Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Gyurcsány az Audi-beruházásról kérdezte Orbánt, Lázár válaszolt

Figyelemelterelésnek tartja a Fidesz frakcióvezetője Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök kérdését, amelyet a győri Audi-beruházással kapcsolatban tett fel Orbán Viktor kormányfőnek.
Gyurcsány Ferenc "Utasította a kormány a Magyar Nemzeti  Vagyonkezelőt?" című, írásbeli választ igénylő  kérdésével azt  szeretné megtudni, milyen folyamat végén jutott el a kormány a  beruházási döntés támogatásáig.  

Lázár János Fidesz-frakcióvezető szerdai budapesti  sajtótájékoztatóján azt mondta, határozottan figyelemelterelésnek  véli a volt miniszterelnök kérdését. Kijelentette: az  Audi-beruházással kapcsolatos összes döntés bírta és bírja a  kormánypárti képviselőcsoport támogatását.  

Mint fogalmazott, a volt kormányfő megszólalásait az utóbbi  hetekben egyre nehezebben tudja követni, az a benyomása, "mintha  elfáradt volna", és egy kis megállást kellene tartania.  

"Vannak állami beruházások, egyről biztosan tudunk, amely  kapcsán a magyar igazságszolgáltatásnak és annak egy szervének, a  legfőbb ügyészségnek lennének kérdései a volt miniszterelnökhöz" -  utalt Lázár János arra, hogy Gyurcsány Ferencet hivatali visszaélés  miatt tervezi gyanúsítottként kihallgatni az ügyészség a sukorói  kaszinóberuházással összefüggésben, a legfőbb ügyész ezért kérte  mentelmi jogának felfüggesztését.  

A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett, arra kérte a fideszes  képviselőket, hogy minden szempontot mérlegelve gondolják végig azt,  hogy az ország volt miniszterelnökének mentelmi jogát  kezdeményezik-e felfüggeszteni.  

Előbb-utóbb ugyanakkor tisztázni kell Sukoróval kapcsolatban,  hogy ki a felelős a többmilliárdos lopásért - hangsúlyozta.  

Hozzátette azt is, nem tartja "ördögtől valónak", hogy ha a  képviselőknek kételyeik vannak, akkor újra megkérdezzék az  ügyészséget.  

A parlament mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke, Rubovszky  György kedden az MTI-nek azt mondta, vannak kételyei azzal az  ügyészségi anyaggal kapcsolatban, amely Gyurcsány Ferenc mentelmi  ügyéhez kapcsolódik, és ha a testület tagjai is egyetértenek vele,  kiegészítést fog kérni az ügyészségtől. A kormánypárti politikus  addig nem kívánt részleteket elárulni aggályairól, amíg nem  született döntés arról, hogy nyilvános ülést tartanak-e.


Korábban:

Utasította a  kormány a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt? címmel fordult írásbeli  választ igénylő kérdéssel a miniszterelnökhöz Gyurcsány Ferenc az  Audi-beruházással kapcsolatban. A volt kormányfő azt szeretné  megtudni, milyen folyamat végén jutott el a kormány a beruházási  döntés támogatásáig.  

A szocialista politikus - a Facebook-oldalán is közzétett  kérdésében - emlékeztet arra, hogy a nol.hu 2010. december 31-én  közölt interjút Tátrai Mikóssal, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő  korábbi igazgatójával, aki elmondta: "Amíg a sukorói esetben a  miniszterelnök szóban kérte fel a vagyonkezelőt a csere -  lehetőségek szerinti - lebonyolítására, addig idén nyáron a  jelenlegi kormány már írásos utasítást adott az MNV-nek, hogy az  Audi által kiszemelt földeket adja a német cég tulajdonába. S ez az  árat is tartalmazta."  

Mindezek alapján egyebek között arra vár választ Orbán Viktortól  Gyurcsány Ferenc, hogy találkozott-e a kormányfő vagy a kormány  bármely tagja az Audi Hungária Motor Kft., illetve annak tulajdonosa  képviselőivel; készült-e a találkozóról feljegyzés, emlékeztető,  jegyzőkönyv vagy hangfelvétel; döntött-e a kabinet arról, hogy a  győri beruházáshoz a befektető számára állami földterületek  megszerzését teszi lehetővé; illetve utasította-e a kormány vagy  annak tagja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt arra, hogy az Audi  Hungária Motor Kft. számára állami földterületeket adjon tulajdonba.   

Gyurcsány Ferenc utóiratként rögzíti: örül az Audi magyarországi  jelenlétének, maga is sokat dolgozott azért, hogy beruházások  érkezzenek Győrbe, és helyesen tette az Orbán-kormány, hogy  támogatta a beruházást. Kérdései tehát nem az Audi ellen irányulnak,  csupán azt szeretné pontosan megérteni, hogy milyen folyamat végén  jutott el a kormány a beruházási döntés támogatásáig, milyen  tárgyalásokat folytatott, milyen vizsgálatok, elemzések támasztották  alá döntését - hangsúlyozza.

Olvasóink írták

52 hozzászólás
 • 52. load 2011. május 11. 21:45
  „8. lHunter
  "A környezetemben nem található olyan ember aki rosszabbul járt volna az új adórendszerrel!"
  Nocsak, és mi újság a Rózsadombon?”
 • 51. load 2011. május 11. 21:43
  „18. Agent
  Alig várja, hogy erre sor kerüljön.
  Nem csak a magyar, de az európai média is tel lesz ezzel a sztorival.
  60 év után újra koncepciós per Magyarországon.
  Óriási szenzáció!
  Ha elítélik, ha nem, egyaránt a Fidesz a vesztes.
  Ebből Orbán nem jöhet ki jól.
  Ez számára negatív összegű játszma.”
 • 50. load 2011. május 11. 21:37
  „6. pancser
  Ugye nem olvastad el acikket, amelyet kommentelsz?
  Fletó ara kiváncsi, hogyan jutott el a Fidesz az általános multiellenességtől az Audi támogatásáig.
  Te tudsz rá válaszolni?”
 • 49. Eva- 2011. május 06. 21:23
  „40-hez!

  Nem fognak!kinézni!

  Pedig most jobban élnek, mint 4 éve!
  Alacsonyabb a benzin át--kevesebb az árban az adótartalom.
  stb.”
 • 48. drKotász 2011. május 05. 10:53
  „Én meg ferencet kérdezném erről.
  "Anyaország :: 2011-05-04. 17:39
  Több rokona is a rendőrségen dolgozik a beszervezett cigányölőnek

  Csontos, az ügynök - Gyurcsányék
  megrendeléseit teljesítette?A katonai titkosszolgálattal is szoros kapcsolatban állt Csontos István negyedrendű vádlott volt menyasszonya és testvére a rendőrségen dolgozik polgári alkalmazottként, míg sógora aktív rendőr - derült ki a cigányok elleni támadássorozat ügyében indult büntetőper tanúkihallgatásokkal folytatódott szerdai tárgyalásán."
  Info.hu”
 • 47. Muki81 2011. május 05. 08:26
  „Ki az a Gyurcsány Ferenc?”
 • 46. galamblelkü 2011. május 05. 08:13
  „Primax- Ez egy nagyon okos hozzászólás a témához.Kiemelkedik az egyébként komoly szellemi értéket képviselő többiből. Gratulálok.Egyébként a trükkös földcsere (trükkök százai) a probléma nem a beruházás.”
 • 45. Primax 2011. május 04. 22:39
  „Még Fidesz-elnökként, de már a kormányzásra készülve Orbán Viktor is egyeztetett szűk körben a sukorói kaszinóberuházás egyik megálmodójával, Ronald Lauder üzletemberrel. Kérdezte is erről a média jó párszor.
  Válasz, magyarázat nem érkezett.
  O. V. egyszerűen nem válaszolt.
  Kaya Ibrahimról és Josip Totról sem nyilatkoztak anno...és azóta sem.
  Ami kínos és vállalhatatlan, azt figyelemelterelésnek tartják a narancssárgák.
  Megtehetik.
  Meg is teszik.”
 • 44. mstummer 2011. május 04. 22:04
  „A vicces az egész sztoriban az hogy a fülke forradalom még le sem zajlott,de az Audisok már akkor kivágták a cserjéket bokrokat az adott terület jó részén. Ja és akkor még szó sem volt a hírekben arról hogy esetleg bővülés,területvásárlás lesz... :) Szóval az ügy már a fityisz előtt le volt zsírozva. Tehát rossz helyen kopogtat a Feri. Inkább a saját elvtársait kérdezze ne a narancsos komcsikat.
  Nem a bővítés ellen szólva,de jellemző kis országunkra hogy egy multi már az előtt másfél évvel nekiállhat terepet rendezni (még ha csak az első lépésben is) hogy megvette volna a területet.”
 • 43. zakarias3 2011. május 04. 21:40
  „Hunter! Hova tűntél?”
 • 42. dünnyögő 2011. május 04. 21:27
  „Ki az a felül gyenge aki időt szán arra, hogy Mónika shaw-t nézegessen. Biztosan egy jómunkásember.
  Talán haza kellene mennie hazaárulózó szebbjövőharcosa országba.
  Már régen tudjuk, hogy amelyik kutya ugat, az nem harap.
  ( addig amíg ugat, addig biztosan nem )”
 • 41. alacska 2011. május 04. 19:52
  „Földönjáró és annoban nagyon egyetértek veletek ! Sajnos sok idióta hozzászóló van, akik már a szélsőséges eszméknél is szélsőségesebbek! szebbjövőharcosának meg üzenem - nézze már végig a hozzászólásokat, hogy szeretett FIDESZ-ében tömkelege van a volt kommonistáknak , KISZ titkároknak- szeretettvezéretek is KISZ titkár volt, az apuka meg párttitkár! Úgy, hogy neked is a lámpavason kellene lógnod az oda kivánt személyekkel, együtt!!!”
 • 40. Rinpócse 2011. május 04. 19:48
  „moderálva> ha ilyet tudsz írni egy volt miniszterelnökről,mert most sokkal jobban élsz,mint az Ő idejében ?Olcsóbb a benzin,a megélhetés ?Nézz már ki a narancsködből,ember!”
 • 39. zakarias3 2011. május 04. 19:02
  „8.hunter.A rózsadombról könnyű hencegni!Nem bérből,és fizetésből élsz!A munkahelyemen van 300 dolgozó.Gyere el,és megmutatják a bérlapjukat!Bárki megnézheti,hogy mennyivel élnek jobban és mennyivel keresnek keresnek többet!Számodra publikus lesz a kereseti kimutatás,de utána írd le ebbe a rovatba,hogy mit tapasztaltál!”
 • 38. vanessa 2011. május 04. 18:48
  „Jó estét!Joco124,Nálad a pont, sokan olyan elvakultak itt, inkább egymást marjátok a pártok meg rajtatok röhög mert sikerült az embereket összeugrasztani, lehet valakiknek jobb lett de soknak rosszabb,azért tart itt az ország mert nincs összetartás, csak egymás mocskolása,ez a magyar nép már csak ilyen”
 • 37. iq 2011. május 04. 18:26
  „GYURCSÁNY OKOS EMBER.TUDJA HOGY RÁ KERÜLT A SOR,ÉS AZT IS TUDTA HOGY Ő LESZ AZ UTOLSÓK KÖZÖTT MOST MENEKÜLŐRE FOGTA, MOST KÖZ SZEREPEL, MOST ALAPITVÁNYOZIK ,MOST AUDI UTÁN ÉRDEKLŐDIK, PÁRTOT ALAPIT, MIDENT CSINÁL CSAK HOGY TERELŐDJÖN A FIGYELEM AZ ORSZÁG SZÉTRABLÁSÁROL NA EZ AZ EGY TRÜKK MOST NEM FOG BEJÖNNI NEKI A FIDESZ OKOSAB ,VAGY IS GYURCSÁNY NYAKA KÖRÜL SZORUL A HUROK ,EZ MÁR Ő IS ÉRZI ,LÁTSZIK AZ ARC MIMIKÁJÁN!!!”
 • 36. Joco124 2011. május 04. 18:19
  „Igen MAGYARORSZÁG én így szeretlek,mert ez az én hazám.”
 • 35. greenie 2011. május 04. 18:19
  „A Lázár hogy mer figyelem-elterelésről beszélné? Ő, aki 1 szóval sem válaszolt a feltett kérdésre. Ha korrekt akart volna lenni - ami nem jellemző rá, akkor a mondandója végén elmondja, hogy milyen határozattal döntöttek és miért az Audi támogatásról ami teljesen szükségszerű, gazdaságilag megtérülő beruházásom meggyőződésem szerint is. Főleg nekünk győrieknek. De még ennyire sem méltat minket választópolgárokat, hogy egy korrekt választ adjon.
  S nem mellékesen a Magyar Köztársaság miniszterelnökéhez intézett kérdésre miért a Lázár válaszol? Mióta tagja Ő a kormánynak? OV megjelenni sem mert?”
 • 34. Joco124 2011. május 04. 17:56
  „1.Nem szavaztam senkire.
  2.Tökmindegy kire szavaztok, úgyse lesz jobb.
  3.Aki a kormány védi az ugyanakkora szemétláda.
  4.Ha a magyarok össze fognának,olyan helyet lehetne csinálni az országból,hogy évekkel később is emlegetnék.
  E helyet át gázolunk egymáson,lopunk egymástól,ki használjuk egymást,a magyarok külföldről is lopnak.
  Kint meg Haják hogy magyar, már köpködnek.
  Orbán Viktor,Gyurcsány Ferenc azt mondták tegyünk az országért,hogy a gyerekeinknek jobb legyen.
  Tettünk valakit igen,a nagy semmit,azt tettük.
  Az őseink forognak a sírjukban.”
 • 33. Földönjáró 2011. május 04. 17:29
  „Alacska
  Jó neked. Te legalább anyyi emelést kaptál, hogy nem lett kevesebb a pénzed. Én két gyermek után (egyik már dolgozik, másik egyetemista) még annyi emelést sem kaptam, hogy nullán legyek. Pedig ök tulajdonú cégnél dolgozom.”
52 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forráshiány miatt nem írnak ki egy szociális pályázatot a megyében

Nem írják ki a szociálisan hátrányos helyzetű, szomatikusan sérült diákok, valamint a 14-18 éves… Tovább olvasom