Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Hiteltelen hitelnyújtókat gyanúsítanak

Régió - Megyei károsultjai is lehetnek annak a csalássorozatnak, amelyet a gyanú szerint egy békéscsabai, egy kétegyházi férfi és egy román nő követett el. „Autóhitel BAR-osoknak" jeligével hirdették vállalkozásukat, a járművek átírására és forgalomba helyezésére előleget kértek, majd eltűntek.
A Körmendi Rendőrkapitányság június 5-én nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozás adatai alapján ez év májusában több napilapban és hirdetési újságban, valamint az ország más napilapjaiban „Autóhitel BAR-osoknak" jeligével hirdetést jelentettek meg, akkor még ismeretlen tettesek.

A kapitányság sajtóügyeletese, Gábriel Gábor őrnagy tájékoztatása szerint a hirdetők kedvező hitellehetőséget kínáltak olyan embereknek, akik banki BAR-listán szereplésük miatt hitelt nem tudnak felvenni.

Az ajánlott konstrukcióban 3 hónapos csúszással kellett volna megkezdeni a törlesztést, nullaszázalékos kezdőrészlet mellett.
A hirdetésre jelentkező, kiszolgáltatott helyzetben lévő magánszemélyekkel a jelentkezést és adategyeztetést, illetve a pozitív hitelbírálat ígéretét követően a megvásárolandó autó átírására és forgalomba helyezésére a hirdetők saját bankszámlájukra pénzt utaltattak át a sértettekkel.

A hirdetésre jelentkezőkkel a telefonos kapcsolattartás során a körmendi kapitányság jelenlegi ismeretei szerint Tóth Norbert, Király Csaba álneveket használták, valamint a bank nevében egy nő beszélt a befizetés mikéntjéről a károsultakkal. A nyomozás során a rendőrség őrizetbe vett egy békéscsabai férfit, egy román állampolgárságú nőt, valamint más ügyben már előzetes letartóztatásban van egy kétegyházai bűntársuk. Ők hárman megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmények elkövetésével.

A jelentős országos felháborodást és sajtóvisszhangot kiváltó bűncselekmény-sorozat ellenére nagyon kevés sértett tett feljelentést a rendőrségen. A sértettek személyesen a Körmendi Rendőrkapitányságon, vagy telefonon a 94/410-023-as telefonszámon, a 4114-es melléken jelentkezhetnek. A károsultakat a lakóhely szerint illetékes rendőrségen hallgatják ki.

A megkárosított hitelfelvevők közül kevesen tettek feljelentést.
Fotóillusztráció: Krizsán Csaba

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rini, az angolagár legyőzhetetlen volt

Öttevény - Óriási sikert könyvelhet el a magyar agártábor: egy öttevényi gazda, Bencze Béla kutyája… Tovább olvasom