Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Iskolai hírek

Győr - Egészségi vetélkedőt rendezett hagyományteremtő szándékkal a győri Tulipános Általános Iskola a napokban.

Egészségből vetélkedtek

 A tartalmas programon – amelyen a rendező intézményen kívül résztvett a Móra Ferenc Általános- és Középiskola, a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola, Középiskola és Kollégium, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola – hetedik évfolyamos tanulókból álló hat csapat mérte össze ismereteit, káros szenvedélyek témakörben.

A programot dr. Takács Róbert vezető ügyész, drogokkal kapcsolatos törvényi szabályozásról szóló előadása nyitotta, majd az elhangzottak alapján totó kitöltésével kezdődött meg a vetélkedés. Ezt követően a szervezők által összeállított rizikójáték keretében szerezhettek pontokat a csapatok, akik közül az első helyet a Vörösmarty iskolából érkezők szerezték meg. Második helyen végzett a Móra, harmadik lett a Szent-Györgyi Albert Iskola csapata. A helyezettek oklevelet, és értékes könyvjutalmat vehettek át, a többiek emléklapot, és csekély ajándékot kaptak.

Fegyelemre tanít a kölyök kommandós tábor

Győrújbarát - Az egyre gyakoribb fiatalkori bűnözésről szóló híradások adták az ötletet három megyei rendőrnek, hogy kommandós tábort rendezzenek gyerekeknek. Az ügyességet, fegyelmet fejlesztő programok mellett a valós helyzetekre is felkészítik őket.
A megyei rendőr-főkapitányság is támogatja három megyei rendőr által életre hívott Kölyök Kommandós Tábor megrendezését, de az valójában hivatásukat szerető emberek magánkezdeményezése. A táborvezető, Simon Botond törzszászlós, intézkedéstaktikai szakoktató elmondta, az egyre gyakoribbá váló fiatalkori bűnözésről szóló híradások adták nekik az ötletet.

– A rendőrségi bemutatókon egyre többször felvetették az érdeklődő szülők, hogy szívesen küldenék olyan táborba gyermekeiket, ahol azok fegyelmet tanulnak, megtudhatják, mit kell tenniük, ha támadás éri őket – mondta Simon Botond.

A táborvezető mellett Domschitz Katalin százados, a főkapitányság humánszolgálatának sportért felelős tisztje és Gerencsér Rezső főtörzszászlós szervezi a tábort 9 és 17 év közöttieknek. Két turnusban – július 6-tól 11-ig és július 27-től augusztus 1-ig – negyven-negyvenen vehet részt a „kiképzésen".

– A táborban szigorú rend szerint élnek majd a résztvevők. Fegyelmet tanulnak a gyerekek, akiket nem bontunk szét korosztályonként, hiszen épp az a lényeg, hogy megtanulják az egymás iránti felelősséget – vette át a szót Domschitz Katalin.

A „kölyök-kommandósok" szituációs gyakorlatokon vesznek részt, de megismerhetik többek között az álcázás, a lopakodás és nyomolvasás technikáit.

A megye főkapitánya, Szabadfi Árpád dandártábornok kérdésünkre elmondta, hosszútávon hasznos lehet, hogy a szervezet munkáját belülről is megismerhetik a résztvevők, s lesznek olyan foglalkozások, amelyek kedvet csinálnak a pályához a fiataloknak.
A táborba levélben a 9174 Dunaszeg, Deák Ferenc utca 1/B címen, vagy a kolyokkommandos@gmail.com címen lehet jelentkezni április 15-ig.


Közlekedési verseny

A Győri Rendőrkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága ismét megrendezi a középiskolás fiatalok „helyes közlekedésre nevelés" vetélkedőjét. Időpontja április 03-án délelőtt 10 óra, helye a rendőrkapitányság, 9024, Győr, Zrínyi út 54. Versenyágak: kerékpáros, segédmotor-kerékpáros, gépjárművezető. A vetélkedőn részt vehetnek: szakmunkásképző, középiskolai, gimnáziumi tanulók, akik 15. életévüket már betöltötték, de még nem múltak el 19 évesek. nevezni lehet április 02.-ig a Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán Gerendai Sándorné rendőr századosnál. Tel: 520-000/12-55 mellék. Mobil: 30/298-51-17. Fax: 520-000/12-45 mellék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a trükkösöket

Győr-Pápa - Táskáját, abban ötvenezer forintját mentette meg figyelmességével egy nő, aki segített a… Tovább olvasom