Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

Ha ipari üzem kerülne víz alá...

Pannonhalma - Európai uniós források felhasználásával tartanak nemzetközi katasztrófavédelmi gyakorlatot szeptember végén Magyarországon és Romániában – mondta Tatár Attila altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója kedden Pannonhalmán.
A tűzoltó altábornagy a megyei védelmi bizottság ülését arról tájékoztatta, hogy a gyakorlaton szimulálják egyebek között az utakat elöntő árvizeket, továbbá azt, hogy veszélyes ipari üzem kerül víz alá. Eközben tökéletesítik a kitelepítési, kimenekítési eljárásokat és a befogadás folyamatát. Az unió 500 ezer eurót biztosított a gyakorlatra, amelyet az EU-ból érkező ellenőrök kísérnek majd figyelemmel.

Tatár Attila elismeréssel szólt a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság munkájáról, amelyet Pesztenlehrer Lajos ezredes, igazgató azzal jellemzett, hogy a beavatkozások száma csaknem 50 százalékkal növekedett az év első felében az előző év hasonló időszakához viszonyítva. A tűzoltók csaknem 600 alkalommal vonultak különféle károk elhárítására, veszélyhelyzetek felszámolására.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíj-tanácsadói napok Győrben és Eisenstadtban

A kétoldalú nyugdíj-biztosítási együttműködés keretében az Országos Nyugdíjbiztosítási… Tovább olvasom