Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Győri üzletember a Himalája áldozata

Egy Győrben jól ismert építési vállalkozó vesztette életét a Himalája nyúlványában: a Pamírban. Ő a hegy első magyar áldozata.

A Kisalföld információja szerint a Győrben működő Etalon építőipari vállalkozás ismert tulajdonosa és vezetője életét vesztette a Himaláján, a Pamír hegységben. A család, a férfi gyermekei, testvére és édesanyja úgy tudjuk, hétfőn értesült a tragédiáról; a keddi nap számukra arról szólt, hogy az ilyenkor szokásos ügyeket intézzék. Haza kell hozniuk a halott édesapát. Nyilatkozni egyelőre éppen emiatt nem kívántak.

A Pamír hegységbe ment az a győri üzletember, akinek emlékére kitűzték a fekete zászlót.
A Pamír hegységbe ment az a győri üzletember, akinek emlékére kitűzték a fekete zászlót.

Az üzletembert sokan ismerték az építőipari szakmában, tudták azt is, hogy évekkel ezelőtt új életet kezdett, amelynek része lett a hegyek, a téli sportok szeretete. Ez csábította a hegymászás felé, amelyben amatőrnek számított ugyan, de a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség magashegyjáró szakreferensének – Kunos Gábornak – a kimutatása szerint ötezres csúcson is járt már.

A tragédia annyira friss, hogy erről még az előbb nevezett szövetség nem értesült. A család sem ismeri a részleteket, napokon belül nyilván tudni fogják, mi okozta a tragédiát.

Ami tény: a pontos statisztikát vezető Kunos Gábor szerint a Pamír hegység magyar áldozatot még nem szedett – egészen mostanáig. A szakember egy másik, közelgő expedíció miatt nyomon követte a térség időjárását, s azt mondja, az elmúlt időszak meglehetősen csapadékos volt, ami lavinaveszélyt jelenthet. A hegy közkedvelt a magyar hegymászók körében, de egyáltalán nem könnyű célpont.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamion ütközött személyautóval Győrben

Kamion személyautóval ütközött a 81-es számú főúton, Győr kivezető útszakaszán, az Ipari-park előtti… Tovább olvasom