Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Hétvégi programajánló

A hétvégére elvonulnak az esőfelhők. Használja ki a jó időt! Fesztiválok, koncertek, falunapok várják szerte a megyében.


Eleink lakomái

Győr - A Népek konyháinak hónapja című rendezvénysorozat soron következő programja csütörtök délután 5 órakor kezdődik a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtárban (Herman O. u. 22.). Eleink lakomái címmel dr. Kiszely István egyetemi tanár tart vetítéses előadást.


Előadás az allergiáról

Győr - Az allergia gyógyításának új útjai címmel dr. Kiss-Solingen Attila intézetvezető főorvos tart előadást péntek este 6 órától a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban.

Jobbnál jobb programok péntekre >>
Máté Péter-emlékest

Győrszentiván - A Szentiván- éji varázslatok című programsorozat keretében Máté Péter-emlékest lesz pénteken a Molnár Vid Bertalan Közösségi Házban (Váci M. u. 3.). Este fél 9-től fellép Gallusz Niki, Szatmári Orsi, Bolyki Balázs, Havas Lajos, Payer András, majd este 10 órától retródiszkó lesz B. Tóth László közreműködésével.


Koncertek

Győr - Frozen Moment-, Rejtély-, valamint Hangover-koncertek lesznek péntek este 9 órától a Rómer-házban.


Véradás

Tét - A város véradóit várják péteken véradásra a Regionális Vérellátó Központba, értük a vérellátó busza reggel 8-ra érkezik a Sokoró parkolóba.

A DumDum Fesztivál részletes programja >>
Falunap Kovács Katival


Bakonyszentlászló - Falunapot rendeznek szombaton a községben. A helyszín a Vak Bottyán park. A programok 14.45-kor Sebestyén Vince polgármester megnyitójával kezdődnek. Délután többek között rézfúvós bemutató, kézműves foglalkozások, íjászat, arcfestés, légvár, táncbemutató lesz. 15 órakor Kovács Kati énekel. A vacsora időpontja 18.30. 19 órakor az Akkordeon Harmonika Zenekar, 20 órakor a Bakonyszentlászlói Dal- és Nótakör lép fel. A napot 21.30-tól bál zárja.


Stresszoldás, önismeret

Győr - Stresszoldó, önismeretsegítő tanfolyamot indít a Győri Művészetterápiás Műhely július 5-től 9-ig délutánonként felnőtteknek. A kurzus ajánlott pedagógusoknak, óvónőknek, főiskolai, egyetemi hallgatóknak is. A cél a szellemi, lelki feltöltődés, regenerálódás örömteli, játékos vizuális alkotással. Művészi tehetség, képzettség szükségtelen. Érdeklődés, jelentkezés Hamar Zoltánnénál a 06208245832-es telefonszámon, illetve a bemato@gyor.net e-mail címen.

A 7. Magyar Táncfesztivál részletes programja >>
A Purcell kórus koncertje


Sopron - A Soproni Ünnepi Hetek programja a Purcell kórus hangversenyével folytatódik csütörtök este 8-kor a Szent Mihály-templomban. A Régi Zenei Napok keretében Perez- és Manna-művek csendülnek fel. Vezényel Vashegyi György.


Véradás

Sopron - A Magyar Vöröskereszt és a vérellátó intézet véradást tart pénteken 8–14 óráig a soproni vérellátó intézetben. Mivel az árvíz sújtotta területeken a kárelhárítási munkálatok miatt elmaradnak a tervezett véradások, szükség van az ország más területén élő véradók segítségére. A Vöröskereszt kéri azokat a segítő szándékú soproniakat, akik betöltötték 18. életévüket, egészségesnek érzik magukat és az elmúlt 56 napban nem adtak vért, jelentkezzenek véradásra.


Erdőmérnökökké válnak

Sopron - A Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kara pénteken 14 órától tartja ünnepélyes diplomaosztó nyilvános tanévzáró kari tanácsülését a közgazdaság-tudományi kar Erzsébet utca 9. szám alatti aulájában.

Izgalmas programok várják szombaton >>
Harkai Napok


Harka - Harkai Napokat tartanak a településen június 25–27-éig. Pénteken a rendezvény 16 órakor ökölvívótornával kezdődik, 20 órától diszkó lesz. Szombaton családi délelőttöt tartanak a múzeum udvarán, a sportpályán reggel 8-kor labdarúgótornát tartanak, délután szórakoztató műsorok várják a vendégeket, lesz operett, hastánc, 21.30-tól a Lord együttes zenél. A falunapi bál 23 órakor kezdődik. Vasárnap reggel 9-től ökumenikus istentiszteletet tartanak, délután fél 2-től tűzoltó- és rendőrségi bemutató lesz, majd zenés-táncos produkcióknak tapsolhat a közönség.


Horvát napokat rendeznek

Sopron - A VIII. Soproni Horvát Napok programja pénteken este 7-kor könyvbemutatóval kezdődik a Central Park Caféban. Zenél a Strabanci együttes és Váradi Albert. Szombaton reggel 9-kor A német–horvát kulturális központ lehetőségei és funkciója Sopronban címmel kerekasztal-beszélgetést rendeznek a volt megyeháza dísztermében. A Deák téri Central Park Cafe előtt délután 5-kor a delnicei Gorani kultúrcsoport ad műsort, este 8-kor horvát est lesz. Vasárnap 9-kor folytatódik a kerekasztal-megbeszélés a megyeháza dísztermében, 16.30-kor horvát nyelvű szentmisét celebrál dr. Anton Kolic a Szent Mihály-templomban. Este 6-kor a Central Park Cafe előtt horvát, illetve a környék horvát nemzetiségi kultúrcsoportjai szórakoztatják az érdeklődőket.

A Győri Nyár részletes programja >>
Művész-tanárok tárlata

Sopron - Péntek este 8 órakor nyitják meg a Hetvennyolcas Galéria (Sopron, Jégverem u. 2.) idei kiállítását, melyet művész-tanárok alkotásaiból állítottak össze. A gyűjtemény július 9-éig, keddtől szombatig 10–16 óra között látogatható.


Előadás a városmarketingről

Mosonmagyaróvár - A Batthyány Akadémián június 25-én, pénteken este 6 órától az Erkel utcai Irodaház előadótermében – a Mosonmagyaróvári Lokálpatrióta Egyesület kezdeményezésére – Molnár-Bánffy Kata kommunikációs szakember Városmarketing és amit az egyesületek, valamint a polgárok tehetnek... címmel tart előadást. Az est házigazdája Szabó Miklós polgármester.


Tánctábor a Fehér Lóban

Mosonmagyaróvár - Június 28-tól, hétfőtől péntekig először rendeznek a Fehér Ló Közösségi Házban tánctábort, melyre még lehet jelentkezni. A szülői értekezlet ma délután 5 órától lesz. A résztvevők többféle táncfajtával is megismerkedhetnek Varga Eszter (Pulzus TSE), Csonka Réka Orsolya (Mákvirágok tánccsoport) és a Hedonism Crew tagjainak irányításával.

Motoros Túravesreny Szombathelyen >>
Szent Iván-éji vigasság a vár előtt

Kapuvár - Szent Iván-éji vigasságot tartanak június 26-án szombaton a vár előtti parkban. A színes programok egyike lesz az első rábaközi pincérfutás, melyre Kapuváron kívülről is várnak jelentkezőket. Az elmaradhatatlan tűzugrással egybekötött program után a Flört együttes játszik a hajnalig tartó utcabálon.


Fogyatékkal élők napközi otthona

Kapuvár - Július 5-én kezdi meg működését Kapuvár legújabb intézménye, a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ, ahol egy új szolgáltatás – a fogyatékosok napközi otthona – is helyet kap. A harmincöt férőhelyes otthonba mozgásszervi, értelmi és halmozottan sérült, valamint autista gyermekeket és felnőtteket várnak. Az új intézmény személyre szabott fejlesztést biztosít az ellátottak részére, ám szabadidős programokkal is várják a napközi otthon lakóit. Az ellátást igénylőknek megbeszélést tartanak ma délután négy órakor az intézményben. Garabné Gulyás Mária intézményvezetőtől megtudtuk, minden érdeklődőnek jövedelemarányos személyre szabott térítési díjat állapítanak meg. A szolgáltató központ minden hónap első péntekjén nyitott napot tart. Érdeklődni lehet még az 595-088-as telefonszámon.


Trianon okai és következményei

Kapuvár - Raffay Ernő történész, egyetemi tanár Trianon okai és következményei címmel tart előadást a városháza dísztermében péntek este hat órakor.

Érdekes programok vasárnapra >>
III. Soproni Tündérfesztivál

Nyárközép éji vigadalom a ligetben szombaton10–0 óráig a soproni Gyermek- és Ifjúsági Központban, Erzsébet-kertben.
A belépés ingyenes, tündérszárny vagy manósapka viselése ajánlott.
Délelőtti programok: ünnepélyes megnyitó, Nyári Zápor- koncert a Strokes együttessel, ír tündértánc, Manó-fúvóskoncert, viseletverseny, kézműves-bemutatók.
Délutáni programok: bábelőadás, gyermekkoncert Tündérrádió címmel, Manómóka Méhes Csabával, hastáncbemutató, tánc a Tündérkertben, tündérharcászat és tündérszépségszalon, gyógyító szeglet, Kata tündérkonyhája, zenés-zászlós felvonulás.
Esti programok: a királyi pár fogadóórája, fátyolzene, gyógyító varázshangok, gyerekkoncert, tűztánc, fáklyás fürkésződés az Erzsébet-kertben, zenés mesemondás.
Egész nap lehetőség van manóbuszozásra, lesz tündéri portékák vására, pónilovaglás, arcfestés, kiállítások.

Ide kattintva a Nyugat-dunántúli régió kiemelt rendezvényei közt böngészhet >>

Szent László-nap


Mosonmagyaróvár - Ünnepi megemlékezést tartanak a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület Szent László-emlékbizottsága a Szent László téren vasárnap.
Műsor:18.00 Főpapi szentmise – Korzenszky Richárd OSB tihanyi perjel19.00 Emlékezés a nagy királyra – dr. Deák Ernő történész
Közreműködnek a Mofém Zrt. Fúvószenekara és a Bolyai-iskola diákjai.

Győr - Vasárnap 18 órától Püspöki szentmise, körmenet – győri bazilika, Káptalandomb, belvárosi utcák.Az ünnepi szentmisét bemutatja Böcskei László nagyváradi megyés püspök.
20.30 Ünnepi hangverseny a győri bazilikában.
Műsor: Burkali Theodor: Szent László-himnusz
Közreműködnek: Veronika Haller énekművész, a Győri Filharmonikus Zenekar, vezényel Medveczky Ádám, valamint a Győri Fesztiválkórus, karigazgató Molnár Gabriella és Katona Tibor.


Bábkert a Várkertben

Mosonmagyaróvár – Bábkertet rendeznek a mosonmagyaróvári Várkertben vasárnap.
Program
10.00 Madzag Bábegyüttes: Lúdas Matyi – bábelőadás
11.00 Lábita Színház: Csernik Szende székely mesemondó mesél
15.00 Madzag Bábegyüttes: Csalóka Péter
16.00 Bábakalács Bábszínház: Offerusz, a nagy erejű – bábelőadás
17.00 Lábita Színház: Csernik Szende székely mesemondó mesél
18.00 Ládafia Bábszínház: Az ördög kilenc kérdése
19.00 Makám együttes: A vakond vára – gyermekkoncert
Kísérő programok (egész nap, 10.00–20.00 óráig)
FicánkoLÓ: ügyességi pálya, BarangoLÓ: élő társasjáték, AgyaLÓ: népi táblajátékok, babasarok és játszóház, bébi és gyermek thai masszázs, baba-mama jóga, hintalovarda, VásárLÓ: népi mesterségek bemutatója és vására, kézműves-foglalkozások és vásár. Gólyalábazás, barkácsoLÓ: vendégünk a Fehér Ló Közösségi Ház, lovak és más állatok, KosztoLÓ
Esőhelyszín: Városi Kollégium, Mosonmagyaróvár, Gorkij u. 3.
A belépés ingyenes!

A Savaria Nyár részletes programja >>
Tűzoltónap


Fertőszentmiklós – Tűzoltónapot rendeznek vasárnap az Ifjúság téren.
5.00–8.00 Zenés ébresztő
10.30–11.30 Ünnepi szentmise
11.35 Felvonulás az Ifjúság téri sátorhoz
11.45-től ünnepi megemlékezés
15.30-tól szakmai bemutatók
17.30 A fertőszentmiklósi Rozmaring Hagyományőrző Nyugdíjas Klub előadása.
19.00-től bál a Rokonok zenekarral.


Kórus-hangverseny

Mosonmagyaróvár – Hangverseny a Mosoni Nepomuki Szent János-plébániatemplomban szombaton, 18.15 órától. Vendégünk a Kapuvári Haydn Vegyeskar Egyesület. Karnagy: Lukovits Györgyi és Kapuiné Titz Ildikó. A koncerten közreműködik Horváth Zsolt orgonaművész. Szólót énekel Áder Zsófia, Bencsics Szabó Eszter és Kapuiné Titz Ildikó. A kórus a koncert után a szentmisén is énekel. A belépés ingyenes, adományokat tisztelettel elfogadunk a kórus utazásának támogatására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Táncfesztivál: hat nap, hat helyszín

A fesztiválnyitó gálaesttel csütörtökön kezdődik a 7. Magyar Táncfesztivál Győrben. Tovább olvasom