Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Keresik a keresőt a temetőben

Egy olvasónk arról érdeklődött, vajon megszűnt-e a számítógépes keresőszolgáltatás a győri köztemetőben, amiről három éve még olyan sok szó esett a médiában.

Mint akkoriban mi is többször megírtuk, az interneten is elérhető keresőprogram mind a két nagytemetőben, illetve a kisebb sírkertekben is eligazítja a látogatót, ehhez az elhunyt nevét, szükség esetén születési, halálozási évét kell beütnie. A temető új kapujánál ezután mi magunk sem találtuk a számítógépet, de hamar kiderült, azt a portán őrzik.

A gépet nem a falon, hanem a portán találják meg a látogatók. Fotó: H. B. E.
A gépet nem a falon, hanem a portán találják meg a látogatók. Fotó: H. B. E.

Dr. Kiss Mihályné, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. üzemvezetője szerint csak a több napig tartó eső, pára, télen pedig a mínusz tízfokos vagy még hidegebb fagyban veszik le a gépet, de azt a portán is meg szokták találni a látogatók.

A keresőprogram egyébként továbbra is egyedülálló az országban és egy átlagos napon mintegy tíz használó jut mind a három automatára.

Olvasóink írták

 • 6. annobon 2010. szeptember 20. 17:36
  „/bocs kimaradt egy szó: majdnem feledésbe MERÜLT ősei.../”
 • 5. annobon 2010. szeptember 20. 17:32
  „4-hez: a kutya nem provokál, azért is kezdtem úgy, hogy "csak halkan megjegyzem". Egy szóval nem kritizáltam a temetői verziót, sőt örülök neki, hogyha például miskolci rokonaim a gondnoki nyitva tartás után érnek ki mondjuk a temetőbe dédszüleik sírját keresve, nem kell várniuk egy napot, hogy megkérdezzék a gondnoktól! Csak szóltam, hogy aki majdnem feledésbe ősei sírját keresi és mondjuk van otthon internete az előre felkészülhet a keresésre. kis térkép alapján. És ez szintén jó dolog.

  "Vagy szerinted mindenkinek van számítógépe és internete?" - Természetesen nincs mindenkinek, de egyre jobban terjed. Most hirtelen csak egy 2008-as adatot találtam akeresőben, de érdemes "bejátszanom":

  "Fél év alatt 5 százalékpontot nőtt a 15-69 éves hazai lakosságon belül az internetezők aránya, így 2008 első félévében 46 százalékos az internet penetráció - több mint 3,4 millióan kapcsolódnak legalább havi rendszerességgel a világhálóra, a legalább hetente internetezők aránya pedig 42 százalék."”
 • 4. reggi 2010. szeptember 20. 17:09
  „Igazad van, vagy viszem magammal a mobilom és interneten megnézem, ha már egyszer úgy tévedtem oda, hogy otthon nem néztem meg... De akkor minek a beruházás? Vagy szerinted mindenkinek van számítógépe és internete? Vagy előtte menjen be a temető gondnokságra, keresse ki az ismerőseit, rokonait, amiről nem tud és így.....folytassam, vagy csak provokálsz, s a lényeget nem látod!”
 • 3. annobon 2010. szeptember 20. 15:15
  „Csak halkan megjegyzem, hogy bármely internet hozzáféréssel rendelkező gépen meg lehet nézni a keresőprogrammal a sírhelyet, és csak ki sem kell menni a temetőbe!”
 • 2. igazszó 2010. szeptember 20. 15:02
  „Életemben még annyi káromkodást nem hallottam, mint a köztemetőben a számítógép előtt! Sajnos minden téteményére ez jellemző a város vezetőinek!”
 • 1. reggi 2010. szeptember 20. 11:39
  „Én is szerettem volna használni a Szabadi uti temetőben....De nem lehet törölni pl. a hibás karaktert... A monitor elhelyezése olyan, hogy a bejövő fény teljesen olvashatatlanná teszi... Nem lehetne függőlegesen elhelyezni, vagy nagyobb árnyékolással? Remélem, ha két év múlva arra járok, már jó lesz. A monitort védő fólia pedig már néhol hiányos. Esetleg a temető gondnok nagyobb figyelmet szenetelhetne, pl. napota, ha kell többször áttörli fertőtlenítő kendővel. Úgy gondolom nem nagy úgy! S héha kipróbálja, hogy működik-e? Nem csak bevezetni kell az újat, hanem karban is kell tartani - s ez a rendszerességet feltételezi.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Babahordozó-programok Győrben

A Nemzetközi Babahordozó Héthez kapcsolódóan országszerte számos érdekes programot rendeznek. Tovább olvasom