Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Jönnek a levelek, elfogytak a jegyek

Már kilencedik éve, hogy a győri Mikulás Birodalom Alapítvány a színházban tartott műsoros ünnepélyeken is várja a gyerekeket. Idén bajban van a Mikulás: elfogytak a jegyek, nincs több hely, a levelek pedig csak jönnek, jönnek.
A birodalomban nagy a sürgölődés, ahogy minden évben ilyentájt. A Mikulás homloka azonban ráncosabb a szokásosnál. Baj van, mondja. Elfogyott mind a 2400 színházjegy. A levelek pedig egyre csak érkeznek.
Mit válaszoljon nekik? Mert minden kis levélírónak választ kell kapnia a Mikulás manóitól, nyugtató, biztató vagy dicsérő sorokat, hiszen a gyerekek zöme nemcsak kér, hanem elmeséli örömét, gondját-baját. Már kezdetben is így volt ez, főleg a tizenkét-tizenhárom évesek várnak választ kérdéseikre. (Egyebek között ezért is indult annak idején a telefonos ifjúsági lelkisegély-szolgálat.)

A győri Mikulás minden évben sok helyre eljut, puttonya sosem üres a szponzorok jóvoltából. Az ajándékokkal idén sincs baj – ám nagyon kevésnek bizonyul a három színházi előadás. Tavaly négy volt – ezért a színház bérlése 1,8 millió forintba került. Az idei három műsor költsége 600 ezer forint plusz az áfa. Arra sajnos nincs pénze az alapítványnak, hogy az esti színházi előadást is „kiváltsa". Most fő a feje a Mikulásnak, hogyan írja meg annak a több száz gyereknek, akiknek a levele ezekben a napokban érkezik, hogy sajnos, még ő sem képes mindenre.
Az előadások december 7-én 9, 11 és 14 órakor kezdődnek a Győri Nemzeti Színházban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Péntektől karácsonyi ragyogás

Legalább 40 ezer égő adja fényét péntek estétől vízkeresztig Győr belvárosában, a… Tovább olvasom