Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Győr mezei őrszolgálat felállítását tervezi

Győr - A győri közgyűlés április 24-i ülésén egyetértett azzal, hogy Győrött álljon fel a mezei őrszolgálat 6 emberrel, miután elfogadta az erről szóló önkormányzati rendelet koncepcióját.
A mezőőrök párban dolgoznának, a tervek szerint július 1-jétől három területen: a győr-szentiváni körzet a Dunától a Fehérvári útig; a Fehérvári út vonalától, Kismegyer, Góré-dűlő, Rabkert, Szérűskert, Mákos-dűlő a Rábáig; Pinnyéd, Sárás, Kisbácsa, Nagybácsa a Dunáig. Fő dolguk közé tartozna a külterületi szántóföldek védelme, de jelentős feladatokat látnának el az illegális hulladéklerakó helyek felderítésében, a parlagfűvel fertőzött területek feltérképezésében, az illegális fakivágások és -lopások megakadályozásában, állattartási ügyekben (jeleznék a kóbor állatokat), ugyanakkor a működési területen a szántóföldeken őrző jellegű, védelmi feladatokat is ellátnának. A mezőőrök zöld színű formaruhájukról lennének megkülönböztethetőek, szolgálati igazolvánnyal és jelvénnyel rendelkeznének.

Az önkormányzat mezőőri járulékot nem kíván kivetni a szolgálat felállításával, a költségeket maga fedezné, központi költségvetési hozzájárulással kiegészítve. A szolgálat felállításának célja, hogy a lakosság biztonságérzete fokozódjon, a károsító cselekményekre visszatartó hatást gyakoroljon.

A rendeletet a tervek szerint a május 29-i közgyűlés tárgyalja. Akinek javaslata, észrevétele van a mezei őrszolgálat megalakításával kapcsolatban, május 15-ig a környezetvédelmi csoporthoz (Győr, Honvéd liget 1., 501/A) juttassa el, vagy a pimpedli.timea@gyor-ph.hu e-mail címre küldje meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szép környezetben jobb közérzet

Nagybajcs - A helyi alapítvány és az önkormányzat összefogásával Környezetszépítő Egyesület alakult… Tovább olvasom