Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

˝Gyémántocska˝ egyelőre csak az öttevényi kútban

Egy évet csúszik az Öttevényre tervezett ásványvíz-palackozó üzem megépítése, de a jégkorszaki kavicsrétegek közt a különleges kincsre rátaláló cég nem adta fel a terveit.

Már meg is van a kútból felszínre hozható víz neve: Diamantina.

˝Kútból jön az ásványvíz˝ címmel tavaly nyáron írtunk arról, hogy a termálkincs mellett a Szigetköz másik aranyára alapoz vállalkozást a Szigetköz Quelle Kft. Már kész a 108 méter mély kút, s Öttevényen megvásárolták a telket a palackozónak. Az eredeti tervek szerint ma már próbaüzem folyna.

– Az elmúlt hónapokban folyamatosan dolgoztunk, hogy a beruházás megvalósulhasson. Működő palackozókat, gépsorokat tekintettünk meg és folyamatosan tárgyaltunk a pénzintézetekkel – mondta el Barta Ákos ügyvezető igazgató, aki hozzátette: a gazdasági válság terveikre is jelentős hatással volt, a hazai hitelkínálat beszűkült, a bankok a nehezebben és költségesebben elérhető források kihelyezését szigorúbb feltételekhez, magasabb kamatokhoz kötik.

Ezért újra átgondolták terveiket, lefaragták a 750 milliósra tervezett beruházás költségeit 450 millióra. Nagyobb csarnokot, 1437 négyzetmétereset építenek, de kisebb kapacitású gépsort szereznek be, ami óránként 3 ezer palackot tölt meg, azonban bővíthető.

Jogerős építési engedéllyel rendelkeznek, készülnek a kiviteli tervek és már megállapodtak az építővel is. Megfelelő banki ajánlat esetén kezdődhet a beruházás.

A víz laboratóriumi vizsgálatai szerint nátriumszegény diétára alkalmas és lúgos kémhatású, jóízű. Megkezdték természetes ásványvízzé nyilvánítását. A neve Diamantina, ami a gyémánt szó kicsinyítő képzős változata. A palack formájának kiválasztása, levédetése hasonló folyamatot igényel, mert egyedit szeretnének. Jelenleg a piackutatás folyik, több hazai érdeklődő van az értékesítésre. Viszont már megjelentek az ügyeskedők, akik Barta Ákos nevében tettek ajánlatot, ezért megjegyezte: csak személyesen tárgyal leendő partnerekkel ebben az ügyben.

Olvasóink írták

  • 1. piroskaésabarkasz 2010. április 07. 19:54
    „Egy nyári értekezlet alkalmával hallottam,hogy ez a forrás is annak a törésvonal része ami Pápa-Győr-Lipót,azaz Öttevény-Kunsziget alatt húzódik.Jó lenne a környéken már egy "régiós ásványviz"!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hulladékgyűjtés: Győrrel már teljes üzemben

Győrben is rajtolt az új hulladékgyűjtési rendszer, keddtől már e szerint szállította el a szemetet… Tovább olvasom