Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Gödrök a vezetékcsere után a győri Földes Gábor utcában

˝A Földes Gábor u. útburkolata a munkák után 18(!) méretes foltot kapott! Járdák, szervizút hasonló. Szép látvány az adókból!˝- írja olvasónk.


Olvasói SMS
A Földes Gábor u. útburkolata a munkák után 18(!) méretes foltot kapott! Járdák, szervizút hasonló. Szép látvány az adókból!
Máthé-Tóth Péter, az útkezelők tájékoztatásért felelős mérnöke válaszolt az olvasó észrevételére: ˝A Földes G. utcai gázvezetékcsere kapcsán több kritikát fogalmaztak meg a lakók. A jelzések során a tömörítés, a sár és a munkagödrök számát kifogásolták. A visszatöltött anyag tömörségéről, víztartalmáról, teherbírásáról stb. szóló megfelelőséget laborvizsgálat útján jegyzőkönyvvel kell igazolnia a közterületet felbontónak. A műszaki átadás-átvétel még nem történt meg. A kivitelezés ideje alatt gyakran volt csapadék, a mélységi és zöldterületet is érintő munkavégzés ilyen időszakban nem tartozik az esztétikai- lag értékelhető munkák közé, sajnos a sárfelhordás elkerülhetetlen. A munkaterület tisztán tartásáról a kivitelező gondoskodott. A vezetékcserét csőroppantásos technológiával végezték, melyhez csak úgynevezett fejgödröket kell kialakítani, nincsen drasztikus pályaszerkezet-bontás teljes hosszon. Az érintett – páratlan oldali – bontások felől az eredeti burkolat a lakóteleppel egyidős, a jelenlegi helyreállítás ideiglenes, ilyen időjárási körülmények között nem engedhető meg más. Tavasszal, a tömörség felülvizsgálatát követően a bővített helyreállítást el fogjuk végeztetni a szolgáltató vállalkozójával.˝

Olvasóink írták

 • 6. kisokoska 2011. január 12. 21:42
  „Egy ilyen nagy volumenű munka után egyből adódott volna a feladat, hogy az egész utcát újra kell aszfaltozni . Valóban, rengeteg szemetet, sarat hagytak hátra a munka befejeztével. Ehhez nem kell a tavaszt megvárni , persze ez nem belváros! Itt panelosok élnek!”
 • 5. annobon 2010. december 17. 12:41
  „Az Ifjúság körúton meg még egyes részeken látszanak a régi ruszki (itt állomásozók) harckocsijainak lánctalp-lenyomatai! És mielőtt vki azt hinné, ez nem vicc!!!”
 • 4. átlagember 2010. december 17. 11:26
  „Ezek szerint közel 40 éve nem volt aszfaltozva az út a lakótelepen?
  Úgy emlékszem (hasonlóan jamesson-hoz), hogy kb. 10 éve még nem volt a Földes Gábor utcán (Tihanyi Á. és a Kodály Z. között) aszfaltozott parkoló.”
 • 3. Máthé-TóthPéter 2010. december 17. 10:39
  „Tisztelt "jamesson"!
  A Földes G. u. Tihanyi Á. u. és Kodály Z. u. közötti szakaszon történt parkolóbővítés során a meglévő aszfalt felújítását csak az egyik sávban, a Tihanyi Á. u. felé vezető oldalon végeztük el (tömegközlekedési irányt figyelembe véve). Tehát a másik irányban - páratlan oldalon - nem végeztünk útfelújítást (!), a lakóteleppel egyidős az aszfaltpálya...
  Máthé-Tóth Péter
  Útkezelő Szervezet”
 • 2. annobon 2010. december 16. 12:33
  „Majd az eső meg hó lemossa...”
 • 1. jamesson 2010. december 16. 11:12
  „Aszfaltozás után nyugodtan lemoshatták volna az utat és a járdát, még napokig plusz fokok voltak. Gyakorlatilag sárt és mocskot hagytak maguk után.

  "Az érintett - páratlan oldali - bontások felől az eredeti burkolat a lakóteleppel egyidős, "

  Ez sem igaz mert a Tihanyi és a Kodály utca közötti szakaszt páréve újraaszfaltozták és a parkolókat is átépítették.
  Úgyhogy nem kell mellé dumálni, csak tisztességes munkát kellene végezni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adománygyűjtés: játszópark ajándékért cserébe

A győri Szt. Cirill és Method Alapítvány Gyermekek és Családok Átmeneti Otthona idén is karácsonyi… Tovább olvasom