Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Hagyományőrzők díszkardokkal: jelképes híd Győr és Nagyvárad között

A győri Szent László Határőr Hagyományőrző Egyesület jelképes hidat épít Szent László városa, Nagyvárad és az "eredeti" Hermát őrző Győr városa között.


"A múlt évi Szent László-misét a győri bazilikában Böcskei László nagyváradi püspök celebrálta, majd a szentmisét követő hagyományos Herma-körmenetet is ő vezette" - kezdte portálunknak Fehér Imre, a Szent László Határőr Hagyományőrző Egyesület vezetője.

"A szentmise után dr. Pápai Lajos megyés püspök hagyományos fogadásán Böcskei László püspök elismerően szólt a határőri közreműködésről, jelesül a díszőrségről és díszkíséretről.

Ekkor merült fel, hogy a nagyváradi Szent László körmeneten - a győrihez hasonlóan - egyesületünk közreműködhetne, mintegy hidat építve a két város között" - folytatta Fehér Imre.

Videó: Cseh Róbert.


"Mindez most valóra válik, ugyanis Húsvét ötödik vasárnapján (május 21.) - Nagyváradon mindig ekkor tartják a körmenetet -, a Szent László Határőr Hagyományőrző Egyesület díszalegysége, határőr egyenruhában, díszkardokkal kíséri védőszentjük nagyváradi hermáját is.

Az idei nagyváradi körmenet jelentőségét növeli, hogy egyházmegyei zarándoklattá nyilvánították az eseményt" - közölte Fehér Imre.

Arra a kérdésünkre, hogy bármilyen atrocitástól kell-e tartaniuk a magyar zarándokoknak Erdélyben, a Szent László Határőr Hagyományőrző Egyesület vezetője határozott nemmel felelt.

Szent László győri hermájáról és kultuszáról ide kattintva olvashatnak bővebben!


Szent László hermája.
Szent László hermája.

Olvasóink írták

  • 1. mekkmester 2011. május 18. 18:05
    „nagyon helyes! :)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopott mosógép gazdáját keresi a rendőrség

A győri járőrök Győrben elfogtak három férfit, akik március 23-án hajnalban, a Kovács Margit utca… Tovább olvasom