Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 11°C | 24°C Még több cikk.

Kerékpárost gázolt a busz Győrben - fotók

Az elgázolt idős férfit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba péntek délután.

Kerékpárost gázolt el a Bábolna-Győr menetrend szerinti buszjárat a győri Szigethy Attila úton, a Szabolcska Mihály utca és Kodály Zoltán utca kereszteződésénél péntek délután fél 3 körül.

Az idős férfit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Kerékpárost gázolt a busz Győrben. Fotók: Mészáros Mátyás

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. ZBS 2012. január 20. 09:48
  „Kedves Olvasók!

  Olvastam a véleményeket, és szeretném megköszönni azoknak a hozzászólóknak a bizakodását, együttérzését, akik a családdal együtt reménykednek, drukkolnak, imádkoznak a férfi felépüléséért. Megdöbbentett azonban egyesek határozottsága, különösen Babyka1 megállapítása. Közeli hozzátartozóként tegnap érdeklődtem másodszorra a rendőrségen a baleset körülményeiről, sajnos eredménytelenül. Egy újabb időponton kívül nem jutottunk előbbre, tájékoztatásul csak annyit közöltek, hogy vizsgálják az esemény körülményeit, vmint azt, hogy ki milyen mértékben felelős a történtekért. Nem tudjuk, mikor történt pontosan az esemény, nem láthattuk a baleseti jegyzőkönyvet, hihetetlen, de az egyetlen információforrásunk a Kisalföld c. napilap írása. Ezért kérdezem Önt, Babyka1, hogy honnan tudja, mit állápítottak meg a rendőrség és a volán helyszínelői? Ha valóban hiteles forrásból származó információval rendelkezik, kérem azt ossza meg az aggódó családdal (balesetp13@citromail.hu), viszont ha nem, akkor megkérem, hogy a jövőben szíveskedjék tartozkodni a döntőbíró szerepétől, ezt hagyja az illetékes szervekre, különösen az édesapám esetében!
  Ahogy már fenn írtam, nem tudjuk, mi történt. Ha piroson ment át, elképzelhető, hogy a hóvihar miatt nem látta a piros jelzést, de az is lehet, hogy zöldön kelt át. Nem tudjuk. A buszsofőr szemszögéből sem ismerjük a szituációt. Egyet azonban biztosan tudok: felesége, gyermekei, vője, és egy alig 2 éves kisunoka várta/várja haza. Imádta az unokáját, büszke volt rá, és a legnagyobb életcélja az volt, hogy lássa a kisfiút felnőni, éppen ezért kizártnak tartom, hogy felelőtlenül, piros jelzés mellett teherautó és autóbusz között cikázva próbáljon átkelni a helyszínen éppen ötsávos Szigethy Attila úton...

  Az eset súlyosságát tekintve apró részletkérdés csupán, de 59 éves koránál fogva inkább középkorúnak, mint idős bácsinak tartanám.

  Balesetmentes közlekedést kívánok mindenkinek!”
 • 24. Mankapunka 2012. január 15. 14:19
  „Jani

  Valahol ki kell kormolni a gépeket,mert az országút erre kanyargós,éjjel meg úgy sem trappol gyalogos sehol abban az időtájban.

  Kenjék csak a sofőrök neki.”
 • 23. kurbli 2012. január 14. 18:53
  „21!
  Úgy mennek!
  Mégis konvojban előzik a személykocsik.....
  Miről beszélünk?”
 • 22. Túrabakancs 2012. január 14. 17:25
  „umberto!
  Valószínűt írtam, de ahogy utólag kiderült, valóban a bácsi hajtott át a piros
  jelzés ellenére, tehát jó volt a megérzésem. Vannak olyan kerékpáros fékrend-
  szerek, melyek alig-alig érnek valamit ha esik az eső vagy a hó. A krómos vagy
  csak simára lekopott felni oldalára "tapadó" fékpofák lényegében nulla fékhatással
  bírnak esetenként, talán a bácsi hiába fékezhetett, bár ennek a valószínűsége
  azért kicsi.”
 • 21. Jani333 2012. január 14. 13:53
  „Ezek úgy mennek, mint az állatok. Ha valaki ott lakik mondjuk az Ipar úton vagy a Szigethy úton az láthatja például este , hogy az üresebb úton annyival mennek ezek a távolsági buszok, hogy az életveszélyes. Sietnek valahová........”
 • 20. Pikulics 2012. január 14. 13:35
  „A jelzett időben egy kicsit sem csúszott az úttest.Egész nap a várost jártam és nyári gumival."

  Ezt jobb, ha nem kommentálom!”
 • 19. Vanderer 2012. január 14. 10:22
  „A jelzett időben egy kicsit sem csúszott az úttest.Egész nap a várost jártam és nyári gumival.”
 • 18. babyka1 2012. január 14. 08:35
  „Kedves Hozzászólók!
  A tegnapi baleset hibája sajnos a kerékpáros szabálysértése miatt következett be, melyet már a rendőrség és a volán helyszínelői is megállapítottak. Az idős úr a piros lámpán áthajtott a biciklijével egy teherautó és az autóbusz között!
  Aki nem ismerve a részleteket kérem, hogy ne írjon hülyeségeket, szerintem éppen elég nehéz lehet feldolgoznia a sofőrnek, hogy önhibáján kívül más testi épségében ilyen nagy sérülés történt.
  Már a cikk írója is inkorrekt információkat közölt az esetről mert mint az ilyen nagyokosok többsége szenzációhajhász!!!!!
  Inkább mondjatok egy imát a sérültért hogy meggyógyuljon és a sofőrért, hogy a lelkileg könnyebben viselhesse a történteket!”
 • 17. hbarbi 2012. január 13. 22:12
  „Minden nap erre járok biciklivel csak annyit szeretnék mondani hogy a busz pirosa után(Ipar út-Szigethy) Kap zöldet a Szabolcska-Kodály irány... Úgyhogy valószínűleg nem az öreg úr hajtott át a piroson hanem a busz kapott már addigra azt! Ez ezen a részen velem is többször előfordult már éppen úgy mint a Szigethy-Tihanyi kereszteződésben is...”
 • 16. fityesz 2012. január 13. 22:04
  „Magyarország 2012.Sok okostojás,aki ott sem volt,de véleményt mond - mégha hülyeség akkor is.”
 • 15. Madarász 2012. január 13. 22:02
  „8. Na ebben nem lennék ilyen biztos... A 83-ason, városon kívül, naponta látni bicikliseket átkerekezni a pirosnál 4 sávon keresztül. Mivel a buszok egy részét szintén nem érdekli a piros, itt 50-50 % az esély, sajnos...

  10. Igen? A múltkor itt is leírtam a rendszámát annak a vidéki busznak, amelyik rendszeresn áthúz a piroson és szerinted történt valami? Nem! Azóta már többször láttam átmenni ugyanott.”
 • 14. pancser 2012. január 13. 21:56
  „Hölgyeim és Uraim, hagyjuk a felelősség kérdését azokra akiknek az a dolguk, hogy felderítsék. A gyerekekre, idősekre nagyobb figyelmet kell fordítanunk mint általában szokás, voltunk gyerekek és remélhetőleg leszünk öregek.”
 • 13. háromnevű 2012. január 13. 21:29
  „Én ezen a vonalon jöttem Győrbe a 9.20-assal. A sofőr otthagyott egy utast valahol Bőnynél, erre a sofőr-akit telefonon riasztottak-őrületes tempóban VISSZATOLATOTT az említett buszmegállóba, szerintem jó pár száz métert. Közben jöttek autók, teherautók, akkor megálltunk, majd tolatott újra. Csak hápogtam, az utasok meg hiába morgolódtak, kiabáltak, csak felszedtük az illetőt. Utána megpróbáltuk tartani a menetidőt, valószínűleg gyorsabban a kelleténél. Ha ez a sofőr vezetett délután is...”
 • 12. nesztike89 2012. január 13. 20:34
  „Kedves Mindenki!
  Én ezen a buszon ültem fenn, pontosan mi történt fogalmam sincs. Az biztos a sofőr, jó 30 méterrel a zebra előtt lassított, fékezett, mivel mi nem sok híján burultunk. Rettenetesen csúszott az út, szakadt a hó. Az biztos, hogy bárkit lehet hibáztatni, de valószínű a buszsofőrnem lassít ekkorát, ha piros jelzése van. És igen hibázhat mindenki, ő is, én is, ti is. Valószínű kivizsgáljak az esetet. De könyörgöm. Ne mondjatok már úgy véleményt, hogy ott sem voltatok. Így a legegyszerűbb okoskodni. A bácsit igen, súlyos sérülésekkel szállították a kórházba, senkinek nem kívánom ezt alátványt, egy kicsit nehéz feldolgozni, és igen a mentők 3 perc múlva már ott voltak, mert a buszsofőr azonnal hívta őket. Nem az a lényeg a rendőrség mikor ér ki, hanem a mentők....
  Bízom benne,hogy felépül a bácsi, mert szörnyű volt látni, ahogyan ott feküdt (és ezzel nem mondanék részleteket, milyen sérülésekkel...) senkinek nem kívánom ezt a látványt, illetve mindennek az átélését. Legyetek szívesek inkább csendben szorítani a bácsiért!”
 • 11. umberto 2012. január 13. 19:54
  „10. Túrabakancs 2012.01.13. 19:35
  "Nem tartom valószínűnek a
  buszos felelőtlenségét, rájuk ez nem jellemző."

  Szerintem sem, de azért az Újlak u. - Szt. István út kereszteződésbe a fekete szalag a buszsofőr hibája miatt került ki, szóval nem kizárt...”
 • 10. Túrabakancs 2012. január 13. 19:35
  „kefejoli! /6/
  Valóban nem keresztezi, viszont emiatt nem is írták azt hogy keresztezi,
  hanem azt, kereszteződésénél történt. Méghozzá a Szigethi A. utat
  keresztezve értették a két másik utcát. De nem ez a lényeg.
  Egyébkén lehet a nagy hózápor miatt tartotta a biciklis fontosnak a tilosban való
  áthajtást. Már ha ő volt a vétkes persze. Nem tartom valószínűnek a
  buszos felelőtlenségét, rájuk ez nem jellemző. Gondolom sok baleset volt,
  emiatt nem értek ki kellően gyorsan a rendőrök a helyszínre...”
 • 9. Lacus62 2012. január 13. 19:23
  „Tisztelt Illetékesek!!!!! Ebben a kereszteződésben aki a bezin kút irányából jön mint az autóbusz, rendszerint piroson megy át. Mire a gyalogosnak és a kerékpárosnak zöld jelzése van neki régen piros. remélem nem lesz tragédia, kellene sebesség ellenőrzés is mert nem csak 50-nel mennek néha a buszok is. Valószínű a busz volt a hunyó!”
 • 8. HarconaMarcos 2012. január 13. 19:14
  „Joli, olvasás, szövegértés. Próba még egyszer! (Teljesen értelmesen van leírva a helyszín.)
  Ha tippelhetek, akkor nem az idős férfi lőtt ki a bringával piros-sárgánál...”
 • 7. orbison 2012. január 13. 19:13
  „Magam is kerékpározok, nem is keveset....
  Látom, ahogy a "kerékpártársak" miket művelnek....
  Sajnálom a kerékpárost, de szinte biztos, hogy Ő volt figyelmetlen.....”
 • 6. kefejoli 2012. január 13. 18:31
  „Nem is keresztezi egymást a Kodály és a Szabolcska utca...”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb baleset Győrben: `beszakadt` a Corsa oldala - fotók

Két autó ütközött a Jókai úton pénteken délután. Infomrációink szerint személyi sérülés nem történt.… Tovább olvasom