Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Ha kell, élőlánccal tiltakoznak a jancsifaluiak

Győr - építéshatósági osztályhoz, valamint Révi Zsolt főépítészhez fordult kérelmével a Jancsifaluért Egyesület, eszerint pedig a tagok – mintegy hatszáz aláírás nyomatékosításával – továbbra is azt kérik, ne épülhessen diszkó a Szövő utca elején.

A civil szervezet sürgeti a szakhatóság munkatársainak helyszínen történő tájékozódását, - ezek a látogatások ugyanis eddig nem jártak eredménnyel. A környéken élők változtatási kérelmüknek is hangot adtak, a rendezési terv módosítására ugyanis túl sok idő kellene, addig a diszkót is nagy valószínűséggel kialakítja a tulajdonos. A diszkóhoz vezető út magánút, amelyet elvileg a tulajdonos akár le is zárathatna, ám bízik a szórakozóhely tulajdonosával történő megegyezésben.

Fotó: Harcsás Jdit

Tábla került viszont az épület elé, a jancsifaluiak ezzel is kifejezik: nem kérnek a diszkóból, vagy egyéb hangos szórakozóhely létesítéséből. Ha kell, élőlánccal akadályozzák meg a további építkezést, ám diszkó ügyben gyors megoldást várnak a hatóságtól.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. szimpatizáns 2008. március 08. 19:13
  „Milyen érdekes, hogy az alábbi cikk hozzászólásait törölték és nem lehet véleményt nyílvánitani.

  A jancsifaluiak tovább tiltakoznak a diszkó miatt
  Jutasi Ferenc2008.03.07. 07:00

  Valyon mi lehet az oka, csak nem "belecsapott valaki a palacsintába"?”
 • 27. szimpatizáns 2008. március 07. 18:22
  „Érezzétek jól magatokat! Gondoljatok majd vissza pár év múlva a történtekre amikor Ti is rendes adozó plgárai lesztek ennek az Országnak. Addig amíg az élet célotok a szombat esti szórakozással bezárul, addig csak sajnálni tudlak benneteket. Addigra megunjátok ennek a városvezetésnek a passzív hozzáállását a lakosság érdekeihez és a demokráciához. Jó bulizást.”
 • 26. Tike 2008. március 07. 13:14
  „Szép napot!
  Prédikátorral egyet értek..
  Ipar úton lakom..és kicsit se zavar ha diszkó lessz az út túloldalán...
  Jöttek hozzám is pár hónapja h.írjam alá..mert alvilági figurák jönnek majd ide..meg 3.világ háború lesz!!
  NEM írtam alá...
  Mért ne legyen az út túloldalán diszkó..menjek be a városba..és szegény anyám meg rágja le a körmeit hol ütnek szét???Ki késel meg??
  Csak az úton kell átmennem..Nem 2-busszal..meg egyedül hazasétálni...
  Az emberek csak a rosszat látják..nem jót...
  Ha nem diszkó lesz..mert ugyebár tiltakoznak ellene..LEHET csinálnak belőle..:Kaszinót,Szriptízt bárt...
  És akkor nem fiatalok élvezik az élete..hanem a maffia..kétes alakok...Akkor meg azért megy a rinya...
  GONdolják kicsit végig...NE a rosszat lássák az egészben..hanem a jót!!!

  Üdvözlettel:Jancsifalusi 23-éves....

  És az Ipar uton lakom a 92-ben...ha jönne magyarázkodás..h.mert nem hallom a tucc-tuccot!:)”
 • 25. nokia_telo 2008. január 20. 13:08
  „NOS, NAGY A CSEND, SEMMI HÍR, IGENIS SZERETNÉNK TUDNI A TOVÁBBI FEJLEMÉNYT!!!!!!!”
 • 24. nokia_telo 2007. december 17. 13:26
  „ÉPÍTKEZÉS??? TEHÁT HIÁBA VOLT MINDEN???”
 • 23. cat 2007. december 16. 17:39
  „nemcsak az utcán parkoló kocsikat féltjük (amik valóban sok esetben nem férnek be az udvarokba) hanem a házainkra sem akarunk több firkát és festéket, sőt a gyerekeinket sem hányásban szeretnénk óvodába vinni!
  A vállalkozó szépen beígérte, hogy rend lesz az utcában, ő fog gondoskodni arról, hogy reggelente ne legyen a disco miatt otthagyott szemét. Meg lehet nézni az építkzés alatt is mennyire gondoskodik, hogy a munkások rendet hagyjanak maguk után....

  A több százmilliós hitelt pedig visssza kell fizetnie a vállalkozónak valahogy, úgyhogy mindent meg fog tenni azért, hogy jól menjen a business, ha nem idősebb korosztállyal, akkor majd a fiatalokkal.

  Ja és nem nyugdíjas tiltakozó vagyok, hanem huszonéves.....”
 • 22. ANTIKorruptor 2007. december 09. 09:58
  „Egyetértek a "Rajongóval", már előre le volt zsirozva amibe az ottlakók belekavartak. Teljesen jogosan.”
 • 21. Rajongó 2007. december 08. 22:04
  „A megoldás kulcsát a Városházán ill. a képviselőnél kell keresni. Szerintem...”
 • 20. Szimpatizáns 2007. december 08. 20:40
  „Kedves Prédikátor és kisg!

  Igen aki akar beállhat a garázsába, de azt had döntsem el én, hogy mit csinálok a saját autómmal. Igen én megteremtettem magamnak és családomnak ezt a környezetet, de neked ehhez semmi közöd. Ne erre építs! Kiváncsi lennék, hogy ha a Ti panellakásotok közvetlen közelében épülne egy hasonló hely akkor mi lenne a véleményetek. Biztos vagyok hogy örülnétek neki, de meddig.”
 • 19. környékbeli 2007. december 08. 20:27
  „kisg!
  Ha ismernéd a környéket, tudnád, hogy nem mindenki tud az udvarára bejárni, mivel a telkek nem elég szélesek.”
 • 18. Hugi 2007. december 08. 20:23
  „Prédikátornak!
  Méltányolom a korlátoltságodat. Igen már jobbára itthon töltöm az életem jelentős részét, de csak azért mert már más az értékrendem. Igen én is jártam és járok szórakozni ( lehet, de csak lehet olyan helyeken jártam már amiről Te csak hallottál és álmodoztál). Egyébként ha ennyire rohadtul igényes vagy és meteheted miért nem jársz BP-re. ott megtalálhatod a hozzád hasonló embertársaidat. Vagy sokat eszik a Golf II.?”
 • 17. pirike 2007. december 08. 20:18
  „Szerintem itt nem is az a kérdés, hogy kell-e Győrnek egy ilyen szórakozóhely, hanem az, hogy nem ezen a helyen! Valószínűleg még Prédikátor sem örülne, ha a lakásához ilyen közel akarnának megnyitni.”
 • 16. soma 2007. december 08. 20:10
  „Egy utcabeli!

  Amiről nem tudsz abba ne szólj bele. A megkérdezett itt élő lakosság két kivétellel aláírta a az "egység" megnyitása elleni íveket. Fogjátok már fel nem a DISCO-val és annak üzemeltetőjével van bajunk. Legyen Győrben egy színvonalas hely, de ne egy lakóövezet közepén. Sajnos ebben egyre jobban szerepet játszik a politika és a korrupció. Gondold végig, hogy a Te közvetlen szomszédságodban nyitnának egy ilyen helyet. Igen most jó lenne, de néhány év múlva neked is gyerekeid lesznek. A lakásodra lehet hogy hitelt veszl fel és belefektetsz egy csomó energiát egy élet munkáját. Azt hiszed hogy minden szép és jó és akkor jön a crack. Elértéktelenedik a házad, veszélyeztetve van a környezeted stb. Annyi rohadt sok más gond van ebben az életben mért jó, hogy egymást marcangoljuk egy olyan dolog miatt ami megvalósítható egy kicsit másképp figyelembe véve az emberi értékeket.”
 • 15. Pédikátor II. 2007. december 08. 16:34
  „Prédikátor II.
  Én is támogatom legyen , de ne itt, hanem a prérin.
  20méterre lakóházaktól ?
  Ha gondolod, legyen a te szomszédodban
  legalább az 2 belépőt mindig kihasználod.”
 • 14. Prédikátor 2007. december 08. 13:42
  „A válaszok...

  Prédikátor II.!

  Nem vagyok fizetett irogató csak jobban átlátom győri fiatalok helyzetét mint te.
  Győrben a legtöbb szórakozóhely egy cipősdoboznál nem sokkal nagyobb, az igényességről nem is beszélve, ezért is támogatom a hely létrejöttét!

  AntiPrédikátor!

  Gondolom az autókkal be lehet állni a garázsba. A hely által megcélzott emberek nem a törünk zúzunk kategóriába tartoznak! Te még soha nem gépeltél el semmit ...igaz???

  Soma!

  Az "egység" megynyitása nem hinném, hogy jancsifalu teljes lakosságát érintené.
  mindenki volt fiatal és mindenki járt szórakozni ki így, ki úgy. Mindenki megcsinálta a maga
  hülyeségét akkoriban. Akkor amostani fiataloknak miért nem lehet egy jó szórakozóhelyet létesíteni!? Ja, a fletónak meg tartozzon tisztelettel aki megcsinálta!

  Hugi!

  Lehet nekem jó nagy az egóm, de neked meg igen kicsi lehet! Ha nem csak otthon ülnél
  hanem néha eljárnál szórakozni, akkor tudnád, hogy szükség van egy ilyen szórakozóhelyre.
  További jó üldögelést!

  Szerintem kell ez az "egység" és nem ez ellen kellen jancsifalunak összefogni!

  További szép napot!”
 • 13. Discó rajongó 2007. december 08. 12:32
  „Ki tud valami konkrétat az egyezségről, ami köttetett azért , hogy Szabadegyről a discós eljöjjön?!...ez az ügy kulcsa..de kinél van a kulcs?”
 • 12. nokia-telo 2007. december 08. 12:01
  „Szóval kinek a szemét vagy fülét bántotta a csendes környék?....mert úgye azóta sok minden épült pl.:Bacardi, a vonat átalakítás, a söröző, a "lamur nájt klub", a presszó, a betérő, az mellék utcai kocsma-k (bocs étterem) és most a vastag pénztárcájúaknak építendő szórakozó hely....én most elég szürkének látom a környetzetet így télvíz idején VAGY MÁR EZ IS POLITIKA?....és végül: a templomban prédikálnak, a kocsmákban szavaznak, a diszkóban meg?....egy hangszóróért megmondom:-)”
 • 11. kisg 2007. december 08. 10:05
  „Utcabeliek!
  Féltitek a kocsijaitokat? Járjatok be a garázsba, vagy az udvaraitokba. Ti megtehetitek, de mondjuk egy belvárosi vagy más szórakozóhelyközeli lakos, aki tényleg csak az utcán tud parkolni, mert nincs beállója. Rossz kifogás volt!”
 • 10. egy utcabeli 2007. december 08. 09:12
  „Kiváncsinak!

  Az építető elmondása szerint kultúrált zenés szórakozóhely lesz. Ez a vetítés része. Biztosan nem Dáridozó lesz. Azt a pénzt amit befektet minnél előbb akarja egy kis pluszal viszont látni. Ezért olyat csinál ,ami tömegeket mozgat és pént hoz. Ezeket a helyeket pedig a köznyelv DISCO-nak nevezi. A mozigépész pedig kultúrált szórakozóhelynek.”
 • 9. hugi 2007. december 08. 09:00
  „Prédikátornak!


  Úgy gondolom, Te egy jó nagy egóval megáldott ember vagy. Aki ezt a nevet választja, az elég sokra tarthatja magát. Az eddigi hozzászólásaidból következtetve inkább a felbújtó, áruló vagy Júdás nevet használnám a Te helyedben.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viták után igen az útprogramra

Győr - A Fidesz-frakció és Borkai Zsolt polgármester közötti nézeteltérés jellemezte a… Tovább olvasom