Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Győrkőcparadicsom egyetlen mosolyért

Győr - A Kisfaludy-szobrot ölelő hajót, a lábánál létrehozott csónakázótavat is boldog gyermekhad lepte el a hétvégén. Elfogyott a több mint 10 ezer karszalag, amit a kicsik mosolygós fotóért kaptak, így felnőttekkel együtt legalább 25 ezer látogatója volt a Győrkőcfesztiválnak.

– Szülőknek ajándék, gyerekeknek felejthetetlen élmény. Ilyen fesztivál nincs több az országban, mint a győri Győrkőcfesztivál – állítják édesapák, édesanyák, akiket a Rába-parton a háromnapos programról kérdeztünk.


Minden ingyen

Elmondták: ennyi mindent egy helyen nem tudnának megadni szemük fényeinek, ráadásul ingyenesen. Persze, hogy elhozták őket a győrkőcparadicsomba, ahol az is bátorrá, jókedvűvé tette szerintük a lurkókat, hogy sokan lehettek együtt. ˝Így igazán jól érzik magukat, ennél többet nem kíván a szülő˝ – szögezték le a felnőttek, miközben igyekeztek felderíteni a kínálattengerben, melyik kaland érdekelheti leginkább csemetéiket, akiknek fotói a mosolygyűjtő óriástablókkal házfalakat borítottak be. Az ország távolabbi részeiből is érkeztek fesztiválozók.

Kihasználták a látogatók a lápjárgányt, a kézi hajtású vízibicikliket és a guruló kajakokat (felvételünkön) is. Fotók: Krizsán Csaba
Kihasználták a látogatók a lápjárgányt, a kézi hajtású vízibicikliket és a guruló kajakokat (felvételünkön) is. Fotók: Krizsán Csaba

Megőrző szülőknek

Amelyik nagy gyereket nem hagyták utódai a szülőmegőrzőben, az a kicsikkel együtt próbálta ki a fa- és reneszánsz játékokat. Az apukáknak persze sokszor a hordozó szerepe jutott, egyikük napfénytetős hátizsákban, másikuk mellkasán sálba bugyolálva vitte és ikerkocsiban tolta a kicsiket. Minden korosztálynak tudtak játékot kínálni a matrózruhás szervezők. Jelmezük jelezte, hogy az idei program nemcsak helyszínével, látványelemeivel is kapcsolódott a vízhez. S sajnos az égiektől is kapott a fesztivál. A korábbi esők, az áradás miatt, ami elöntötte a Radó-szigetet, sok programnak az utolsó pillanatban kellett más helyet keresni. Ezt Janszky Andreától, a szervező Vaskakas Bábszínház igazgatóhelyettesétől tudtuk meg, egyébként a látogatók ebből nem érzékeltek semmit. A kettős hidat így jobban elfoglalták a terveknél a ˝győrkőcök˝, s az árnyas fák helyett a híd beárnyékolt része alatt játszhattak. Kicsit nagyobb volt a nyüzsgés a tavalyinál, de a kisebbek ezt láthatólag élvezték.

A Kisfaludy-szobrot ölelő hajót, a lábánál létrehozott tavat is boldog gyermekhad lepte el a hétvégén.
A Kisfaludy-szobrot ölelő hajót, a lábánál létrehozott tavat is boldog gyermekhad lepte el a hétvégén.

Érdemes volt ide utazni

– Tavaly véletlenül voltunk itt a Gyerkőcfesztivál alatt, ami akkor nagyon tetszett a másfél éves Viviennek, most külön ezért jöttünk Budapestről, most már két és fél éves, még jobban élvezi – mondta el Hadik Adrienn. Füredi Csaba szerint is érdemes volt Győrbe utazniuk Vácról a 21 hónapos Zsófiával. Az interneten olvastak a fesztivál nyújtotta lehetőségekről, máshol szerintük sincs ilyen. Eredetileg egy napra jöttek, de mikor meglátták a kavalkádot, a szállásokról érdeklődtek. Az információnál azonban szombaton már azt kellett hallaniuk, hogy már csaknem mind teljesen megteltek a hotelek. Még angoltolmácsra is szükségük volt a szervezőknek, a program résztvevői közt külföldiek is akadtak szép számmal.

Olvasóink írták

 • 6. CsPeti 2009. július 07. 12:10
  „Tisztelt szervezők és közreműködők!

  Csodálatos élményt kapott minden kilátogató Önöktől, kicsi és nagy egyaránt. Köszönöm!”
 • 5. anya2007 2009. július 06. 22:13
  „Kedves Kocsis Rozi!

  Lenyűgözött és minden képzeletemet felül múlta az, amit a Győrkőc Fesztiválon láttam, tapasztaltam!
  Nagyon szépen köszönjük ezt a tartalmas, szórakoztató hétvégét!
  Gratulálok Önnek és Kollégáinak is, biztos vagyok benne, hogy több ezer gyerkőc szívét, lelkét szebbé, még boldogabbá tették!
  Sok sikert kívánok a továbbiakban is!”
 • 4. Mirigy 2009. július 06. 17:08
  „Mi is gratulálunk és köszönjük mindenkinek! A türelmet, a kedvességet, közvetlenséget, odafigyelést,a kitartást. Kedvencünk a "hadd pörögjön, hadd forogjon" bácsi volt, utólag is üdv és köszönet a jó hangulatért, amit a melegtől gőzölögve is nyújtani tudott!
  Megyünk jövőre is!”
 • 3. db 2009. július 06. 15:24
  „Köszönjük a szervezők és minden közreműködő helytállását,segítőkészségét, néhol türelmét :) az embert próbáló hőségben. Nagyszerű programokat szerveztek, keresztlányainkkal együtt jól éreztük magunkat.”
 • 2. tocsek48 2009. július 06. 12:26
  „Ime egy szerencsés rendezvényről készült SAJÁT fotóim :

  http://indafoto.hu/tocsek48/gyor_gyerkoc_fesztival/slideshow

  További sok sikert a szervezőknek !! Köszönet .”
 • 1. soppet 2009. július 06. 11:26
  „Gratulálok Kocsis Rozinak!
  Tetszett! Nagyszerű felismerés és jó rendezés volt, tartalmas programokkal!

  Ami nem tetszett:
  A KOMSZOL "helytállása". A szombati nap utáni szemetes-zsákokat és a csurig teli konténert vasárnap egész nap kerülgették a rendezvényen résztvevők és a bazilikába látogatók !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árvíz után takarítják a várost

Győr - Az ár visszahúzódásával egy időben megkezdte a korábban elöntött Radó-sziget takarítását a… Tovább olvasom