Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Hatszáz frissdiplomás a Széchenyi egyetemen

Az elmúlt hétvégén hatszázharmincnyolcan vehették át a tanulmányi követelmények sikeres teljesítését elismerő záró-bizonyítványukat, diplomájukat a győri Széchenyi István Egyetem ünnepi rendezvényein.
A Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar nemzetközi igazgatási képzésén és annak mesterszakán 47-en végeztek. A jogi asszisztens felsőfokú szakképzést 23-an fejezték be.

A képzést a győri Adyvárosi Móra Ferenc Szakközépiskola és a Széchenyi István Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara közösen szervezte. Az elmúlt évek jogszabályi változásai miatt az együttműködés ebben a formában nem folytatódhat, a nagy sikerű jogi asszisztens képzést a jövőben felsőoktatási szakképzésként a Széchenyi István Egyetem önállóan hirdeti meg.

A Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar szakjain 143 frissdiplomást köszöntöttek. Alapszakon a legtöbben, 71-en gazdálkodási és menedzsment, mesterszakon a legtöbb diplomát, 23-at a  logisztikai menedzsment szakon adták ki. Dr. Papp Ilona dékán a végzettek szüleit külön is köszöntötte beszédében: "Egy jól gazdálkodó, az őt körülvevő cég világgal, Győr városával szervesen együtt lélegző egyetem tanította az Önök gyermekét a gazdaságtudomány rejtelmeire. A karunkon folyó gazdasági képzés színvonalát a szakmai is elismeri, az országos felsőoktatási ranglista második helyezése méltán fejezi ki ezt. Jól sáfárkodtunk a ránk bízott talentumokkal. Siker, hogy tiszta piaci viszonyok között is, a felvételi létszám adataink attraktív növekedést mutatnak."

A legnagyobb hazai mérnökképzési kar, a Műszaki Tudományi Kar ünnepségén 425 végzettet köszöntöttek. Mesterképzésben a legtöbb diplomát, huszonegyet a járműmérnöki szakon vehették át a végzettek. Alapképzésben legtöbben, harmincöten a gépészmérnöki szakon végeztek, közlekedésmérnöki oklevéllel huszonkilencen kezdhetik, folytathatják szakmai pályafutásukat. Az esztergomi Géza Fejedelem Szakképzőben és a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskolában másfél évtizede indított gépipari  mérnökasszisztens képzés utolsó évfolyamán húszan kapták meg a tanulmányi követelmények teljesítését tanúsító végbizonyítványt.

- A mérnökséggel, informatikussággal olyan szakmát, olyan hivatást választottak, ami nagyon gyorsan változik, fejlődik/ -- e szavakkal köszöntötte dr. Égert János dékán a kar frissdiplomásait. /Önöknek nemcsak egy szűk körben, nemcsak az országon belül kel bizonyítaniuk tudásukat, rátermettségüket, hanem az egész világgal kell felvenniük a versenyt annak érdekében, hogy biztosítsák, biztosítsuk Magyarország helytállását a globális nemzetközi gazdasági versenyben. Ráadásul szakmájukban nem is anyanyelvükön, hanem nagy valószínűség szerint angolul, vagy németül kell színvonalas teljesítményt nyújtaniuk még akkor is, ha magyarországi vállalatnál helyezkednek el. Bizony ez sem lesz könnyebb feladat, mint az egyetem elvégzése!

A most végzettek elhelyezkedési esélyei a győri egyetem Diplomás Pályakövetési Rendszerének adatai szerint az intézmény széleskörű munkaerő-piaci kapcsolatainak, a dinamikus térségi gazdasággal kialakított kapcsolatainak köszönhetően kedvezőek: a diploma védésekor most is közel 50% volt a már munkába állt, vagy biztos állással rendelkezők aránya, s a gazdasági és a mérnöki szakokon néhány hónapon belül mindenki találhat szakmai munkahelyet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi Tervezési Gyakorlat a győri egyetemen

Július 7-11. között rendezték a Közlekedésépítési Tanszék szervezésében az angol nyelvű City &… Tovább olvasom