. június 04. 13:01
  „Aki ezt az egész Szt. István úti korszerűsítést kitalálta és tervezte egy nagy barom volt...én nap mint nap száguldó mentővel jövök-megyek...sokkal rosszabb, mint korábban volt. Az Árpád-Teleki kereszteződésben kialakított lámpás csomópont egy hatalmas fa....ság. Bringával is járok minden nap a belvárosban, az említett kereszteződésben a lámpák progamozása ostoba.Ha jól emlékszem, a gyalogos zöld jelzést kap, miközben ugyanabba az irányba tartó kerékpárosoknak piros marad és csak később szabad utat.No comment!Baromság!!!”
 • 4. gerald 2009. június 04. 09:43
  „Nem is érthető Somogyi alpolgármester hallgatása ebben az ügyben?
  Somogyi úr Önnek mi erről a véleménye?”
 • 3. gerald 2009. június 04. 09:23
  „Kiállítja Meg Németh Zoltánt?
  Egy elrontott Szent István úti "fejlesztést" követően miért kell több száz gyermeket újbóli veszélyeknek kitenni.
  Miért kell újból pici iskolások környezetminőségét rontani. Hát azért mert Németh úr nem számolt a Teleki úttal.
  Miről szólt egyáltalán a Szent István úti "fejlesztés": hogy szegény városházi akárkik a Szent István útról balra fordulhassanak a városházi parkolóba.
  Lett minden napi karácsonyi dugó a gyalogosnak a túloldalra kell születnie helyzet, pirosban áthajtó a zebrán gyalogosokat veszélyeztető helyzetek nap mint nap. Milliókért teleszerelt visszaszámlálók nem működésé. Szétrombolt közlekedési koncepciók, kivagyiság dugók, Ilyeneket közlekedési szakemberek mondanak a cikkben nyilatkozó három úr egyik sem az.”
 • 2. kisem 2009. június 04. 09:00
  „Ha már sikerült kétszer eladni ugyanazt...
  Ugyan melyik cikkbeli nyilatkozó szakember a közlekedésszervezés területén? Egyik sem. Szerintük OK, szerintem meg nem.
  Már jeleztem, hogy a mostani állapot a -a tényleges következményekkel nem számoló- folyamatos ötletelések eredménye. Itt van a legújabb, a Gárdonyi utca kétirányúsítása a Szent István út és az Árpád út között.
  Nézzük mit oldhat meg? (Az most ne legyen lényeges, hogy elveszik néhány parkolóhely.)
  Nyilván van néhány autós, aki a Nádor-aluljáróból kihajtva a Batthyány teret, az Árpád út Gárdonyi utcától K-re vagy a Bajcsy-Zs. út onnan Ny-ra eső területét kívánná kerülő nélkül elérni. Igen, nekik előnyös lenne a változtatás, különösen, ha a jelenlegi kötelező megállások helyein lámpa segítené őket és mondjuk az iskola előtt megszüntetnék a várakozás lehetőségét. A többieknek, így pl. az Árpád és a Bajcsy-Zs. úton haladóknak ez már akadály lenne. Röviden, további lényeges átalakítás nélkül nem lesz érdemi hatása a kétirányúsításnak, ellenben bonyolítani fogja a Szent István út keresztezését, például a sávelhúzás kényszere miatt, továbbá felveti a balra nagy- és a jobbra kisívben történő kanyarodás megengedésének/tiltásának kérdését, az ezzel összefüggő forgalomszervezési gondokkal együtt.
  Tömören: marhaság!”
 • 1. DeutchLink 2009. június 03. 22:31
  „A szerkesztő legyen korrekt és ne töröljön hozzászólást.
  Ez a cikk szóról-szóra megegyezik a következővel: "Hatalmas dugók - másfélszeres forgalom a Telekin
  10 hozzászólás Hancz Gábor2009.06.02. 15:45", némileg más tördeléssel.
  A szerkesztő legyen korrekt és az előző cikk hozzászólásait is, csatolja ehhez a cikkhez.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: Fekete- helyett zöldmunkát

Győr - Öt év alatt ötmillió új munkahely teremtéséért gyűjtöttek aláírásokat tegnap a Baross úti… Tovább olvasom