Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Füredi gázolás - István: legalább másokban éljen tovább a kislányom

Látta a lányai összetört biciklijét az úton, mikor a munkából ment hazafelé Tóth István. A családnak se éjjele, se nappala nem volt a tragédia óta.

A Bors megszólaltatta a Balatonfüreden elgázolt kislányok édesapját.

– Azóta is magamat hibáztatom – kezdi megtörten Tóth István, az édesapa. – Ha nem megyek be a hajógyárba túlórázni, talán minden másképp alakul. Délután 2-kor végeztem, negyed 3-kor jöttem hazafelé, mikor láttam a lányaim összetört biciklijét az úton. Edinát ekkor már újraélesztették, Brigi pedig sírva mondta: apu, nem mi voltunk a hibásak – folytatja, miközben egy gyertyát gyújt a helyszínen.

Szavait alátámasztja az egyik szomszéd, aki látta a balesetet.

– A gyerekek megálltak a kereszteződés előtt. Lent volt a lábuk a földön, nem igaz, hogy kihajtottak az útra – mondja, de nem szeretné, ha lefotóznánk. A Noszlopy és a Völgy utca kereszteződését valóban nehéz belátni. A gyerekek a Völgy utcából jöttek, szembe akartak átmenni a túlsó oldalra a Noszlopy utcán keresztül. A közeli játszótérre tartottak. A szemtanú szerint a gázoló nem a megengedett 40 km/órával érkezett. A biciklik elejét kaphatta el.


Ebben a kereszteződésben történt a baleset. Forrás: Google Street View
Ebben a kereszteződésben történt a baleset. Forrás: Google Street View

A lap információi szerint a kocsiban egy 30 év körüli 6 hónapos terhes kismama ült a volánnál. A hátsó ülésen utazott vele a 2-3 év körüli gyermeke is.

Edinát a helyszínen újraélesztették, majd mentőhelikopterrel vitték a győri kórházba. Az orvosok emberfeletti erővel küzdöttek a kislány életéért, de Edinán már nem lehetett segíteni, agyhalott állapotba került. A szülőknek szörnyű döntést kellett hozniuk, de végül beleegyeztek a szervdonációba.

– Azt akartam, hogy legalább másokban tovább élhessen. Azt mondták, hogy nem árulhatják el, hova kerültek a szervei, de mi a feleségemmel, Edinával azt szeretnénk, ha legalább egy névtelen köszönő levelet kaphatnánk a családtól.

A nagyobbik lány, Brigitta szerencsére jobban van, őt a veszprémi kórházba vitték, de csonttörés nélkül megúszta az ütközést. Szülei még nem mondták el neki, mi történt a húgával, nehogy összetörjön.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiszámoltuk, mennyi pénzbe kerül az új M85-86-os Győrtől Hegyfaluig!

Cikkünkből nem csupán Győr-Moson-Sopron megye eddigi legdrágább közlekedési beruházásának ára derül ki. Győr és Kóny között kedden megnyitják az új utat. Tovább olvasom