Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Győri kórház: helikopter leszálló csak saját felelősségre

A győri Petz Aladár megyei kórház új helikopter-leszállóját elkészült ugyan, de még nincs meg a használatba vételi engedélye.

Csak saját felelősségükre használhatják a pilóták a győri Petz Aladár megyei kórház új helikopter-leszállóját, amely elkészült ugyan, de még nincs meg a használatba vételi engedélye - derül ki a megyei önkormányzat sajtófőnökének hétfői közleményéből.

Ponty Zita közlése szerint a létesítményben az első "éles" landolás múlt csütörtökön volt, amikor a Vas megyei Tompaládony és Sajtoskál között történt frontális baleset egyik súlyos sérültjét szállították légi úton a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba.

A pilóta saját felelősségére landolt az új leszállópályán, mert - noha az építmény már tavaly év végén elkészült - a használatba-vételi engedélyre még várni kell.

A légügyi hatóság ugyan törekszik a leggyorsabb megoldást megtalálni, de az engedélyeztetési eljárás bonyolultabbá vált, így az időközben habgenerátorral is felszerelt, fűtött, éjjeli leszállásra is alkalmas pályatest hivatalosan még nem fogadhat légi járműveket – írta a sajtófőnök.

Ponty Zita közlése szerint az intézmény udvarán lévő leszállópályán továbbra is landolhatnak helikopterek, de az csak nappal tudja fogadni azokat.

Emlékeztetett arra is: a kórház összességében 11,2 milliárd forintos fejlesztésének részeként tavaly november közepére kéazült el a 330 négyzetméteres új leszállóhely.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. molten13 2012. február 28. 18:21
  „Az ember esze megáll! Kialakítják kb.1 liter festékből, mert semmi nem indokolja, hogy többet költsenek rá. Fel kell festeni egy kört. Majd utána engedély kell a használathoz. Na itt mondja az emberk többsége . hogy a j. k.a-at!”
 • 32. Truder 2012. február 28. 15:53
  „Az vajon majd kinek a felelőssége lenne, ha nem szállna le a helikopter, és mondjuk meghalna a beteg? Valakinek az aláírásához megint hiányzik a csúszópénz...”
 • 31. Lacika62 2012. február 28. 15:41
  „6. xverax 8. xverax Értesz valamit a repüléshez ill a légi mentéshez???? A kommentedből olvasva nem sokat. Nézz körül a világban, minden olyan kórház amely fogad helikoptert a tetőn száll le.De kívánom neked, hogy ezt ne keljen meg győződni róla.”
 • 30. Lacika62 2012. február 28. 15:24
  „Majd ha az illetékes hölgynek vagy úrnak egy közeli hozzátartozójának lenne szüksége életmentésre, azonnal kapna engedélyt. Magyarország a bürokrácia országa, az aláírásra is aláírás kell. Minden elismerésem a pilótáé aki a szabály ellenére is életet ment!!”
 • 29. Contar 2012. február 28. 15:22
  „"Csak saját felelősségükre használhatják a pilóták a győri Petz Aladár megyei kórház új helikopter-leszállóját, amely elkészült ugyan, de még nincs meg a használatba vételi engedélye - derül ki a megyei önkormányzat sajtófőnökének hétfői közleményéből."
  Hát akkor tulajdonképpen az engedélyezés ára ablakon kidobott pénz!
  Mellesleg a közutakat is mindenki saját felelősségére használja!”
 • 28. zsukov 2012. február 28. 13:34
  „Mert valaki nem képes aláirni Humorland !!!!!”
 • 27. bojtár 2012. február 28. 12:11
  „http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=B5aOojGzwyk#!”
 • 26. Pikulics 2012. február 28. 12:06
  „Kezd jönni az ész!
  A beteg élete fontosabb, mint a papirfecni, nevezzék is akárminek.
  A többi totojázás felsöfokon, különösen ha volt épitési engedély, és a leszállóhely annak megfelelt.”
 • 25. iringo 2012. február 28. 10:31
  „Érdemes megnézni!
  http://www.nyugathir.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=10844:gyri-helikopterleszallo-a-buerokracia-feluelirja-az-emberi-elet-fontossagat&catid=40:gyor&Itemid=74”
 • 24. bojtár 2012. február 28. 10:21
  „mit is vártunk volna ilyen az egész ország”
 • 23. iringo 2012. február 28. 10:05
  „21. -nek a kivitelezéshez természetesen megvoltak az engedélyek, a használatba-vételi engedélyre kell várni, remélhetőleg már nem sokáig!”
 • 22. iringo 2012. február 28. 10:02
  „Ez még egy tegnapi hír, azóta újabb fontos dolgok történtek helikopter-leszáló ügyben, lásd a mai Kisalföld 1., 4. oldalát. Szerkesztők, ébresztő!”
 • 21. Goldmund 2012. február 28. 09:34
  „14. HarconaMarcos 2012.02.27. 22:26
  "Engedélyezték, elindult az építkezés..."

  Tényleg engedélyezték? Tudja ez konkrétan valamelyik hozzászóló?

  Mert ugye nagy divat hazánkbna nekiállni építkezni, kivitelezni engedély nélkül, aztán a hivatalt kész helyzet elé állítani, hogy "csak nem fogják visszabontatni", ráadául itt még lehet érvelni közérdekkel, betegek érdekeivel stb. Aztán a hivatalt lehet bűnbaknak nyilvánítani, ha nem lehet időben nekiállni használni a létesítményt.
  Pedig a törvényes út: először megterveztetni, aztán engedélyeztetni, aztán megépíteni.
  És - nagyon ritka kivételeket leszámítva - gyakorlatilag mindig a kérelem benyújtásakor érvényes szabályok alapján kell az eljárást lefolytatni. Pont ezért gyanakszom arra, hogy itt meg sem kérték időben az engedélyt.”
 • 20. Joebacsi70 2012. február 28. 09:06
  „17. Az Onedin család volt a sorozat címe

  Miért is a megyei önkormányzat sajtóreferense illetékes kórház ügyben?”
 • 19. Satya 2012. február 28. 08:55
  „Hideg van, havazik, magasan van, nem fizetnek annyit, hogy kimozduljak a meleg irodából, stb ...
  Majd nyáron kivonul a hatóság, megrázzák egymás kezét és átadják az engedélyt. Gondolom itt nem végeznek terheléses próbát mint a hidaknál.”
 • 18. HarconaMarcos 2012. február 28. 08:54
  „16 - Szerén, igen, esetleg a fenntartóknak, a megyei és netántán a városi önkormányzatnak. Élen a polgármesterrel, akinek nincs más fontosabb feladata és ügye, mint a győriek problémája. Állítólag.”
 • 17. agoston1754@freemail.hu 2012. február 28. 08:38
  „Hát´ először is a témához: Én eddig is csodáltam a helikopter pilótákat, hogy egyáltalán oda le tudják tenni a gépet. No nem mindig, de amikor viharos erejű szelek, ráadásul széllökések vannak, és egy szélárnyékos helyről csak úgy felszállni... a fák, és épületek közül ahol szinte szélcsend van onnan felvinni a gépet egy szélviharos rétegbe... Szóval gratulálok nekik, hogy eddig megtették! Ehhez képest, hogy egy lámpa vagy nem tudom mi hiányzik a tetőről az nűanszni dolog csak... Szóval még egyszer is: az eddigi ügyességükhöz gratulálok a pilótáknak!

  Kolontárra: Nem tudom, mert manapság kezdődik el a "tárgyalás" tudtommal. No de ki is írta elő hogy egy-egy vizsgálat mit is vizsgálhat? Csak annó O´ Níven kapitány (nem tudom pontosan hogyan írják, ezért írom magyar fonetikailag) (kb 30 évvel ezelőtti TV sorozat) szóval ő mondta "Bénsz"-nek, hogy beleegyezem, ha meg jelölik a hajó vízszint terhelését, Mire Bénsz: "csak nehogy az árboc tetejére húzza a vonalat..." Ezt a technikát túl sokan megtanulták hazánkban...”
 • 16. Szerén 2012. február 28. 08:30
  „A kórház vezetésének már rég cirkuszt kellett volna csinálni.
  Egy november óta kész leszállópályának még nincs engedélye?!
  Nincs az a magyarázat, ami elfogadható!!! Ne legyünk már ennyire elnézőek egymással!
  Valaki nem meri az engedélyt kiadni? Vagy a kivitelezéssel vannak gondok?
  Akkor viszont derüljön ki!”
 • 15. Jannus 2012. február 28. 07:40
  „Tisztelt Miracle!
  Itt ebben az országban azon eseteket amit Te hoztál példának (pl kolontár) úgy oldják meg ha 1 hónapja nézték meg aztán mégüs beüt a ménkű hogy: A "vizsgálat" pillanatában minden jó volt. Tehát pillanatnyi állapot. És minden szakértő ezzel húzza ki magát. Most lehet benne igazság. Mert nem lehet minden nap oda járni (bár vannak olyan helyek is (PL paks) ahol sűrűbb és szigorúbb az ellenőrzés. De a legtöbb ilyenre nem igaz. És sajnos egy pénzért megvett engedély esetén ha mégis elsül a puska akkor a szakértő ezzel simán tud védekezni!! Ettől függetlenül ez egy kész vicc ami a leszállóhely körül van. Tényleg az kéne hogy valami nagy okost vagy a kedvesét baj érje és ne tudjon leszállni a heli, biztos lenne sürgősségi engedély még éjjel 3 kor is.”
 • 14. HarconaMarcos 2012. február 27. 22:26
  „Engedélyezték, elindult az építkezés, közben megváltoztatták a jogszabályt. Ez természetesen vonatkozik a már engedélyezett és megépített leszállóhelyre. Hajrá Banánország! :-/”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győriek kapták az `Év feltalálója 2011´ vándordíjat

Az "Év feltalálója 2011" vándordíjat vehette át a labdajátékokhoz kifejlesztett intelligens… Tovább olvasom