Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Időközi választás Győrben – Bemutatkozik a független, kétgyermekes jelölt

Ottlakán Beatrix 32 éves fiatal kétgyermekes családanya és feleség. Független jelöltként indul az április 17-i időközi választáson Győrben, Kisbácsa képviseletéért. Cikkünkből megtudhatják, hogy milyen céljai vannak a jegyzőként dolgozó asszonynak.

Időközi választás tartanak Győrben április 17-én, amelyen a dr. Ottófi Rudolf alpolgármester halála miatt megüresedett városi közgyűlési mandátumról dönthetnek a polgárok. A 4-es számú választókerülethez Bácsa, Kisbácsa, Sárás illetve Révfalu egy része tartozik, az itt élők képviseletéért szállnak harcba a jelöltek: Bárány István (Pro Urbe Győr Egyesület), dr. Perger Elza (Fidesz-KDNP), Szigeti Roland (MSZP) és Ottlakán Beatrix (független).

˝Nehéz a helyzetem, mert sokan ismernek, de sokan nem. Arra kérném az érintetteket, hogy nyissanak felém, és forduljanak irányomba bizalommal, hogy megvalósíthassam a tervemet, amellyel többi között aktívabb közösségi létet hoznék létre!˝– kezdte mondandóját a fiatal anyuka.

A harmincas évei elején járó asszony legfontosabb céljai között szerepel az idősek segítése, a kisbácsai iskola körüli forgalom szabályozása, a helyi civil szervezetek támogatás, valamint Sárás fejlesztése. Képviselői céljairól, eddigi tevékenységéről, független jelölti mivoltáról kérdeztük Ottlakán Beatrixot.

- Miért döntött úgy, hogy indul az időközi választáson?

- Amióta Kisbácsán lakunk, először a bölcsődébe, majd az óvodába, és most már az iskolába, ahova járnak a gyerekeim, elég siralmas állapotokat tapasztaltam, ami a finanszírozást illeti. Azonban az intézményi oktatás és a nevelés magas színvonalon zajlik.

Az egyes településrészekre fordított pénzösszeg kevéske. Szülőként rengeteg plusz kiadásunk volt, azért, hogy a gyermekek ideális körülmények között cseperedhessenek, ezekben az intézményekben. Manapság, hogy egyre nagyobbak, hiányolom a közösségi teret.

Azért, hogy egy családi nap megvalósuljon, nagyon sokat kell kilincselni. A munkámból kifolyólag a lehetőségekkel tisztában vagyok, viszont ahhoz, hogy valóban tenni is tudjak a közösségért úgy érzem, ebbe az irányba kell mozdulnom.

- Mióta élnek Kisbácsán?

- Hét éve, ez idő alatt vajmi kevés változást tapasztaltam. Bizony az is megfordult a fejünkben, hogy elköltözünk, de a gyerekek érdekeit is szem előtt tartva, mégis maradtunk.

- Milyen tervei vannak, mik azok a dolgok, amiken változtatna?

- Igazából szülőtársaim kerestek meg, hogy mi lenne, ha találnánk most már egy hivatalos formát annak, hogy ennyit szaladgálok a dolgaink után, tulajdonképpen ők győztek meg arról, hogy induljak a választáson.

Olyan célokat tűztem ki magam elé, amelyeket mindenképpen meg tudok valósítani, akár még a három év utolsó hetében is. Rengeteg apró és nagyobb dolog van, amelyet ezen a településrészen önállóan is – Kisbácsának, Nagybácsának, Sárásnak, Révfalunak magának –, de valahogy mégis összefogva úgyszintén meg kellene oldania, hiszen mégiscsak egymás mellett élünk.

Ottlakán Beatrix gyermekei társaságában
Ottlakán Beatrix gyermekei társaságában

- Mesélne eddigi munkájáról?

- Ötödik éve köztisztviselőként dolgozom. A Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Karán végeztem igazgatásszervezőként. A gyermekeim születése után egyből a közigazgatásban helyezkedtem el, hamarosan vezetőként kezdtem dolgozni: jegyzőként.

- Központi szerepet töltenek be életében a gyermekei. Hány évesek?

- 7 és 10 évesek. Már mind a ketten iskolásak, a Tulipános tagiskolájába járnak.

- Mi az oka, hogy független jelöltként indul?

- Az egyik, hogy köztisztviselőként dolgozom. A másik a dolog pedig, úgy érzem, hogy én a településrész képviselője lennék.

Ki merem jelenteni, ha bekerülnék most, s tovább tudnám vinni a céljaimat, akkor a következő ciklusban is függetlenként indulnék.

Olvasóink írták

 • 9. kivülálló 2011. április 08. 09:03
  „Pontosan ez kell a választóknak, nem egy pártkáder, egy bólogatójános, és amennyiben valaki ismeri a rendszert, akkor tudja a megoldásokat is. Jó lenne, ha a függetlenségén kívül másra is figyelnének az emberek, pl, hogy mennyire ismeri a közigazgatást, a városfejlesztést. Az mszp-s városrészek jobban fejlődnek, mint a fideszesek. Mit is tettek Bácsán eddig a nagy pártok?????”
 • 8. pancser 2011. április 07. 20:12
  „Szerintem a hölgy semmivel sem alkalmasabb a többinél. Független, ez a bűvös jelszó manapság, főleg kisebb településeken. Párttámogatás nélkül még annyira sem megy mint mehetne. Illúziókban rigatja magát sok ember ez a hölgy is azt képzeli megválthatja a világot. most borítékolom: nem fogja. A választók sokkal többre mennek egy párt jelöltjével mint egy magányos farkassal, akinek minden megnyilvánulását le fogják szavazni. Kérdezem ez kell a választóknak?”
 • 7. kivülálló 2011. április 07. 14:04
  „A településrészük jelöltje”
 • 6. kivülálló 2011. április 07. 08:33
  „Igazából végre van valaki, aki becsületes munkából él, érti is a településfejlesztéshez, igenis nagyon jó a programja, nem kamuzik, hazudozik, vetít, hanem felmérte a lehetőségeket s ehhez igazította programját. Végre valaki, aki nem lopta meg az embereket és nem is fogja. Remélem ez Győrben értéket fog képviselni és a valós programokra szavaznak majd sokan a választáson. Egy átgondolt programmal Ő A TELEPÜLÉSRÉSZÜNK JELÖLTJE, a többi csak pénzvadász”
 • 5. turelem 2011. április 06. 18:58
  „Jajj, hát ez óriási program, idézem:
  "Rengeteg apró és nagyobb dolog van, amelyet ezen a településrészen önállóan is - Kisbácsának, Nagybácsának, Sárásnak, Révfalunak magának -, de valahogy mégis összefogva úgyszintén meg kellene oldania, hiszen mégiscsak egymás mellett élünk."
  Biztos "befutó"!”
 • 4. istennő 2011. április 06. 13:17
  „Én ismerem a dr.Perger Elzát, szerintem koránál, tapasztalatánál, jogászi végzettségénél nem kellene jobb képviselő. Persze, ezt majd a választók eldöntik.”
 • 3. kokker 2011. április 06. 08:45
  „engemet nem érdekel”
 • 2. b.ildi57 2011. április 06. 07:44
  „Április 17.-én lesz a választás és 1-2 jelöltöt ismerünk, szerintem nagyon kevesen fognak így elmenni.”
 • 1. háté 2011. április 05. 23:24
  „Hol a Jobbik?--a nemzeti oldalnak, nincs jelöltje ők kire szavazzanak?--lehet, legközelebb sem fognak a Jobbikra szavazni?
  Kényelmesebb üldögélni, mint megmérettetni magát a képviselőjüknek.--pénz a zsebben, a szavazok meg le vannak sz..ejtve!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műszaki ellenőrzés Enesénél - 800 ezer forintos bírság is született - Videó!

A Nemzeti Közlekedési Hatóság szállítható berendezéssel ellenőrzte a járművek műszaki állapotát Enesén, a 85-ös főúton. Fotók, videó. Tovább olvasom