Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Javul a Marcal folyó vízminősége

Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén, Győr-Moson-Sopron megyében, a Marcal folyón, 4 beavatkozási ponton, továbbra is légbefúvásos technológiával keverjük a vizet.
Erre azért van szükség, hogy a folyó felső szakaszán adagolt gipsz teljes bekeveredését biztosítsuk. A víz pH értéke fokozatosan javul, Koroncónál a Marcal duzzasztónál vasárnap este mért érték 8,18.

Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséggel közösen felállított figyelőszolgálatokon a vízminőség-mérés folyamatos.

A Rábán, a Mosoni-Dunán és a Nagy-Dunán végzett mérések a szennyeződés előtti, tehát a normál állapotot mutatják, így elmondható, hogy a vízfolyások természetes állapotban vannak.


Janák Emil
Központi védelemvezető

Olvasóink írták

  • 2. Amorphis 2010. október 11. 11:11
    „Meg lehet nézni a haldorado.hu oldalon micsoda halak pusztultak el a Dunán....Gyönyörű kecsegék, balinok, nagy testű keszegek...”
  • 1. szocdem 2010. október 11. 11:00
    „JA!
    Kifejezetten jótt tett neki a katasztrófa...
    Kár hogy van aki el is hiszi. Ahol ez a mocsok megjelenik ott soha nem lesz semmi oylan többé mint volt. (A vízből még kivonni sem lehet!)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem javul a Győrben kezelt legsúlyosabb sérült állapota

Nem javul a legsúlyosabb állapotban Győrbe szállított vörösiszap-sérült állapota. Tovább olvasom