Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Gondozóház, teljes kényelemmel

Közel százmillió forintból újították fel a Lepke utcai Gondozási Központ és Idősek Klubjához tartozó pavilonegyüttest, és az újonnan megnyitott gondozóház tegnaptól 23 idős teljes komfortját, ellátását szolgálja.

Borkai Zsolt polgármester az átadási ünnepségen elmondta: a város hosszú távon is tervezi a szociális ellátórendszer megerősítését, már csak azért is, mert erre különösen nagy az igény. Panker Mihály, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény igazgatója rendkívül előnyösnek tartja a különböző ellátások: a házi segítségnyújtás, a klub, a gondozóház együttműködését, hisz ez – a Répce utcai gondozóház működéséhez hasonlóképpen – hosszú távon gazdaságos, szakmai szempontból előnyös és átlátható.

A teljes ellátás mellett itt mindig van, aki meghallgatja őket.
A teljes ellátás mellett itt mindig van, aki meghallgatja őket.

A Lepke utcai gondozóház megnyitásával 43 idős emberről gondoskodnak átmeneti jelleggel, 232-en élnek jelenleg a győri önkormányzat által fenntartott idősek otthonaiban a megyeszékhelyen és több mint 200 a végleges elhelyezésre várakozók száma. Népszerű a házi segítségnyújtás, ezt folyamatosan 400– 420-an igénylik a városban.

Olvasóink írták

  • 1. igazszó 2010. augusztus 26. 22:55
    „Több ellenőrzést teljeskörüen, mert a vélemények egészen mások! Öntömjénezés ideje elmúlt már!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rácsot festettek a rabok

Már szinte sorban állnak a város intézményei, hogy önkéntes munka elvégzésére hívják a… Tovább olvasom