Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

Hangszert a kézbe Győr!

Hangszert a kézbe Győr!
Öt napon keresztül interaktív hangszerkiállítás és hangszersimogató várja a látogatókat, ahol szakemberek közreműködésével kézbe vehető és kipróbálható több mint száz hangszer és hangtechnikai berendezés.
Külön standon lehet gitárokkal és basszusgitárokkal, dobokkal, billentyűs hangszerekkel, ének- és elektronikuszenei tartozékokkal, valamint ministúdiókkal ismerkedni.

Délelőttönként iskolai osztályokat várnak rendhagyó ének- és zeneórákra, előadásokra, országosan is elismert zenészek és szakemberek bevonásával, akik bemutatják a könnyűzene és a könnyűzenei hangszerek fejlődésének történetét, az irányzatok és a stílusok kialakulását és sokszínűségét.Az iskolások meghallgathatják többek között Czutor Zoltán rendhagyó énekóráját Miért zenélünk címmel, Temesi Berci és ifj. Tornóczky Ferenc Gitárral szörfözünk évtizedeken át - Beatles-től a Wellhello-ig címmel, vagy a Kőbányai Zenei Stúdió bemutató óráját ZenEvolúció címmel.

Délutánonként, 13 és 18 óra között kísérőrendezvények, minikonferenciák, képzések és bemutatók kapcsolódnak a kiállításhoz, amire várják a zenerajongókat és a hangszerek után érdeklődőket. Lesznek zenetörténeti előadások, szakmai beszélgetések, zeneipari képzések, illetve helyi zenészek is képviseltetik magukat. A Hangszert a kézbe program legfontosabb célja hogy felkeltse az érdeklődést a zenélésre, a könnyűzenei tanulás iránt. A rendezvény ingyenesen látogatható!

Az év első felében Szolnok, Debrecen, Nyíregyháza, Szeged, Pécs, Szombathely és Kecskemét agoráiban több mint 24 ezren látogatták meg a roadshowt.  

A programot a Hangszeresek Országos Szövetségével, az NKA Cseh Tamás Program, a Rómer Ház és a győri Önkormányzat támogatásával szervezik. A győri állomás fővédnöke: Borkai Zsolt Győr Város polgármestere.

A részletes programok megtalálhatók a Rómer Ház facebook oldalán és a www.romer.hu weboldalon.
Általános Iskolás felsős és Középiskolás osztályok jelentkezését várja a délelőtti foglalkozásokra a Rómer Ház munkatársa a következő elérhetőségeken hétköznap 9 órától 16 óráig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Digitális röpdolgozatok a felhőben

Az oktatási munka során egyre fontosabb, hogy az órai munkában valamennyi hallgató hozzáférjen az… Tovább olvasom